Ce ati face daca copilul este batut de prof. ....

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

UNDE AM SPUS EU CA ARE DREPTUL SA LOVEASCA COPILUL?Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Draga Paula, copiii, in general, iar al tau in special are nevoie de DRAGOSTE!
Copilul simte afectiv daca persoana de langa el nutreste sentimente de afectiune si intelegere fata de el si nevoile lui. Se pare ca este un simt care se atrofiaza odata cu inaintarea in varsta.
Copiii, mai ales cei mici, au capacitatea de a percepe dragosta si din atingerea persoanei care-i ingrijeste. Daca aceasta este calda si dragastoasa, ei se dezvolta ca florile in bataia soarelui. Daca, dimpotriva, ingrijirea este acordata de nevoie sau din obligatie, dezvoltarea copilului va fi ingreunata si pe plan fizic dar, si mai important, pe plan psihic.
Nu stiu daca ai observat pana acum, dar incearca sa fii atenta - copilul iti arata daca agreaza o persoana chiar de la prima vedere.
Daca nu poti supraveghea activitatea "profesorului" cu copilul tau, sau daca ai orice fel de rezerve, mai bine renunta.
Am convingerea ca Dumnezeu a pus in tine, ca mama, puterea si intelepciunea de a-ti ajuta propriul copil. Nu te gandi ca nu stii sa lucrezi cu fetita, intuitia ta de mama nu va da gres.
IUBESTE-O SI VEI VEDEA CELE MAI MINUNATE REZULTATE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Nu ati inteles ca am intervenit si a tipat la mine ca nu are rezultate si ... si i-am spus ca este doar un copil si atat poate el.Cu mama lui am vrut sa vorbesc dar plecase cand am treminat eu sedinta si azi nu m-am intalnit. Am si plans ce am putut vedea si reactia copilului la sosirea mamae lui si nu a putut sa vorbeasca, sa-i spuna durerea lui (nu vorbeste dacat prin sunete) si prof. a si sarit cand pe el cand pe mama de femeia nu a inteles nimic.
O colega spune-a mai sus ca doar cei ce au copii cu probleme (bolnavi) inteleg problemele celor intampinate, asa este, am sa va povestesc cate ceva si sa vad cate din voi imi dati dreptate sau ma credeti.
Am incercat dar este si o situatie delicata, par apropiate cele doua (mama- prof.) si nu stiu cum reactioneaza , este delicata situatia. Deja ma gandeam cand are sa mearge Alex. nu pot sa o las sa intre singura, sau poate gasesc in alta parte ceva mai bun.
V-am spus ca doar progresul fetitei ma face sa ma duc in continuare, ce se petrece in sufletul meu nu vreti sa stiti si peste cate trec, o fac pentru copil. Stie ca are rezultate si stoarce, profita, isi permite ca nu ai sa renunti pt.binele copil.
Nu mai pot sa scriu, ma simt foarte rau si am sa vad maine ce fac la dr. centrului ca azi nu l-am gasit cand am fost eu.
Eu v-am intrebat in general ce ati face, e frumos sa spui dar nu stiu daca si atunci cand te strange o usa si depinde viata copilului tau reactionezi la fel.

Eu nu le spun oameni, nu au suflet te vad ca pe un storcator din care sa curga bani altfel nu te cheama, nu are loc ca sunt altii cu dare da mana si... tot noi ii facem sa fie asa. Se discuta cat e darul si sunt unii care vor sa fie mai cu mot si dau chear si de 10 ori mai mult si asa se strica prof. si nici nu se uita la cei ce nu au sau nu dau cat vrea. Oare de ce nu se multumesc uni cu cit le da Dumnezeu ca unii traiesc doar din salariu si sunt fericiti ca au un loc de munca. Nu sunt prea darnica dar sa stiti ca ma gandesc cu groaza ca daca nu as avea fetita mea nu ar mai progresa in nici un fel, sunt multi parinti astfel si cu durere iti spun ca nu-i cheama decat o data pe luna sau la 2 luni.
Sunt (am fost) mai cocheta si sa va zic sincer am devenit mai modesta ca sa pot multumi dr. ,prof., asistentele..este dureros dar adevarat.
Educarea, cresterea unui copil le implica pe toate, stare, nivel, cunoastere, nu le ai se duce totul la vale.
Eu ii multumesc lui Dumnezeu ca Alex. este foarte bine fata de ce vad zilnic. Sa va rugati sa aveti sanatate si sa va multumiti cu cat va da.
M-am intins si nu mai pot.
Cu prietenie,

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Paula eu mi-am cerut scuze de la inceput sper s anu imi porti pica.
asa am inteles eu din ce ai scris.
tinand cont de faptul ca zac de 3 zile aproape si ca am capul cat o banita, imi repet scuzele.

Acum am priceput.
te inteleg perfect si intr-adevar daca asa este cum spui tu (intre cele 2) situatia este extrem de delicata.

bafta sa treci peste tot.

sanatate multa va doresc
cu respect
andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

quote:
Originally posted by lorelei_19

Cand era Malina de 1 an am dat-o la cresha, ca sa pot lucra. Dupa 2 zile am remarcat ca o urechiusha ii era rupta!!! Pur si simplu dezlipita, de cat o trasesera de urechi. Si fetita mea nici nu putea sa mearga. Am renuntzat si la serviciu, si la tot, m-am dus la cresha, am sunat la politzie, am amenintzat, imi venea sa le dau foc! A fost unica data cand a fost copilul meu la cresha. Brrrr!

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Lorelei, mi s-a facut rau cind am citit...si povestea paulei e de necrezut
Lorelei,asta unde s-a intimplat, in Ro sau in Switzerland?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

si ca sa raspund intrebarii din mesajul paulei eu as face reclamatie la politie sau la protectia copilului,nu stiu unde e mai eficient,si probabil anomim ca sa nu aiba copilul propriu de suferit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Nu stiu cum as reactiona daca cineva mi-ar atinge copiii .
Lorelay ce s-a intimplat cu doamnele de la cresa ?Inca mai lucreaza cu copiii?

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Cand era in clasa a II-a, fetita cea mare a avut o invatatoare foarte violenta fata de copii- si verbal si fizic. Cand vorbeai cu ea era numai "lapte si miere", dar in clasa teroriza micutii si-i ameninta ca daca vor spune parintilor, ii va pedepsi.
Andreea nu spunea nimic acasa insa am observat ca dintr-o fetita vioaie si comunicativa a devenit tacuta, nici nu mai manca bine, iar noaptea se trezea spunandu-mi ca a avut un cosmar.
Semnalul de alarma l-a tras un parinte a carui copil a avut curajul sa spuna acasa ca a fost batut si tinut o ora intreaga in fata clasei cu manutele in sus. Astfel, parintii au inceput sa afle de la copii ca invatatoarea ii lovea cu cartile in cap, le arunca obiectele personale prin clasa, le vorbea urat, ii jignea si ii ameninta.
Ce am facut? Intrunire comitet de parinti - adresa la conducerea scolii - adresa la inspectorat - consiliu profesoral - transfer invatatoare la alta scoala.
Nu vreau sa ma gandesc la copiii care au mai incaput pe mainile ei, pentru ca nu i s-a suspendat dreptul de a mai preda.

Dragi parinti,
nu ramaneti indiferenti la asa-zisele lucruri marunte. Acest fel de oameni nu merita sa fie PEDAGOGI! Copiii nostrii nu merita sa le fie distrusa personalitatea sau mai grav, sa le fie afectat psihicul intr-un mod atat de brutal.
Merita sa luam atitudine, cu orice risc.

Draga Paula,
recunosc ca nu pot sa inteleg pe deplin ce este in sufletelul tau, cred ca duci o lupta teribila.
Dar Paula, eu chiar cred ce spune Dumnezeu ca "Nu v-a ajuns nici o incercare peste puterile voastre" si ca daca El a ingaduit o incercare in viata voastra, a pregatit si mijlocul de a iesi din ea.
De aceea te rog, incearca sa te linistesti putin si sa asculti acea voce interioara, pe care o poti numi constiinta, intuitie sau soapta Duhului Sfant si care te va indrepta cu siguranta pe cea mai buna cale. Imagineaza-ti ca Dumnezeu este chiar langa tine si, tinandu-te de dupa umeri, iti spune: "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie sa o urmezi, te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta..." (Ps.32,8)
"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, care te iau de mana dreapta si-ti zic: <NU TE TEME DE NIMIC, CACI EU ITI VIN IN AJUTOR!>" (Isaia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Poate unul din motivele pentru care profesoara are atita succes cu copii este tocmai pentru ca este violenta cu ei. Copii fac o gramada de lucruri numai pentru a multumi persoana de care se tem. Se cheama abuz psihic. La ea exista si abuzul fizic. Si asupra unor copii care trebuie sa munceasca dublu cit ceilalti (cei fara handicap) si care sint si de doua ori mai sensibili...
Exista o limita pina la care trebuie sa fii ferm cu copilul.
La fel cum exista o limita pina la care trebuie sa le cerem performante copiilor nostri.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Cum v-am mai spus si in alte dati am un copil destept, sensibil care pricepe tot ce-i spui si este numai ureghi la vorbele tale + nu-si ia ochii de la gura ta in timp ce vorbesti. Nu o spun ca sunt mama ci asta vad. Pe prof. nu o inghite, la auzul vocii si se apuca de plans deci va dati seama cum decurge sedinta. Nu i-a zambit niciodata copilului meu, de asta spuneam ca te vede ca pe un sac din care sa curga si nu ca un om cu suflet. In vara nu am mai rezistat si am fost la o clinica particulara dar fara rezultate si experienta si din toamna am revenit.
Este un copil sensibil care percepe foarte repede persoanele din jurul ei si tot la fel de repede le si arata dragostea fiecaruia dupa cum o de, cu un zambet/plans. Daca ridica cineva tonul deja plange, atuci nu stiam cum sa-i explic ca nu este ea certata si a inteles.

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput