Mamici din Constanta (20)
Raspunsuri - Pagina 13
CRIXIA spune:
Ione, e o reclama pe neptun la magazinul alimentar Stop-Shop in care specifica de card de fidelitate... bla,bla, iar in filmare apare un card cu numele Craciun Ionela. Este al tau? Esti vedeta deja, daca ti-au filmat cardul pentru un clip publicitar! Tre sa dai de
Haideti fetelor, care mai stiti gradinite private? Tarife, conditii?
Eu merg zilnic la santier, ma invart pe acolo, mai pun mana pe o matura, o galeata, incerc sa ma fac utila. Satisfactia e mare, ca doar e pentru casa nostra efortul depus. Azi, de exemplu, am mai cumparat niste ciment pentru meseriasi. Nu v-am spus ca dupa turnarea placii peste parter am cumparat BCA-ul pentru etaj, iar zidirea a inceput deja. Azi erau cativa fulgi de nea cu soare, dar nimeni nu s-a sperit, si-a vazut fiecare de treaba.
Hai ca pun si niste poze cu Alexia, parca a mai crescut, doar in poze vad asta eu!
Va pupacesc pe toate!
Am pus PoZe!
Sper sa nu imbatraniti langa ele pana se deschid! Daca se vad mai redepe pe albumul DC , sa-mi spuneti sa stiu pentru data viitoare. Singura prb pe DC este ca trebuie sa le micsorez si nu stiu ce mai vedeti!
Racushoarele Cristina& Alexia
July spune:
Buna,
Oana,merge Cexil?Este cefalosporina,nu chiar dintr-aia tare,are spectru larg,merge super pe nazofaringe.Daca i-a scazut febra administreaza-i Cexil 5 zile.Nu uita de Pikovit sau Sanasol.Si Ecoflorina 3 zile.Sanatate lui Paul!
Caty,am auzit de d-nul dr.Sora.Este meserias,dar f.ocupat.Daca ai avut acces,mergi in continuare cu dumnealui.Daca exudatele lui Dinu sunt negative,as merge si pe alte testari,gen Antigene.Am o cunostinta care timp de 2 ani a mers din dr.in dr.cu baietelul,Bucuresti,etc,tot facea "rosu in gat",abia acum i-au depistat ce-avea,printr-o banala analiza,Citomegalovirus in gat.Eu nu cred ca Delia este buba,Dinu din cate mi-aduc eu aminte racea si inainte de-a aparea ea,nu-i asa?Voi stiti mai bine ce trebuie sa faceti,insa solutia cu bona nu ma-ncanta deloc.De unde stii cat de sanatoasa e si aia?Sa stapaniti sanatosi apartamentul!
Sinzi,taurina este f.importanta ptr.dezvoltarea creierului si-a retinei.Similac-ul Teodorei este fortificat cu taurina,poate de-aia este si-asa de desteapta!
Roxana,l-am vazut din fuga pe Ghindu' in Tomis,era cu taica-su,vai,este un scump!Si cu ochii aia superbi!Sper ca mama ta sa fie bine!
Tania,sa va ajute Dumnezeu sa va luati casuta mult visata!Succes sa va iasa pasi..enta!
Lizuca,daca te hotarasti,pot s-o duc pe Alisia la dr.Laza(O.R.L.)s-o vada in spital.Anunta-ma!
Cornelia,felicitari ptr.baietel,ti-am zis eu,sa fiti sanatosi!
Ione,succes cu dintisorii!
Liris,n-aduci niste zapada si la noi?
Crix,succes in continuare!
Mada,sa stapaniti si voi sanatosi apart.!In ce zona v-ati mutat?
Alina,sa fiti sanatosi amandoi!Bine-ai revenit!Imi pare rau,eu n-am cuvinte de lauda la adresa dr.tale!
Narcisa,cred c-asa se-ntampla cu bilingvii.Varul meu din U.S.A.a-nvatat intai romana,apoi engleza-americana.La 3 ani le stia cursiv pe amandoua.Acum,ca Teo stapaneste spre bine limba noastra,maica-mea a-nceput sa "parleasca"cu ea si-n turca.A prins repede.Important este sa nu faci comparatie cu alti copii.
Laura,m-am intalnit cu fina ta la un curs,nu stia de escapada ta la Brux.!
Raluca,multi ani sanatosi Andrei,sa va umple sufletele de fericire!
Sa fiti sanatosi!
July si Teo
cali spune:
Salutare si de la noi! mai rarut, dar asta e situatia.. sper ca sunteti bine cu toatele, si mamici si bebei! nu am apucat sa citesc ce ati mai facut!
Bebitzul meu imi ocupa tot timpul, sambata facem 2 luni..plange, papa, tot asa cam fara program.. reusisem la un moment dat sa-l alaptez cam la 3 ore, dar a avut o diaree urata sapt trecuta si ne-am dat peste cap.. acum suge cand vrea el, cam la 2 ore, si noaptea la 3 ore.. si plange.. eu am senzatia ca nu se satura, dr mi-a zis sa-i dau Milumil, in completarea sanului, dar a facut diaree..si dr mi-a zis sa nu-i mai dau lapte praf, asa ca acuma si plange de vreo 2 zile si nopti, ca mi-e mila de el.. nici nu stiu ce sa-i mai fac, noaptea trecuta i-am dat o portie de Milumil, ca nu se oprea deloc din plans, si azi a facut iar scaun verzui-apos.. o fi de la lapte praf? voi ce ziceti? unde gresesc?.. sa-i mai dau oare completare.. nu stiu ce are, ca nu suge odata ambii sani, sa se sature, suge la unul si apoi incepe sa planga.. si totusi in greutate a luat destul, are 6 kg la nici 2 luni, si am plecat de la 3,1 kg.. analiza la coprocultura i-am facut-o si nu are nimic.. incep sa o iau razna, sunt f. obosita, si singurica (sotul meu e plecat ptr 6 luni) .. cam asta e.. cred ca am fost cam incoerenta, dar sper sa ma intelegeti.. marti mergem si la vaccinul de 2 luni, ar fi bine sa fac si altul in afara de cel garatuit?
numai bine!
Cali
Fiquelle spune:
Cris, am vazut pozele , e super-super scumpica Alexia ta, acum ca in pozele astea se vede foarte bine, sa stii ca seamana si cu tine, nu stiu ce, dar are ceva din tine...privirea, ochii, oricum, e super dulce!
Roxa, ziceam de vaccinul antipolio ca daca Doamne-fereste i se umfla iar chestia din obrajor si e dupa vaccin, nu se poate interveni chirurgical, dar sa speram ca nu va fi nevoie, asa cum spuneam, se pare ca nu e nimic grav...
July, noi ne vom muta langa Salvare, pe str. Topolog, la blocurile acelea linistite unde stau mai mult pensionari; Doamne, abia astept, ca m-am saturat de harmalaia din Poarta 6! Acolo e tare liniste si bine, mie mi-a placut tare mult acolo-din punctul asta de vedere-, abia astept sa ne mutam...
Cali, eu am citit pe forum ca scaunele verzui sunt de la lapte nedigerat bine, si e posibil de la laptele formula sa faca asa ceva; si daca la 2 luni bebe are 6 kg, de ce ti-a dat Milumil in completare? Parerea mea e ca a luat super bine in greutate, si nu era nevoie de supliment...si daca ii dai numai san, tot verde face?Sanatate la bebic!
Mada si zambareata Sofia Maria, 12.08.2004
dadi_t spune:
Buna seara frumoasele!
Cali, sa-ti traiasca bebitzul, sa fie sanatos si frumos.Iti scriu ce am gasit pe net, desi cand am avut eu nevoie am gasit si reteta de apa de orez.nu mai stiu pe unde, poate te ajuta fetele:
Regimul alimentar indicat in diareea acuta
Tratamentul diareei acute la copil este complex, functie de etiologie, dar se incepe intotdeauna si este sustinut de o dieta specifica. Regimul alimentar al copilului cu diaree are unele caracteristici in functie de virsta. La toate virstele se administreaza ceaiul de menta neindulcit, preparat de preferinta cu apa minerala plata, ad libitum (adica in cantitatile pe care fiecare copil le doreste, in functie de sete).
Alimentele de baza sunt zeama/mucilagiul de orez sau orezul pasat si supa de morcovi.
Pentru sugarul pina in 3 luni laptele este alimentul esential si nu va fi oprit / inlocuit in nici un caz . Ideal este laptele de mama - care contine factori antimicrobieni si o compozitie in principii nutritive optima pentru digestie si absorbtie de catre intestinul nou-nascutului. Se va administra in acest caz numai apa de orez, in cantitati variabile, functie de virsta sugarului, inainte de masa de sin. Daca sugarul primeste lapte praf se recomanda a se dizolva pulberea in apa de orez, in loc de apa fiarta si racita si se administreaza mesele de lapte in cantitatile si dupa orarul normal.
Pentru sugarul intre 3 si 6 luni nediversificat (care maninca numai lapte-matern sau formula) se poate administra mucilagiu de orez si supa de morcov, de aemenea in cantitati variabile functie de virsta; in acest caz supa de morcovi sau mucilagiul de orez pot constitui si o masa de sine statatoare (la sugarii mici). Laptele matern sau formula nu se intrerupe.
Pentru sugarii peste 6 luni, cu alimentatia deja diversificata, sau copii mari se poate crea un meniu fara lapte (daca primeste formula) sau cu lapte matern. In acest caz, in functie de virsta si stadiul diversificarii sugarul poate primi urmatoarele alimente:
Brinza dietetica de vaci, biscuiti, sticks-uri, grisine (simple, de preferat sarate, fara crèma, susan,mac,etc),mar copt sau banana,supa de morcovi cu carne, pilaf cu carne, piine prajta.
Este recomandat sa variati alimentele si puteti face combinatii din cele de mai sus, astfel incit copilul sa le accepte. Mai important este sa mentineti ratia normala de lichide - apa minerala plata sau ceai de menta, care previne deshidratarea.
Roxi, imi cer scuze ca nu te-am sunat sa-ti spun sa nu ne mai astepti.am sperat sa termin repede fisa medicala, dar ti-ai gasit! La 12 cand am ajuns o parte din dr. de dimineata plecasera , iar cei de dupa-masa au venit dupa ora 2.Am facut anticamera o gramada. Si vorba aia, lucrez in sistem...
Inseamna ca ghindu' n-a papat inca vadra de lapte!dar nici mult nu mai este...
Saru-mana July!Am ajuns la et.5 la ortopedie-chir. la sala, ca in pol. nu am prins pe nimeni si dr. Badarau mi-a semnat-un dragut! Eram tare ciufulita si n-am mai vrut sa te vad cu asa stare de spirit..
Crixia, nu-i nici o graba iubita, oricum cam din primavara demaram calculilii, ca nu vreau sa ne apucam de treaba pana nu am toate datele la mana!
Liris, eu totusi cred ca depinde f. mult de instructor.Tine-ti minte ce demoralizata am fost cand am inceput scoala...Mi-era si o frica....Am o tipa care si-a luat carnetul mai demult si acum ia cateva ore cu instructorul meu si mi-a spus ca ce a invatat-o cel dinainte, nici nu stie cum a luat carnetul prima oara.Am unda verde in legatura cu ce m-ai rugat. E de acord la pretul redus.Mai vorbim cand vii! Ma scuzi ca am uitat sa-ti raspund!
Cornelia, tare m-ai amuzat cu povestirile despre Mariuyta.Scumpa foc!Cum iti mai este?
Mada, iti admir mult verva cu care depasesti si privesti problemele in general. Ai aerul unei persoane optimiste si e placut sa te avem printre noi!
Hiiii, iar ma goneste Costin!
O noapte linistita!
Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)
...albumul fam.Bugy
dana p. spune:
Buna dimineata fetelor!!
Eu sunt foarte matinala astazi, ca altfel nu mai apuc in cursul zilei sa mai citesc sau sa scriu.
Mie mi-au venit rushii dupa ce 2 zile am fost fiarta in suc propriu ca de luni pana ieri dimineata imi venise doar putin si foarte inchis la culoare maro spre negru si m-am speriat foarte tare ca la extrauterina care am avut-o acum 4 ani tot asa am avut simptomele. Am fost luni dimineata si mi-am facut un beta HCG la Medicover unde am platit cu taxa de urgenta ca sa iau rezultatul in aceeasi zi si imi iesise 0,177 si cum nu stiam ce inseamna si imi era si frica sa intreb pe cineva am mai facut si ieri un test beta hcg si unul de sarcina care mi-au iesit negative si asa m-am linistit.
Sunt un pic dezamagita ca nu am ramas acum dar tinand cont ca este prima luna in care incerc dupa un an si jumatate in care am stat cuminte ar fi fost prea frumos sa fie din prima.
Problema este ca am devenit paranoica acum cu frica asta a mea de extrauterina si de alte sarcini pierdute incat i-am zis sotului meu ca mai bine ma duc si iau un bebelus gata facut ca sa nu mai innebunesc eu de cap, la care el mi-a zis ca mai bine mai incercam sa-l avem copilul nostru si daca nu o sa-l avem o mai vedea noi.
Stiti cumva unde mai pot face analiza de beta hcg mai ieftin decat la Medicover si care sa-mi dea rezultatul in aceeasi zi?
Fetele care si-au schimbat permisele de conducere voi pana la urma unde ati facut fisa medicala si cat va costat?EU am fost la Policlinica cu plata si costa 350.000 de lei - nu mi se pare mult nu mai ca problema este de timp ca nu prea am , si trebuie sa ma duc pe la toate usile pe acolo sa stau la coada si vroiam sa merg undeva unde sa nu stau prea mult la coada dar sa nu coste nici foarte mult- asa un pret rezonabil ca trebuie si sotul meu sa-l schimbe si o sa ne coste dublu.
Va doresc multa sanatate voua si piticilor.
pentru toate fetele si pentru pitici cei mici.
Dana
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Dana, imi pare rau ca nu a fost de data asta, dar sigur o sa ti se indeplineasca visul in curand.
Nu cred ca ai unde sa iti faci betahcg-ul cu rezultatul in aceeasi zi, pt. ca se trimit la Bucuresti si asta e motivul pt. care se intarzie. Poate stiu fetele mai mult. La mine a durat tare mult: o sapt, la Medicover si la IDS, tot atat.
Eu ma simt mai bine, in sensul ca sunt mai optimista, cu toate ca problemele continua si Lutescu s-a gandit la un moment dat sa imi dea un tratament mai puternic, dar in final a zis ca e prea mic bb si sa continui cu Utrogestan, No-spa si Scopantil. ma simt mai bine si de cand am anuntat la serviciu, pt. ca eram destul de incordata si nu stiam la ce sa ma astept.
Crixia, pupici Alexiei. Am vazut pozele! Chiar ca a crescut!
Va pup,
Cornelia (16 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
BB23 spune:
NEATA FETELE!!!
NU SUNT ASA DE BINE...PANA ACUM 2 ZILE, NU AM AVUT NIMIC ANORMAL:NISCAI GRETURI,SOMNOLENTA,FOAMETE...ALALTAIERI SEARA, AM FOST SI EU CA TOT OMUL LA TOALETA....PE HARTIE AM VAZUT PUTIN SANGE, DAR DECOLORAT TOTUSI.AM INCEPUT SA CAM TREMUR.IN CURSUL NOPTII NU MI-A MAI CURS...A DOUA ZI DIMINEATA,AM FOST LA CABINETUL D-NEI DOCTOR, PENTRU CA TREBUIA SA MI SE IA SANGE PENTRU BHCG(AM INTELES CA SE FACE DOAR LA CELE CARE AU AVUT AVORTURI SPONTANE ANTERIOARE, SA FADA HORMONII, EVOLUTIA PLACNTEI...)APOI, AM PLECAT PUSCA CATRE SPITALUL MARE DUPA D-NA LUTESCU, UNDE AM CAUTAT-O VREO ORA, PENTRU CA UMBLA DE LA UN SALON LA ALTUL,MI-A DUBLAT DOZA DE UTROGESTAN(2DIMINEATA SI 2 SEARA),A FOST DE ACORD CU NO-SPA(DE CARE IMI SPUSESE DOCTORA DE FAMILIE, 1 DIMINEATA SI 1 SEARA)SI 1 ASPENTER DUPA-AMIAZA.AAA FARA RELATII...SI MULTA ODIHNA.A SPUS CA TREBUIE SA IMI VADA REZULTATELE DE LA BHCG-URI SI APOI POATE SA IMI SPUNA MAI MULTE.BHCG-UL DE LUNI A FOST GATA IERI, DAR CEL DE MIERCURI INCA NU....
IERTATI-MA DACA V-AM PLICTISIT,DAR VROIAM SA STIU DACA VOUA VI S-A INTAMPLAT SA AVETI SANGERARI, IAR PE URMA SA FIE TOTUL BINE...
Sunt om cu tine, daca esti om cu mine!
BB23 spune:
REVIN.... EU AM FACUT BHCG--UL LA CABINETUL D-NEI LUTESCU, UNDE COSTA 320.000 LEI+30.000 LEI PUNCTIA.TOTAL 350.00O LEI...SI ESTE O DOAMNA CARE ITI IA SANGE SI NICI NU SIMTI....AM PRIMIT SI UN COMPLIMENT...."IA UITE CE VENE FRUMOASE AI SI CE BINE SE VAD.."EU CA INTOTDEAUNA, FIIND MOARTA DE FRICA, DAR DE NEVOIE MA IMBARBATEZ...
Sunt om cu tine, daca esti om cu mine!
Cornelia spune:
Alina, eu sangerz de la 4 sapt. si putin. Pana acum totul este bine. Sa dea Dumnezeu sa treci de hopul asta si bb sa stea in burtica 9 luni!
Cornelia