Creste iar euro/dolarul dupa alegeri?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

quote:
Originally posted by dante01

eu am fost in octombrie in tara si am chimbat la casa de schim cel mai mult cu 41000...
cel mai putin, daca imi aduc bine aminte pe la 40.600...
si nu-i decat o luna de atunci, cum explici tu scaderea asta de 1000 de lei la curs?...
nu mai zic ca vorbim de curs la case de schimb in cazul meu si curs bnr in cazul al doilea...

hai ca m-ai facut curios si am cautat in urma sa vad prin ocrombrie cat a fost cursul la bnr...
am gasit cea mai mare valoare pe 15.10.2004, respectiv 41301 lei=1€...
e, zi si tu acum , cum se poate explica aprecierea asta a leului de peste 1800 lei in doar o luna?...
m-am uitat la http://www.cursvalutar.com/cgi-bin/index.cgi
nu e prea cu ochi avand in vedere ca economia romaeasca nu e prea stron on his feet?...
eu cred ca e prea cu ochi si cu sprancene treaba...

if you're grabbed by the balls you heart and soul will follow sooner

BNR-ul are o noua conducere care a decis sa nu mai intervina pe piata in sensul de a cumpara valuta ca sa mentina cursul. Ca atare ceea ce se intampla acum este realitatea, respectiv cursurile unei piete libere, bazate pe cerere si oefrta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Din aprilie 2005, BNR va permite accesul strainilor la moneda nationala, cerinta impusa aderarii la UE. Pentru a proteja piata de capitaluri speculative, BNR a decis sa nu mai intervina pe piata valutara pentru a corecta masa monetara, singurul instrument fiind inflatia (care va ajunge la o cifra!). Astfel, moneda nationala va fluctua zilnic in functie de cerere si oferta, respectiv ordine de cumparare (importatori) si vanzare (exportatori). Bancile comerciale executa ordinele clientilor, dar sunt si purtatoare ale cererii/ofertei de valute pentru echilibrarea pozitiilor valutare proprii ( de ex. acorda credite in valuta dar au surse de finantare in lei).
Referitor la faptul ca euro/usd pe piata internationala se apreciaza nu are nici o legatura cu Leul nostru, decat in sensul ca raportul euro/usd conform cotatiei BNR este egal cu cotatia eur/usd pi piata internationala la ora 14.30 ( ora de inchidere a pietei valutare).
Off topic, ieri s-a inregistrat cea mai mare valoare eur/usd de la data introducerii Euro, 1.3046 si creste spre 1.3078 in acest moment. Azi este posibil ca eur/rol sa creasca cu aproximativ 200-300 lei.

Mergi la inceput