HSG....te ajuta sa ramii...?!
Am fost vineri la Giulesti si am facut analiza asta HSG...care a fost cam dureroasa este adevarat, dar am trecut-o cu bine, pina la urma....am auzit ca ajuta si ca multe femei au ramas gravide dupa ce au facut-o....Daca puteti sa ma lamuriti cu treaba asta, va rog...desi cred ca luna asta sar peste incercarea de a face bebe ca de vreo 1 saptamina ma imbuib cu pastile de raceala....Daca vreuna din voi crede ca acest HSG a ajutat-o ca sa ramina gravida..spuneti-mi si mie! Please!
cata
Raspunsuri
psj spune:
HSG nu e chiar o analiza e o metoda de diagnostic ref. la starea trompelor . Medicul ce a zis , sint ok ?
Tia spune:
.. si datorita presiunii cu care se introduce substanta de contrast, se poate restaura/ imbunatati permeabilitatea trompelor
sa auzim de
utocatalina spune:
Asta vroiam sa stiu...ca am inteles ca exista destule femei care dupa chesti asta au ramas imediat....si am facut-o cu incredere, desi a fost destul de dureroasa...
cata
Lory2004 spune:
Catalina,
Eu stiu pe cineva care a facut HGS si peste 2 luni a ramas insarcinata. In plus a facut si 5 zile injectii Polidin (2 fiole de o data) in perioada in care erau veniti rusii. Eu zic sa o intrebi pe doctora ta daca ti-ar indica sa faci si tu. Din cate stiu eu Polidinul oricum nu strica...mai ales ca a venit vremea rea.
Bafta multa
Lory
utocatalina spune:
Lory2004....acum astept rezultatele la micoplasma si ureaplasma....care vor veni cam peste 2 saptamini...mai am dozarile hormonale cam pe 30 cred..si sotul mai are sperograma..de asemenea astept rezultatele si la rubeola, clamydia, toxo, CMV care vor veni vineri si apoi voi vedea ce-mi zice doactorita Anca Moisa...oricum desi acum as fi in perioada fertila ...o sa ma protejez...ca am luat pastile de raceala toata saptamina trecuta si inca iau...daca nu era chestia asta...vedeam...dar asa, astept rezultatele si incerc luna viitoare sa vad daca a avut HSG vreu efect bun si in cazul meu!
cata
mika1 spune:
DUPA ce se face acesta HGS , la cat timp poti pleca acasa? sau nu e nevoie de internare?
stiti undeva unde poti pleca imediat, un cabinet particular,ceva?
se face intr-o anumita zi, sau trebuie sa te duci oricand?
si cat costa?
dandana spune:
utocatalina, cu siguranta da! eu sunt un exemplu, nu in luna aia, in urmatoarea si nu sunt singura. explicatia e in ceea ce a spus tia!
mika, vezi ca sunt multe subiecte pe aceasta tema:
la mine, giulesti, cu recomandare de la un medic din giulesti, cu internare dar am plecat imediat dupa ce m-am simtit bine, am primit filmul si mi l-a citit doctorita (a durat pana la 12), nu am platit nimic (in afara de ce am bagat in buzunarele lor pt ca asa am vrut)
shylili spune:
din ce am inteles eu un hsg ajuta la desfundarea trompelor in masura in care problema nu e grava; nu vreau sa te sperii dar din ce am inteles eu daca te doare rau inseamna ca trompitele sunt infundate, fetele de aici care au iesit ok au zis ca a fost suportabil...eu am crezut ca pocneste ceva in mine si diagnosticul a fost ca imi trebuie laparo pentru a vedea ce se poate repara
tu ai primit rezultatul?
pentru mika hsg se paote face si la medsana, costa in jur de 2 mil jumate, dar eu recomand totusi spitalul pentru ca nu se stie cum reactionezi si acolo au alte posibilitati de interventie-oricum nu stai mai mult de cateva ore si scapi repede acasa-la doctori dai cat vrei tu si daca vrei ; sa ai grija sa nu mergi singurica.analiza se face pana in ziua 10, ca sa nu strice ovulatia si sa nu puna in pericol o eventula sarcina, deci cat mai rpede dupa cm
multa bafta si sa speram ca o sa ai un rezulatt bun:)
pup toate viitoarele mamici
lili
ligia13 spune:
si eu si eu sunt un exemplu.
Dupa HSG am ramas(in aceeasi luna).
Si sa sti ca eu am mers in spital la ora 9:30 si la ora 14:00 am iesit cu HSG facut, cu rezultate cu tot!
Deci nu-i asha greu!
Bafta cata!