Mamici de ianuarie - februarie 2005 (60)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Bestutza, nu-ti mai face griji, daca dr. a zis ca e OK, atunci sigur e OK. Uite, eu ma uit pe eco morfo pe care am facut-o in saptamina 28 si scrie la fel: hipotonie pielocoliceala bilaterala. Iar rinichii au dimensiuni diferite - unul are 0.36, celalalt 0.22. Cu toate astea, dr. Iosup a scris pe foaie "rinichi normal situati, dimensiuni si morfologie normala".

In plus, daca dr. nostru ti-a zis ca e ok, trebuie sa il crezi, nu-i asa?

In privinta depresiei - imi pare rau daca ti-am dat-o si tie; dar ma indoiesc, pentru ca depresia mea se leaga de lucruri care se pot intimpla peste ani de zile . La tine e vorba de ingrijorare, dar o sa vezi ca iti va trece in citeva zile, eventual dupa ce mai vorbesti inca o data cu dr. nostru.

Leta 31+
dr. tutunaru - elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Cornelia, esti mortala! Asa ceva chiar n-am mai auzit. Sa iti spuna fetita la inceput si apoi baietel - s-au mai vazut cazuri; dar din baietel sa devina fetita...
Imi pare rau pentru dezamagirea sotului tau; oricum, dupa ce se va naste, va fi topit dupa ea.

Eu am patit ceva azi-noapte - pe la ora 4 (eram treaza, ma uitam la tv, ca de obicei), m-am intins si mi s-a pus la piciorul drept un mega-circel de am tipat de durere. Mi-a trecut cam in 10 minute, insa si acum ma doare locul respectiv. Ce inseamna asta? Ca am deficit de Ca sau de Mg?

Crinuta, se pare ca esti foarte aproape de intilnirea cu bebe. Te invidiez (in sensul bun, evident) Sa ne tii la curent, sa putem pregati galeria.

Leta 31+
dr. tutunaru - elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Crinuta, 12 cu 6 e tensiune foarte buna. De obicei 12 cu 8 e cea perfecta ! In sarcina valoarea mare creste putin, deci daca tu aveai inainte 10, 11 cu 6 si acum ai 12 cu 6 e super. Cea mica e putin mica, asa o am si eu si foarte multe femei. De aceea iti face bine o cafeluta pe zi. Despre detergent vezi ca au introdus acum la SensiBlu o marca noua Dermalin (75.000 cutia) care este de doua feluri: Baby pentru bebelusi (hipoalergica si fara miros) si Family pentru toata familia care se adreseaza persoanelor alergice, etc. Eu am luat Baby si am zis ca pana la 4, 5 luni ii voi spala cu el rufele bebelusului. Oricum sunt asa de micute incat o cutie iti ajunge un timp.
Eu aseara le-am calcat si le-am pus in pungulite. Garderoba lui Dragos e gata !

Leta, Bestutza si la eco la mine s-a constatat la rinichiul drept al bebelusului "pielectazie" (nu stiu daca e acelasi lucru cu ceea ce scrieti voi) si mi-a spus Dr. Pop ca sa nu ma speriu, e posibil sa dispara imediat dupa nastere sau in primul an de viata, ideea este ca trebuie sa stie pediatrul si sa ii faca controale amanuntite. Eu am incercat sa nu ma sperii de vreme ce asa mi-a spus medicul.

Leta si eu mai am carcei, e de la lipsa de Ca dar m-am obisniut sa ma intind fara sa intind si varful degetelor, adica cu laba piciorului la 90 de grade fata de picior. Iar daca imediat cum ai carcelul tragi de laba piciorului spre picior trece mult mai repede.

Lali si bebe, 34 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna dimineata , iata-ne iarasi in weekend , ce repede trece timpul. Maine voi fii in 32 de saptamani .
Fetelor nu trebuie neaparat sa spalam rufele cu detergent de baby , la inceput puteti incerga pa cel normal , in caz de probleme se apeleaza la celalalt.
Astazi vom mai face si noi niste cumparaturi mai ales imi trebuie urgent soricei inghetati pt. sarpele nostru .
A v-am spus ca am si doua broaste testoase de apa , si doi papagai, oare o sa fie vre-o problema cu bb. in preasma lor ?
Voi ce animale de casa aveti ?
Viktoria , Galaxy , Oana sper ca astazi veti fii alaturi de noi , si nu voi ramane singurica .

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Crinuta, eu n-am spalat niciodata rufele copiilor cu detergent special. le-am spalat cu ariel si n-am avut probleme cu alergii.Vorba Alinei, incerci cu cel normal si daca vezi ca are probleme, treci la cel hipoalergic.
M-am distrat ieri intr-un magazin, nu ma puteam opri din ras. in spatele meu, o vanzatoare o cheama pe cealalta:"hai repede sa te trag de par". aia nu prea se grabea la asa ceva, asa ca prima o mai cheama odata:"hai ca nu te trag tare. nu stii ca daca vezi o gravida trebuie sa tragi pe cineva de par, ca sa nu ramai si tu?". asta cand aude vine repede si zice:"aoleu, hai sa te trag si eu pe tine". si asa se trageau fetele de par de mai mare rasul. pe-asta chiar n-o mai auzisem pana acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Letasi eu am carcei si cred ca din cauza magneziului pentru ca la capitolul calciu eu stau foarte bine dupa ultima analiza de acum o saptamana.

Despre schimbarea radicala de sex....ce sa mai spun. Nici acum nu era doctorita sigura pentru ca sta ca intotdeauna cu fundul in fata si organismul meu este unfriendly la eco, deci imaginile nu sunt foarte clare. Deci e greu de spus "for sure". Asa ca pana una alta o sa iau hainute galbene sau albe care sa mearga la ambele sexe!!! In rest...ce-o fi sanatos sa fie!

(32 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Leta, si eu ma trezesc tipand de durere din cauza carceilor, insa bine ca ii am destul de rar.

Am comandat azi patut de la reclamamascata, insa dureaza cam 2 saptamani. Partea prasta este ca eu il vroiam cu sertare bleu, insa nu mai au, asa ca va fi tot natur. Eu zic ca e ok.
DE asemenea am comandat deja detergent, tot de la ei. Pana acum am spalat de mana cu sapun.
Intai vreau sa termin bagajul de spital, apoi ii spal si restul hainutelor si le pun in dulap.
Patutul are 2 sertare frumoase, asa ca dupa ce il primesc o sa ii mult hainutele acolo.

Rayan e mai lenes zilele astea. La voi cum sunt bb-ii?

Crinuta si bb din burtica 35+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mai fetelor, dar voi nu obositi cand faceti treaba? Eu am chemat pe cineva sa ma ajute la curatenia generala ca eu chiar nu pot. Fac si eu ce pot, insa nu vreau sa exagerez.
Oana, sa stii ca nici eu nu am in permanenta dureri ca de ciclu, si cand le am sunt vagi, asa ca mai am de asteptat.

Alina, ce ai spus mama? Sarpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee???????? Brrrrrrr

Crinuta si bb din burtica 35+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Cocolino scumpa, iti multumesc pentru informatii. Daca mai afli ceva te rog sa imi spui.
Crinuta, eu am inteles ca e bine sa spalam rufele lui bb cu detegent special ca sa nu se irite pielea lor sensibila. Cica detergentul asta normal nu se clateste bine si ar ramane in hainute. Acuma nu stiu cat e de adevarat. Vorba fetelor, incerci si vezi!! Patutul pe care l-ai comandat are si saltea? Ma intereseaza si pe mine. Si eu am o doamna care ma ajuta la curatenie ca obosesc f repede si nu pot nici sa ma aplec. By the way, spatele te doare?
Alina ce curajoasa esti!! Numai sa nu fie bb alergic la vreun animal.
week end placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Citeam la subiectul cu cezariana si am gasit o descrie destul de completa a "micilor" inconveniente pe care le presupune cezariana

quote:
Mai KiKinel dulce,
Am nascut prin cezariana, din cauza miopiei si crede-ma ca al doilea copil il nasc normal. Cezariana e doar pentru urgente.
Am sa iti povestesc doar cateva din supliciile operatiei cezariene, din experienta proprie si a altor mamici.
Un doctor deschis la minte te va lasa in travaliu. E mai bine pt bebe. Asa ca oricum o sa ai travaliu.
Urmeaza sonda urinara; o "placere" sadica. e ca si cum chestia aia n-ar trebui sa fie acolo.
In timpul operatiei nu simti nici o durere. Poate doar sentimentul frustrant ca nu ai adus pe lume prin propriile forte minunea. In cazul cezarienei copilul nu este asa bbine pregatit pt mediul exterior.
Dupa, o ora esti ca si drogata. Poate ti se va face foame sau sete; nu ai voie!!!! Capul nu ai voie sa il m isti 12 ore.
Dupa ora de "beatitudine" urmeaza niste dureri "mici" ca o sa urli dupa calmante. Si gandeste-te ca nu iti poate da tot timpul.
Dupa 24 ore vei vrea sa te ridici. Plina de hotarare. Pana sa ajungi in fund o sa urli la cei din jur ca nu mai vrei nici in picioare nici intinsa.
Unele femei in timpul operatiei sufera o presiune mai mare asupra calcaielor. Dupa operatie durerea de calcaie o sa fie cam la fel de puternica ca durerea operatiei.
Dupa vreo 48 de ore o sa vrei la baie. S-ar putea sa te apuci de fumat, ca de... stai vreo ora pe la buda. Dupa ce o sa iti iasa ochii din orbite de frica sa nu ti se rupa operatia, si dupa mici jonglerii poate ai sa reusesti un mic submarin.
Poate vei vrea sa tusesti. Gandeste-te de 2 ori.
Laptele vine mai greu decat la nasterea vaginala, asa ca bebeul tau o sa fie indopat putin cu lapte praf. Va suge dupa aia,asta daca va mai vrea la san.
Dupa o saptamana doua, durerea devine o rutina si incepe sa ti se para normala.
Cand ajungi acasa spera sa ai pe cineva care sa te ajute, pentru ca vei fi o stafie ambulanta.
Cu vezica vei avea probleme (dureri, intepaturi, mictiuni ciudate) doar vreo 3 luni, ca si ea este "gadilita" putin in timpul cezarienei.
Cat despre sistemul digestiv, majoritatea covarsitoare a mamelor ca re nasc prin cezariana au constipatie. Eu personal pana la 4 luni de la nastere mergeam cu mobilul la buda, si dupa ce imi macelaream picioarele cu unghiile, reuseam niste submarine (scuzati va rog ca spun asa ceva) gigantica. Si da, am facut hemoroizi.
Mai sunt si alte "nimicuri" dar eu cred ca am scris destul.
Daca ti se pare atat de infricosatoare nasterea normala eu zic sa te gandesti de 2 ori.
Catalina si Claudia

Mergi la inceput