Substituire -UN RASPUNS AVIZAT , VA ROOG !
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
Mi-e foarte greu sa dau un raspuns in acest scenariu pentru ca nu sunt in aceasta situatie. Dar daca as fi, inchipuindu-mi ca sunt... to mi-e greu sa dau un raspuns pentru ca fiecare copil chiar si de 5 ani este extrem de diferit unul fata de celalalt. Modul meu de abordare ar putea sa fie fundamental diferit chiar opus in functie de situatia concreta. Ar fi cu certitudine orientata pozitia mea in functie de psihologia copilului, a relatiei mele concrete in raport cu acesta, a gradului de acceptare din partea lui, a imaginii mele in mentalitatea lui, a stilului lui de viata, a dorintelor mele...ufff sunt atat de multe considerente care mi-ar monta un stil sau altul. De aceea practic mie mi-e imposibil sa dau un raspuns cu o doza de obiectivism in ea. Omul si copiii cu atat mai mult sunt ca florile, nu este unul ca celalalt, proprii mei copii sunt imprevizibili imi dau lectii diferite arpoape in fiecare zi. Mai ales cea mica.
Parere personala.
karmen spune:
Claudia,
Situatia descrisa de tine e un pic diferita de cea prezentata de Nefertari. In sensul ca, in cazul tau copilul afla la un moment dat ca ambii parinti actuali nu sunt parintii naturali. De aceea poate avea un moment de dezorientare si intradevar aceasta veste "cade mai greu" asupra copilului. De aceea, eu nu zic ca exista o varsta optima la care sa anuntam copiii ca sunt adoptati. Nicaieri nu exista o asa o recomandare. Decat, ca se precizeaza (in mai multe surse) ca e bine ca sa stie copilul inca din prima copilarie (adica pana la 7 ani). Momentul ales este in functie de gradul de pregatire al parintilor adoptivi, de stabilitatea si echilibrul familial, de gradul de maturizare psihica a copilului. Indiferent de varsta, oricum copilul va suferi un soc emotional, va interpreta in diverse feluri aceasta situatie, poate avea moduri de reactie diferite. Dar dupa o perioada, va intelege situatia, va accepta faptul ca parintii lui sunt cei adoptivi, cei care l-au crescut, l-au facut fericit. Dar repet, copilul are dreptul sa stie acest lucru mai devreme sau mai tarziu.
Carmen Ghilescu
cl spune:
Karmen, , da, normal ca trebuie spus adevarul copilului. Dar toate la timpul lor, nu? Iar situatia lui Nefertari seamana putin, deoarece tatal real al copilului nu vrea sa stie de el. Deci cam tot un fel de tata de adoptie are. Si puiul isi doreste cu adevarat un tata. Pana la urma, insa, Nefertari va face cum e mai bine pentru puiul ei. Ea il cunoaste cel mai bine si va intui momentul potrivit.
Claudia
paula2003 spune:
Tata este cel ce-l creste nu cel natural. Ai facut bine si cand are sa mai creasca ai sa-i explici. Mai fa-i un fratior cu tata.
Succes.
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/