FIV 24
Raspunsuri - Pagina 8
Kariris spune:
Slaba miscare a fost astazi pe aici...
Denisa tinem pumnii stransi sa fi sanatoasa si sa mearga bine sarcina!
Nicole tu cand faci fiv si unde?
gabid spune:
Dr de la Giulesti recomanda cu o luna inainte de FIV sa se ia acid folic.la Medsana nu recomanda nimic.Acidul folic nu ajuta la fixarea sarcinii cu nimic.Se foloseste pt ca bb sa nu aiba probleme cu spina bifida,sindromul Down.
In prenatale este aceeasi doza ca in folacid.In plus acolo sunt si vitamine si minerale.Nu fac rau prenatalele!
Si eu am tot luat acum un an acid folic si prenatale dar nu s-a prins nimic si m-am lasat pagubasa...
La mine ciclul este de 30 de zile...in ultimile 4-5 luni.Inainte aveam ciclul de 32..35 de zile.Inainte ,inseamna inainte de a face tratmentul cu utrogestan.Am facut tratment cu utrogestan din ziua 14 in ziua 25 timp de 6 luni pt ca aveam progesteron 0.1.Dupa utrogestan simptomele de la SPM au disparut.
Nu imi fac vise prea mari pt ca sotul meu are oligoastenospermie...si diupa stresul din ultima vreme nu cred sa se fi imbunatatit ceva!
Ma gandesc ca luna urmatoare sa iau aspirina dar nu stiu din ce zi.La FIv dadeau dupa punctie.Asta ar insemna ca dupa ziua 14 sa iau ca si utrogestanul?
Fetele stau cumintele in pat dupa FIV,din cauza asta este asa de liniste !Afara la noi ninge si e frig !Si eu as sta in pat dar trebuie sa plec la serviciu si sa duc printesa la gradi!
Gabi.
Kariris spune:
Fetelor, mi-e dor de voi...
Dar mai am rabdare pana trece perioada aceasta delicata pentru voi ca sa reveniti cu vesti bune, toate!
Sa stiti ca ma gandesc la voi si va tin pumnii la toate care acum stati in patut... sa dea Dumnezeu sa aveti parte de cel mai frumos Craciun! ...cu
[
copil]![]()
![]()
pe burtici si aveti grija mare de voi.
ardit spune:
anemona deci trebuie sa treaca cam doi ani intre cezariene? la mine mi-a dat 6 luni+9luni=15, este adevarat ca am avut doar burta taiata, nu si uterul ca eu am avut SE. Iar cu congelarea asta, ce minunatie, nu-i de mirare ca apar asa multe filme cu congelarea/decongelarea omului.. ca in fond embrionashu nu-i tot un om, ma rog, un viitor om. A fost o discutie interminabila la un moment dat despre partea morala/filozofica/religioas a devenirii omului, va aduceti aminte?
gabid imi aduc bine aminte problema, ma gandeam ca s-au mai pus pe fagas problemele.. las'ca parca vad ca te aud intr-o zii: am un test pozitiv...
denisa p. de la medsana mi-a zis mie ca e bine sa iau cu trei luni inainte acid folic. De fapt i-am zis ca iau pentru talasemie si mi-a spus: "foarte bine ca oricum iti dadeam sa iei cu 3 luni inainte de fiv"
nicol pentru fiv? se fac cam 2-3 echo (la giulesti)
Kariris spune:
Ardit, scoate-ma te rog tu din ceata daca stii:
Ce cantitate de acid folic se ia pe zi? inainte de fiv?
am citit prospectul si scrie ca o tableta e de 5 mg si se ia intre 5-30 mg/zi. mie mi se pare putin. tu stii ceva?
Mara2004 spune:
LACHIONE,scuze,am adaugat din greseala un punct si adresa nu este corecta.Info despre acidul folic gasesti aici:http://www.desprecopii.com/info.asp?id=296
shylili spune:
fetelor voi cred ca stiti cel mai bine: la cate zile de intarziere are relevanta testul de sarcina?
eu am facut cam la 5 zile si a iesit negativ, dar nu am avut niciodata intarziere mai mare de 3 zile. e posibil sa fiu graviduta si sa iasa testul negativ? cand sa-l repet? sau sa fac analiza de sange si cand?
please, please help me! mi-e tare teama sa sper
lili
gabid spune:
Laura,doar 5 mg /zi se ia ac folic.Deci este exact o pastiluta.Sunt prenatale care au 8 mg ac folic si nu sunt interzise ...deci se poate si mai mult de 5 mg.Eu zic sa iei 5 mg ac folic pe zi.
Ardit,as vrea eu un test pozitiv picat din senin,adica fara FIV dar mi-am pierdut increderea intr-o asa minune!Nu pot sa sper nu stiu de ce pt ca am tot asteptat un an de zile dupa FIV sa se intample minunea dupa ce inainte asteptasem inca 5 ani.Deja s-au adunat 2 ani decand imi doresc al doilea bb natural si nu a picat nimc.
Laura,eu gasisem niste prenatale mai ieftine acum un an si le-am luar 3 luni sperand ca si vitaminele ma vor ajuta la procreiere.Rezulataul a fost ca m-am ingrasat 10 kgsi eu tot nu am ramas insarcinata.Si ac folic creste pofta de mancare!Sa dea Domnul sa te ingrasi putin si sa ne dai o veste buna.
Gabi.
Monica-Elena spune:
Lachi sa nu iei maimult de o pastla de acid folic pe zi nici inainte si nici dupa sarcina. Oricum dupa sarcina ti se mai dau vitamine cum sunt materna care contin 1mg de acid folic si Tardferon Fol care are 0,35 acid folic, dar stai linistita ca organismul retine cat ii trebuie si restul il elimina dar in nici un caz nu iei 3-4 pastilute pe zi.
Lili testul de sange poti sa il faci deja daca ciclu ti-a intarziat este cel mai fidel. Un test de urina f bun este Clear Blue care in cazul tau ar iesi corect, fidelitatea lui este din ziua in care trebuia sa iti vina ciclu.
Anis ma gandesc la tine.
Lauion stai cumintica.
Luli este bine sta cumintica in pat.
Giugiuca ai grija de tine.
Cami maine e ziua cea mare si in acelasi timp e si Sf Stelian ocrotitorul copiilor. Te pup si ma gandesc la tine.
Denisa sa ai grija de tine.
Pupci la toate fetele!

Monica
Esentele tari se tin in sticlute mici.