test de permeabilitate a trompelor! Doare???
![](images/user_woman.png)
dragele mele,
Sunt si eu o aspiranta in cautarea optimismului.Va urmaresc bucuriile si tristetile de cate ori am timp insa de scris nu am mai scris de multa vreme.
Am si eu o intrebare pentru fetele care au mai facut un test de permeabilitate a trompelor. Maine m-a programat dr-ita mea si ...sincer mie cam frica. Asa ca va rog spuneti-mi si mie in ce consta operatiunea si daca doare!!!
va multumesc si va doresc cat mai multi bebei!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tia/Tia.jpg)
Tia spune:
mergi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32167" target="_blank"> aici la capitolul HSG (histerosalpingografie)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
poliana spune:
Multumesc Tia, am inceput sa ma documentez din ceea ce s-a mai discutat aici dar mie nu imi e clar daca mie imi face HSg sau instilatii. Nu prea am inteles in ce consta fiecare si deci care e diferenta.D-ra mi-a zis ca o sa imi introduca ser fiziologic si o sa urmarim ecografic daca trompele sunt infundate sau nu.
Zau ca mi-e frica dar cand citesc cate si mai cate au suferit fetele de aici parca imi mai vine curajul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anca_sp_Wish/Anca_sp_Wish.jpg)
Anca Wish spune:
Poliana, HSG-ul doare, dar e durere suportabila si nu dureaza mult.
Se fac niste filmulete care arata permeabilitatea trompelor.
Instilatiile se fac atunci cand trompele sunt infundate, asta stabilindu-se la HSG.
Deci, nu are cum sa-ti faca instilatii din moment ce nu ai facut HSG.
Nu te stresa. Trece. E o analiza importanta care e indicat sa o faci la inceput inainte de a inghiti tot felul de pastilute.
Fii curajoasa. Iti tin pumnii.
Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
poliana spune:
Multumesc Anca pentru sinceritate! Adica pentru ca mi-ai spus ca doare. macar sa stiu la ce sa ma astept. Tot citind am vazut ca fetele au luat cate un calmant inainte. Dr-ita mea nu mi-a spus nimic de asta. Pana la pastilutze mai e ca mi-a dat sa fac mai multe analize(la inceputul menstruatiei viitoare) si trebuie sa faca si al meu sot spermograma. Mi-a spus ca abia dupa ce avem toate datele astea vom trece la un eventual tratament. Eu tot sper sa nu fie cazul dar am deja un an de cand tot prestez fara rezultat. daca ar fi fost dupa mine as fi facut mai devreme toate investigatiile astea dar dr-ita nu prea m-a luat in serios pana nu a trecut tot timpul asta de incercari nereusite. Pentru ei daca nu a trecut un an nu esti un "caz".
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kariris/Kariris.jpg)
Kariris spune:
Poliana, nu lua nici un calmant daca nu ti-a spus sa iei; nici eu n-am luat nimic. mie mi-a spus dr. meu ca o sa am dureri ca la ciclu... suportabile. Ei, suportabile au fost ...dovada ca eu exist... dar nu ca la ciclu ci mai mari; doctorul a uitat sa-mi spuna ca daca cumva sunt trompele infundate ma va durea mai rau decat "la ciclu"... ma intreb de unde stie el cum sunt durerile de la ciclu.
Si eu avand o trompa taiata si cusuta iar cealalta infundata bine de tot m-a durut destul de rau.
Deci sa stii si sa fii pregatita: in caz ca vezi ca te doare mai rau nu dispera ca nu ti se intampla nimic grav... inseamna ca sunt mai putin permeabile sau infundate; nu intra in panica, stai cumintica fara sa te misti... ca trece!
Iti tin pumnii si sa nu fie infundate!
poliana spune:
Mersi de sfaturi! Nu am sa iau nimic si o sa fiu cat pot eu de cumintica. Si eu sper sa nu fie infundate dar avand in vedere ca am avut sterilet vreo 4 ani (fara sa fi avut vreun bebe inainte)d-ra mea mi-a zis ca am destul de multe sanse sa fie asta problema mea.
Si daca stiti spuneti-mi si mie, in cazul in care sunt infundate, exista metode care sa iti garanteze 100% ca se desfunda?
Va multumesc tuturor celor care mi-au raspuns desi eu nu sunt zi de zi cu voi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kariris/Kariris.jpg)
Kariris spune:
Exista metode: instilatii, care nu stiu cat sunt de sigure;
operatie laparoscopica (fara taietura) prin care ti le desfunda chirurgical - eu asa am facut pentru trompita pe care o mai am; mi-am desfundat-o laparoscopic; a mea era infundata in extremitatea dinspre ovar.
pupici si tinem pumnii.
psj spune:
Pe mine nu m-a durut ,pe stanga am simtit putin , pe dreapta deloc . Ce-i drept luasem si un nurofen si supozitor cu diclofenac , poate au influentat cumva . Nici mie nu-mi spusese sa iau nimic , dar am zis ca rau n-au cum sa-mi faca . Eu as zice sa iei ceva , evident daca nu ai contraindicatii sau alergii la ele , cu cat e disconfortul mai mic cu atat mai bine .
musete spune:
Draga Poliana, durerea este resimtita in functie de fiecare caz in parte. nu se poate generaliza. Pe mine, m-a durut de am innebunit, pe foarte multe, nu le-a durut deloc. Depinde de organismul fiecareia.
Oricum, succes!Abia esti la inceput de drum!
PUpici, Musete
poliana spune:
Mai fetelor, pe mine m-a amanat cu testul de permeabilitate pentru vineri. Mi-a facut doar eco in ziua 12 si mi-a spus ca am un folicul mult prea mic. Ma mai duc o data vineri si cica nu e bine deloc daca nu a crescut suficient pana atunci. Ce inseamna asta?