Mamici de mai-iunie 2005 (9)
Raspunsuri - Pagina 4
Cornelia spune:
Androix, eu am insomnii de la inceputul sarcinii. la inceput nu puteam sa dorm de griji. Acum, cred ca pur si simplu m-am obisnuit asa. Tot pe la 4 ma trezesc si incerc sa dorm pana la 6, dar de grija ca nu pot sa mai adorm, nu reusesc. La 6 cand suna ceasul imi vine sa plang de somn...
Va pup
mikka spune:
Bonjurica!
Uite ca am reusit sa ma trezesc suficient cat sa scriu coerent... noroc ca am multe plante pe linga birou si nu vede lumea ce fac ![]()
Tot legat de somn: pliiiz, ziceti-mi si mie cateva pozitii mai comode de dormit! Eu nu mai pot dormi pe burta (normal), dar nici pe spate ca ma cam sufoc... pe lateral mai merge, dar mai alunec pe o parte si ma dor rau sinii... Ma trezesc noaptea ca amortesc si nu mai stiu cum sa ma mai asez, decit simetric, pe partea cealalta... Imi mai pliez plapuma sub burta, ca sa fie 'la nivel', dar...
In plus, noaptea ma mai gindesc si la
...
Va pup!
andreea.a spune:
Buna ziua, fetelor! M-am gandit sa mai scriu si eu si sa va salut, ca de citit v-am tot citit, insa cu scrisul am stat mai prost.
Uau, multe deja sunteti in 14 saptamani.. Eu abia merg pe 9.. Dar lasa ca trece timpul. Cel mai tare sufar ca n-am vazut nici o ecografie pana acum si pana pe 17 decembrie cand am programare la CMU mi se pare o vesnicie. 
Apropos de concediu medical, eu mi-am propus sa profit. Adica acum o saptamana dna dr de la servici mi-a dat o saptamana libera si m-a sfatuit sa merg la dr de familie daca vreau mai mult. Asa ca n-am stat pe ganduri si.. stau acasa pana pe 30! Dupa care o sa merg la servici, pentru ca vreau neaparat sa-mi mai iau un medical de Craciun si Revelion. Daca va puteti imagina, noi nu avem liber de sarbatori! 

Nu e corect!! Asa ca o sa "corectez" eu problema. ![]()
Voi nu v-ati luat medical? Ca e dificil sa suferi de greturi si sa dormi cu capul pe birou.. nu?? ![]()
Va puup muult 

si va doresc o saptamana minunata!
Andreea :)
Cloreta spune:
Care e diferenta intre eco normala si morfologica? In afara de suta de mii pe care am vazut-o la pret. Glumesc........
Cloreta
Ada_74 spune:
Salutare burtici!
Hai sa va fac un raport complet, ca nu v-am mai scris demult.
- insomnii - prezente, desi inainte dormeam la orice ora si in orice pozitie. Acum ma trezesc noaptea sa merg la baie sau sa beau apa si dupa asta stau 2-3 ore cu ochii in tavan. Si nu va spun ce ma enervez...
- sangerari de gingii - prezente, dar am facut un detartraj (asa m-a sfatuit dentista mea) si acum stau mult mai bine. Imi sangereaza doar putin cand ma spal pe dinti.
- junghiuri si intepaturi - prezente peste tot, cand in stanga, cand in dreapta, cand ficatul, cand vaginul, ca sa nu mai spun ca ma dor cateodata oasele bazinului de parca trage cineva de ele.
- greturi - nu; pofte - nu prea; nas infundat - da, si deja m-am saturat sa nu pot sa respir ca lumea, dar n-am ce face.
In plus, am pe sfarcuri niste cojite, de care nu prea reusesc sa scap. Am incercat sa frec cu prosopul dupa baie, cateodata am reusit dar s-au format iar in 2-3 zile, cateodata nu, pentru ca aveam impresia ca o sa-mi fac rani daca mai insist. Cu crema dau din belsug in fiecare zi dar degeaba. A mai patit vreuna din voi asa ceva?
Pt. fetele din Constanta. Am fost ieri in vizita in spital la o prietena care a nascut. Era la etajul 7, care cica este renovat. Intr-adevar, salonul avea geamuri termopan si era cald, in rest... Peretii erau plini de igrasie si incepusera sa se cojeasca, fetele spuneau ca noaptea aveau gandaci, de pe coloana de la wc veneau niste mirosuri mama-mama. Si erau cu copiii in camera (n-am mai vazut pana acum in spitalul nostru asa ceva). Deja mi s-a facut frica de nastere.
V-am pupat.
Lili si bb 16+ sapt.
nefertari spune:
De fapt intrasem sa va scriu despre Utrogestan (pentru ca pe mine ma streseaza subiectul ) si v-am citit ca tot vorbeati de echo , poze , bucurii si cum aveam in geanta nr. de tel de la CMU de vineri , am pus mana pe tel . Deci voi sunteti " vinovate" , drept pentru care va multumesc din suflet si va pup !!!!!!!! Deci , in 2 saptamani anuntam numele lui bb !Rugati-va pentru mine sa fie fata !
Despre somn : Nu va faceti probleme - eu am probleme de la inceputul sarcinii , am avut si la prima dar am rezistat eroic . As fi curioasa care e cauza insomniilor - probabil de la hormoni
.
Ma trezesc de 3-4 ori pe noapte si stau cu ochii pe pereti cam juma de ora .Va dati seama cat dorm ?!! La serviciu mai rezist cum rezist dar in drum spre casa adorm dusa si ma trezesc aproape de statia mea ( sunt precum calul care a invatat drumul )
nefertari spune:
Nu , Cloreta - e a doua . Prima a fost la 8 saptamani , cand abia se vedea inima lui bb .Inca nu eram hotarata sa pastrez sarcina - urma sa fac intrerupere chiar in urmatoarea zi .Dar samburele ala palpaind a avut ultimul cuvant .Acum ma cutremur la gandul ca se putea ca bucuria asta mare pe care o simt acum sa nu se intample !!!!!!!!
crissu spune:
Fetele,
M-am programat la Iosup si pentru ca am vorbit momos cu tantii de la programari cand credeti ca merg? Marti pe 30 noiembrie....uraaaaaa!!!!
. A, am uitat sa va spun la Diagnosis.
Mi-a zis ca ecografia simpla ptr. primul trimestrul de sarcina costa 1.200.000 iar cea morfologica 2.000.000.Pe care sa o fac...care este diferenta?
Deci in concluzie o sa putem sa-i facem surpriza lu' tati de ziua lui.
Daca nu era cu surpriza asta pe bune daca nu ma enervam de preturile astea practicate pe la noi........pai asa incurajam noi natalitatea. Nici nu mai intreb daca se face vreo ecografie de genul asta gratuit pentru gravidutze ca nu are rost nu?![]()
Criss si
(11 saptamani)
nefertari spune:
Mikka , se pare ca ti-a ramas o singura pozitie - in picioare - sa nu te superi -am glumit !
Cloreta - sincera sa fiu ,nu stiu care e diferenta .Sunt fete care au facut asa ceva si stiu mai bine . Atata vreme cat nu se semnaleaza probleme , eu nu am de gand sa ma complic cu analize pompoase si alte minuni - fie vorba intre noi ,nici bani .
Am o curiozitate - mai doare pe cineva "intre picioare "? - scuzati exprimarea vulgara insa e cat se poate de adevarat si abia pot sa merg de durere.

bravo. E prima?