Unde sint musulmancele mele(partea a 5a)
Raspunsuri - Pagina 15
hannen spune:
Doamne fereste,ce zici tu acolo???
Cum adica sa aiba concubine fara sa se casatoreasca cu ele??hai ca m-ai socat,zau.pai atunci de ce au voie sa se casatoreasca cu 4 femei???tocmai de aia,sa nu aiba concubine.adica sa nu aiba relatii extraconjugale.este cel mai mare pacat in islam sa ai amanta sau sa dezonorezi femei cinstite in afara casatoriei.
tocmai de aceea pot avea 4 sotii,sa se evite lucrul acesta,sa se evite avorturile si copii nascuti in afara casatoriei,fara ambii parinti,sa fim feriti de boli precum cea mai groaznica la ora actuala,SIDA.
Vai ce m-am aprins,cine ti-a zis asemenea gogomanii????
intra la partea a 6 a subiectului.acum o sa inchei ,sunt cu asta mica in brate,alaptez.
ps.da divortul este permis in islam.
femeia poate divorta,la fel si barbatul.barbatul nu are dreptul sa alunge femeia divortata din casa,pleaca numai daca vrea ea.el are obligatia sa plateasca pt. cresterea copiilor,atit cit ii permite situatia.
musulmanii nu au voie sa mosteneasca sotii.dupa divort sau moartea sotului femeile sunt libere sa se casatoreasca cu cine vor.
si mi-am adus aminte,cineva zicea ca e un blestem pt musulmani sa li se nasca baieti.ma intreb de unde le scoateti oameni buni,nu confundati islamul cu perioada anterioara islamului,numita perioada ignorantei.
Coranul a clarificat aceasta problema,citez din memorie;
si cind li se naste lor o fetita ,chipurile lor se intuneca
si ce PROST judeca ei.
un bun musulman nu si-ar trata sotia cu dispret pt ca i-a nascut o fetita,pt ca un bun musulman stie ca ,creatia e numai a lui ALLAH si EL hotareste ce plamadeste.Numai un ignorant ,un needucat si un necredicios ar putea face asa ceva.
hai ca m-am racorit.
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
maryam spune:
Iti raspund aici desi sa sti ca s-a deschis si partea 6,dar sa stii ca o fac cu multa parere de rau,in primul rand pentru ca am senzatia ca ai primit niste informatii total eronate pentru a se uza intr-un fel de necunoasterea ta,ceea ce ma face sa ma intreb ce alte aberatii ti s-au mai spus.Ti-am oferit si alta data posibilitatea de a te informa mai bine in ceea ce priveste islamul si este inca valabil,am cateva carti care ti-ar putea fi de folos,pentru a nu permite nimanui sa abuzeze,sa se foloseasca de tine,dar in primul ran pentru a ajunge cu propria ta judecata la adevar.In al doilea rand pentru ca ma tem ca lucruri pe care le auzi sa nu-ti altereze sau sa-ti deformeze imaginea despre islam,In shaa ALLAH sa nu se petreaca asta.
Sigur ca cel care ti-a transmis ideile astea este un mare mincinos si ar trebui sa stie ca pacatul de a vorbi neadevaruri despre islam este foarte mare.Daca din interese oscure acest om ti-a spus asa ceva,poate doar pentru a-si justifica propriul stil de viata total deviant de la canoanele islamului,este un rau pentru care merita sa-i atragi atentia sa se caiasca.
Am sa incep cu un alt subiect/intrebare postat de tine si anume permisivitatea precizata in Coran asupra mai multor neveste.Aceasta este o solutie la care se poate apela numai,dar numai in conditii foarte stricte si cu motive intemeiate si implica obligatoriu consimtamantul partilor implicate,asadar nu orcepsihopat care vrea sa aiba un mini harem poate s-o faca si daca totusi o face,te asigur ca ala nu e nicidecum un musulman bun;conditiile cum spuneam sunt practic imposibil de realizat,dar pentru asta trebuie sa intelegi ce citesti cu mintea si cu inima in primul rand,fara a avea pretentia ca filozofia este apanajul numai al celor "practicanti,cunoscatori" ,de filosofie pentru ca in Coran scrie ca barbatii isi pot lua 1,2,3 sau 4 neveste dar ele trebuie sa aiba exact aceleasi drepturi,in ceea ce priveste existenta:adica aceeasi casa(ca si dotare,spatiu,etc),aceleasi haine,tot ceea ce implica necesitatile materiale,ba mai mult chiar sotul trebuie sa aiba aceeeasi viata intima fata de fiecare,ceea ce practic este cam greu de realizat nu?Si mai ales,in Coran scrie,chiar dc un astfel de om va putea sa faca astea toate,in inima lui tot nu va putea sa le iubesca pe amandoua la fel,pentru ca asa ceva este practic imposibil.Nu am sa ma implic acum in a-ti explica rationamentele care facacest lucru de acceptat,poti totusi sa crezi ca nu toti oamenii sunt perfect sanatosi,nu orice femeie are posibilitati sa traiasca si poate pentru unele acest sistem este chiar avantajos,etc.
Personal cunosc din multe cupluri de musulmani unul singur care are 2 neveste si povestea lui e cam asa:s-a casatorit fff tanar si timp de 17 ani n-a avut copiii desi isi dorea mult unul macar,asa ca sotia lui(!) i-a spus sa-si caute o sotie,ea accepta,dar nu vrea sa se desparta,acesta femeie a fost practic si mama si tata pentru fratii lui mai mici si iubirea dintre ei era intensa,asa ca el s-a casatorit si culmea(!) au ramas insarcinate amandoua,asa caacum cred ca are vreo 10-11 copii.Dra nimeni nu poate sili o femeie musulmanca sa accepte asa ceva,ea poate divorta si chiar daca pare greu de crezut pentru cei care habar n-au de Islam,de Coran,relatiile interumane si mai ales drepturile femeii sunt foarte clar exprimate,cel sau cei ce le incalca o fac asumandu-si propriile pacate si conform invataturii islamice,la judecata din ziua de apoi LLAH Subhana Hua wa taala nu-i va favoriza pe barbati,fiecare venind cu propriile fapte.Referirile lipsite de documentatie si ce-i mai grav e ca bazate pe cazuri mediatizate nu fac decat sa dnote proasta cunoastere a religiei islamice si mai ales limitarea mentala a celor care judeca fara ca sa aiba un habar concret,adica fara sa fi citit Coranul,Traditiile Profetului si multe multe carti care Al hamdu ALLAH exista si nu sunt inventii .Dar asta e alta discutie.
Fireste ca nici un musulman nu poate trai in concubinaj,asa ceva nu e permis desi probabil ca sunt in general destui care o fac,dar pot sa bag mana in foc ca nu-s mai numerosi decat altii din orice alta confesiune.
In familia sotului mea si cum ti-am spus a multor cunoscuti n-am auzit sa fi avut cineva mai mult de o sotie,sigur ca n-am studiat arborii genealogici ca sa stiu pana la a cata...ramura da` si daca taica-su ar fi avut 4 neveste,tot nu m-ar fi interesat,pentru ca stiu ca Inshaa ALLAH sotul meu nu cred ca si-ar pune vreodata problema asta,iar daca ar face-o n-ar avea consimtamantul meu,zestre AL hamdu ALLAH am destula,asa ca,in speranta ca ti-am raspuns cu "competenta" la intrebari,sper si ma rog la ALLAH ca sa nu ai parte decat de adevar si de bine,de respect si de iubire.
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”