Mi-este afectata sau nu sarcina?!
Raspunsuri - Pagina 2
miti2004 spune:
dragelor,
stiti cumva daca antibioticul Zanocin are efecte negative asupra sarcinii ? ( l-am luat pt un stafilococ auriu in gat)
in prospect scrie ca este interzis in timpul sarcinii, dar daca in timpul tratamentului descoperi sarcina nu e nevoie de intreruperea ei.
voi ce parere aveti ? o sa intreb un doctor dar abia saptamana viitoare o sa ma duc pt prima data la un control.
va multumesc
cocolino spune:
Deci daca ai citit articolul, cred ca ai observat ca Padudenul si Aspirina sunt acceptate in primele 2 trimestre de sarcina, ele fiind evitate in trim 3 ptr ca pot produce travaliul sau tulburari, si NICIDECUM malformatii la fat...
Deci stai calma....
Coca 30 saptamani si
dragalasa
- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131
dianeta spune:
Dragele mele, va multumesc mult pt. incurajare dar totusi ... se pare ca mamografia a fost facuta cu citeva zile inainte de "instalarea" sarcinii (dupa echo virsta sarcinii este de 3 sapt. iar mamografia a fost acum aprox. 1 luna). Aspirina si Padudenul le-am luat insa pina duminica seara inclusiv, zi de zi, timp de fix 3 saptamini. Toti medicii au fost de parere ca totusi e o cantitate destul de mare de medicamente luate exact in primele 3 saptamini "de viata" ale embrionului. Nu stiu daca psihic as mai rezista 8 luni cu ideea ca as putea aduce pe lume un copil cu probleme. Daca nu as fi intrebat atitia doctori si daca nu ar fi fost atitiea semne de intrebare mi-ar fi fost mai simplu ....nu cred ca pot face asta familiei mele, fetitei care este un copil minunat ... probabil ca voi regreta toata viata, dar nu am puterea sa lupt pt. copilul asta!
Inca o data, multumesc din suflet pt. gindurile voastre minunate !
cocolino spune:
Mai citeste si articolul de aici http://www.desprecopii.com/info.asp?id=356 si vezi ca la sf art, gasesti numele autorului, care este Dr Cristian Popescu, medicul site-ului ...Acceseaza numele si adreseaza-i o intrebare si dansului...vis-a-vis de aceasta problema...
Succes! Sa ne spui ce ai hotarat..

Coca 30 saptamani si
dragalasa
cocolino spune:
Dianeta eu iti mai spun ceva.. Daca chiar iti doresti acest copil si vrei sa dormi linistita urmatoarele 8 luni, eu te sfatuiesc sa iti faci amniocenteza,care este sigura analiza cu siguranta 100%,dar pe care trebuie sa ti-o permiti ea costand undeva intre 4-6 mil...
Coca 30 saptamani si
dragalasa
Marina spune:
Si eu zic ca te grabesti...in prima luna de sarcina nestiind de ea am facut 2 radiografii pulmonare si am luat o tona de pastile...nici nu mai stiu cata aspirina. Am facut o alergie care ma putea costa viatza si am tinut tratamentul complet cu prednison si o pneumonie la care am luat inclusiv antibiotic.
Fetele mai tin minte cat le-am innebunit, am facut toate analizele posibile, si am nascut un bb sanatos tun.
Au fost dr care mi-au spus ca nu e nici un risc si dr care mi-au spus ca sunt inconstienta
Monica-Elena spune:
Iubitele mele aspirina se da la sarcinile obtinute prin fertilizare in vitro pentru sustinerea sarcinii. Eu i-au din ziua embriotransferului si sarcina are 3 saptamani sis-ar parea ca e si gemelara. Cat despre antibioti am luat vibramicin si prednison in primele 5 zile de la Et recomandata de dr care mi-a facut fertilizarea. asa ca parerea mea este ca te grabesti cu intrruperea de sarcina nu o face.
Monica
gio spune:
Nu stiu daca ai facut sau nu intreruperea, dar ma alatur si eu celor care iti spun ca te grabesti! Si eu am facut o radiografie, am luat muuult piafen si algocalmin, si ce daca au fost drcare mi-au zis sa nu pastrez sarcina? Acum merita sa ma duc la ei cu fetita care e bine mersi si sa le spun sa nu mai recomande altora avort!!!
AAa, daca e o sarcina nedorita, poti spune: nu, sunt probleme, mai bine renunt!Ar fi scuzabil un avort, mai ales la indicatia dr.
Dar daca va doreati un bb, e pacat sa renuntati!
Citeste pe net: trebuie sa faci 10 radiogrfii PULMONARE pt ca fatul sa fie afectat, pt un procent mai scazut de radiatii, nu se poate spune daca va fi sau nu.
Iar ceea ce facusem eu, radiografie panormamica dentara, era echivalent cu a sta o zi la soare (si cate mamici nu se duc la plaja???).
Decizia e numai a ta, dar sunt atatia copii care dupa parerea unor dr nu ar fi trebuit sa se nasca...si de unde ai certitudinea ca o sarcina planificata, intretinuta, in care respecti strict indicatiile dr, va duce la nasterea unui bebelus perfect sanatos? Toate ne asumam un risc, cat de mic, altfel n-am mai fi mama nici una.
Pupici,
Gio si Taisia
pnt_loredana spune:
Draga Dianeta te sfatuiesc sa nu renunti la sarcina si imi permit sa afirm asta pt. ca si eu am facut o radiografie pulmonara in perioada de inceput a sarcinii, binenteles nestiind acest lucru.In momentul in care am aflat de sarcina au inceput si problemele mele,sarcina survenind dupa o lunga perioada de tratament. Am consultat imediat medicul, i-am spus despre problema mea si binenteles mi-a recomandat avortul. Nu-mi pare rau ca nu am ales aceasta optiune pt. ca acum am un baietel minunat si sanatos.
Dar totusi decizia iti apartine!
lory
dianeta spune:
Fetelor, multumesc pt. incurajari si pt. sfaturile voastre bune. Vineri am mers la doctor sa fac intreruperea (sotul meu era foarte speriat de ideea ca am putea avea un copil cu probleme) dar doctorul a fost cel care si-a "reconsiderat" pozitia si ne-a garantat ca va fi un copil fara probleme. Acelasi medic care o saptamina inainte fusese atit de vehement si care imi spusese ce riscuri mari imi asum daca pastrez sarcina. Oricum nu mai conteaza decit ca in iulie probabil va veni barza si Dzeu. sa ma ajute sa aduc pe lume un copil sanatos si frumos. Iar voua va doresc tot binele din lume !!!! Mai "vorbim" !!!