Fiecare crestin are o cruce de dus ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Ma gandesc ca nu ne putem exprima simplist privitor la 'cruce',la suferinta si nu e bine sa generalizam.Dumnezeu are cai foarte diferite de ale noastre si gandurile Lui nu sunt la fel cu ale noastre.Depinde foarte mult de fiecare cum primeste suferinta din viata lui.Suferinta nu ne este trimisa de Dumnezeu,ci El permite ca ea sa existe in viata noastra,pentru motive doar de El stiute.De cele mai multe ori omul si-o face cu mana lui,cum se zice.De exemplu,femeia care s-a casatorit cu un om betiv si violent si-a asumat cu buna stiinta niste riscuri,nu cred ca Dumnezeu are vreun amestec aici.Daca aceasta femeia ar fi dus o viata evlavioasa inainte de casatorie,poate ar fi facut o alegere mult mai buna si care L-ar fi bucurat si pe Hristos.Daca tu,ca femeie,iti alegi ca sot un om necredincios si fara frica de Dumnezeu,la ce te poti asrtepta?Multe din necazurile vietii sunt tocmai rezultatul liberului arbitru,fiindca alegem raul ,nu binele.Acum depinde si pentru ce sufera fiecare.Daca o femeie indura totul de la barbat ,rugandu-se pentru el si nadajduind ca il va aduce pe drumul cel bun,poate ca Dumnezeu ii va rasplati in vreun fel.Cred ca nu putem generaliza,ci fiecare implicat in astfel de situatii sa ceara sfatul si rugaciunile duhovnicului sau.Si sa nu ne grabim sa judecam o situatie sau alta,fiindca nu detinem cunostintele necesare.Cred ca cel mai bine e sa ne rugam pentru cei in necaz,sa le lumineze Dumnezeu mintea si sa ii ajutam cu ce putem,sa le mangaiem sufletul dupa priceperea noastra.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Ioana draga,credinta fara fapte este moarta!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput