test de permeabilitate a trompelor! Doare???
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
ardit spune:
poliana, daca-i vorba de HSG asta se face neaparat exact cand se termina sangerarea de la menstruatie, dupa aia exista riscul sa "deranjeze" un eventual ovul care coboara pe trompa, deci nu stiu ce asteapta dr.asta... sau nu este vorba de HSG(care este testul de permeabilitate al trompelor) si este vorba de altceva.. alta procedura
in cazul HSG, daca trompele sunt permeabile procedura NU doare(lichidul de contrast trece prin uter+trompe si se disipeaza in organism), daca sunt slab permeabile, doare un pic, daca nu sunt permeabile doare(din cauza ca lichidul de contrast care-l introduce nu are unde sa se duca si preseaza in uter)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Maruta spune:
quote:
Originally posted by ardit
poliana, daca-i vorba de HSG asta se face neaparat exact cand se termina sangerarea de la menstruatie, dupa aia exista riscul sa "deranjeze" un eventual ovul care coboara pe trompa, deci nu stiu ce asteapta dr.asta... sau nu este vorba de HSG(care este testul de permeabilitate al trompelor) si este vorba de altceva.. alta procedura
in cazul HSG, daca trompele sunt permeabile procedura NU doare(lichidul de contrast trece prin uter+trompe si se disipeaza in organism), daca sunt slab permeabile, doare un pic, daca nu sunt permeabile doare(din cauza ca lichidul de contrast care-l introduce nu are unde sa se duca si preseaza in uter)
de acord cu ardit
![](punk.gif)
poliana spune:
Sincer nu stiu daca este sau nu vorba despre HSg. Dr-ita mi-a spus ca imi va introduce ser fiziologic si apoi vom vedea ecografic daca patrunde sau nu in trompe. Din ce am citi aici pe forum este alta procedura pentru ca HSG presupune radiografie nu ecografie si lichid de contrast nu ser fiziologic.
Dar altceva voiam sa imi spuneti daca stiti. Cat e de grav ca foliculul meu in ziua 12 e foarte mic. Asta inseamna ca nu ovulez???
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anca_sp_Wish/Anca_sp_Wish.jpg)
Anca Wish spune:
Poliana, draga. Intr-adevar ce zic fetele e adevarat. Nu se face HSG la ovulatie. E o aberatie.
Iar in legatura cu ovulatia. Eu luna asta am avut in ziua 19.
In ziua 12 era atat de mic ca nici nu mi-a zis cat avea, in ziua 14 era de 12 mm, in ziua 16 de 17mm, iar in ziua 18 era de 19,5 mm.
Asa ca nu intra in panica. Poti avea ovulatie mai tarziu. Dar repet, nu are nici o legatura ovulatia cu HSG-ul.
Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
ardit spune:
orice lichid ar fi de "dus" pe trompa(de contrast in cazul HSG, ser-echo, lichid de tratament-la instilatii) nu are voie in timpul ovulatiei!