mamici de iulie-august 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorel spune:

Cred ca doarme toata lumea ... asa ca mergem si noi (eu si bebe) la patuc. Poate mai prind maine pe cineva ... la o ora mai rezonabila. Va felicit pe toate pt. burticile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Sorel, bine ai venit printre noi, sa ai o sarcina usoara si un BB sanatos. Azi merg la doctor si o sa-l vad pe BB la eco;sper sa-mi dea ceva dimensiuni, doar azi am intrat in sapt 7 dupa calculele mele. Dr. meu zicea ca o sa-i vedem inimioara cum bate, ce minune!!!!!
Azi scot si rezultatele analizelor, dar am o nelamurire, ma ajutati? Am un caine si o pisica, dar stau la casa, deci nu tin pet-urile cu mine in camera, dar cineva a zis sa-mi fac totusi examenul de toxoplasmoza, voi ce ziceti?
Pupici multi ptmamici si BB-ii nostri
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Morning momies!

Parca sunt ceva mai vesela azi si parca mai putine greturi sa speram sa ne tina cat mai mult. Laura, eu prin vara am mers la un dr. sa-mi fac un set de analiza complete pt viitor am vrut eu sa vad daca sunt in regula si daca pot avea un copil ca idee. Niciodata nu poate fi nimic sigur dar am vrut sa nu stau cu mainile in san. Am mers la o clinica privata unde au un laborator mai bunut si dr. mi-a recomandat sa-mi fac si un test care se numeste Torch (da pe google) si care cuprinde toxoplasmoza, rubeola etc. chestii din astea. Au iesit toate negative. Parerea mea e ca treaba cu pisicile o pune orice dr. si se pare ca e imp. asa ca ar merita sa faci testul asta macar. Eu am dat 1 mil. pe el. Destul dar nu-l mai reiau acum.
Monica dear vrei sa ne detaliezi putin de ce spui ca nu e voie acum sa facem masaj? La ce ar putea dauna masajul general? Reflexoterapia poate nu zic. Eu nu te contrazic dar vreau sa aflu mai multe pt ca ma intereseaza realmente.
Eu merg o data pe sapt. si fac un masaj pt. spate (coloana, vertebre, contracturi musculare, relaxare cervicala, etc. deci terapeutic) dar de multe ori il fac si general pe langa cel de spate de care am, mare nevoie si care pana acum m-a ajutat mult la scolioza mea in combinatie cu sala, tot sub supravegherea unui kinetoterapeut.
Daca si alte mamici stiu ceva despre acest subiect le rog mult sa ni se alature discutiei, pls.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Ioana masajul pune sangele in miscare nu numai in zonele unde ai tu nevoie ci si in zona genitala. Eu stiu ca sora mea cand era gravida a vrut sa faca masaj si cea care ii facea a refuzat spunand ca la femeile insarcinate nu se face masaj. dar cel mai bine este sa iti intrebi dr.
Sorel bine ai venit.

Romaniau prietena ta ar fi mai bine sa mearga la medic si sa intrebe despre antibiotic. Eu stiu ca tetraciclina este antibiotic contraindicat in sarcina. Uite un tabel cu clasificarea medicamentelor dupa riscul de administrare:

Sigure:amoxicilina, ampicilina, antiacizi, cefalosporine,clindamicina,digoxin,eritromicina,lincomicina, neomicina, sucralfat.

Sigure daca se folosesc cu atentie: antiemetice, atropina, cimetidina,dopamina, furosemid,ketoconazol, metoclopramid, ranitidina, miofilin, tiroxina.

Riscante(a se folosi numai aca beneficiile sunt mai importante): aspirina, captopril, cloramfenicol, cortizon, gentamicina, ibprofen, indometacin, metronizadol, fenilbutazona, propanolol.

Containdicate: ciprofloxacin, dietilstilbestrol, estradiol, griseofulvina, streptomicina, testosteron, tetraciclina.

medicamentele se administreaza sub stricta supraveghere a medicului si la randul lor sunt indicate sau nu in anumite perioade ale sarcinii.
tabelul nu este de capul meu ci din cartea: "Sarcina si nasterea fara secrete - 9 luni din viata ta prima luna din viata copilului au" de dr. Laviniu Anghel si dr. Marius Negru aparuta in 2003 la editura MedicArt

Monica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BB23 spune:

Buna ziua burtici si...mamici!!
La multi ani Andreasilor sarbatoriti astazi!!!!!
Bun venit noilor burtici.....
Ce mai faceti? Cum se simt burticile noastre???
Imi pare rau pentru absenta, dar am avut ceva probleme cu calculatorul...

Sunt om cu tine, daca esti om cu mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Multumesc frumos Monica Elena.
Va doresc numai bine.

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Iaca-ta-ma si pe mine pe aici.
Ieri am avut confirmarea la eco, adica s-a vazut sacul ovular, dupa ce cu o saptamana in urma nu s-a vazut nimic, iar testul de sarcina nu a fost concludent.
UM: 17 oct 2004. Ma voi duce si saptamana viitoare si atunci voi afla mai multe, doctorul a spus ca sarcina este mica(in sensul de tanara). Dupa parerea mea, data conceptiei a fost 6.11.2004.
Acum sunt linistita, sper ca totul sa fie bine, lucru pe care vi-l doresc si voua.

Sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Vin si eu la voi in grup caci acum trei zile mi-am facut testul si voi fi din nou mamica.!!!

Dupa datele mele ar trebui sa nasc la inceputul lui august(mai exact pe 6).
Va pupic dulce si astept in continuare sa povestim despre burtici.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cin spune:

si eu sunt fericita...mi-am tot facut curaj sa scriu...desi nu am confirmarea medicului, am 2 teste pozitive...si simt ca am un bebe mic, mic, acolo...in burtica...abia pe 9 decembrie ma duc la medic..
sper ca nu-i tarziu...dupa calculele mele..am intrat de 2 zile in a 5-a saptamana...si voi naste pe 6 august...sunt tare emotionata...si fericita...si...of...nu mai pot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Astazi l-am vazut pe bebita la eco are 6 saptamani si ii bate inimioara.

Monica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput