Mamici de noiembrie decembrie (89)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by danette

Azi, 15.11 la 11.10 a nascut Aime prin cezariana un baietel de 2800 g – VLAD ANDREI. Amandoi sunt bine, Aime este inca la reanimare… o sa va scrie cand o sa poata.

felicitari, aime! sa va bucurati de bebi! refacere rapida!

moaamaaaaaaaa plua cu bebei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by Trinity
Dama, ai o burtica tare frumusica - n-are cum sa nu iasa un voinic de acolo...

Eu astept cu sufletu' la gura, dar vad ca nimic pana acum, doar contractii neregulate; din dop nu a mai iesit nimic (pana acum a fost doar incolor, nu cu firicele sangerii). Aaa si uitam! Imi curge colostru dintr-un san, asa, de unul singur...

Trinity, merci pt incarajari si aprecieri.
Si eu tot numai contractii neregulate am si dureri de burta, insa am remarcat de vreo saptamana ca mi s-a mai lasat burta, pot sa pun o palma intre ea si sani. Pe bebe il simt foarte jos, cred ca isi face loc pe la iesire...

quote:
Fetele, deschid si eu un subiect "hot" - sotzii vostri cum suporta ultima suta de metri?

eu am remarcat ca al meu sot este muuuult mai atent la toate miscarile mele, daca icnesc cand ma ridic sau aplec, el imediat se intereseaza daca mi-e bine. Insa in ceea ce priveste asteptarea evenimentului, el este mult mai rabdator ca mine, cel putin aparent si chiar ma "incuraja" zicand ca bebe vine pe 1 dec ca asa simte el. In ultima vreme insa pare ca se pregateste sufleteste mai mult pt nascare ca mine... zilele trecute nu m-a lasat pana nu mi-am facut bagajul sa fie "just in case", iar aseara il gasise sa incarce acumulatorul la camera video sa-si filmeze odorul la nascare...In plus abia o asteapta pe soacra-sa (mama vine la sfarsitul acestei saptamani) si asta imi dovedeste ca este un pic speriat de ce va urma...

sapt 40
pozitze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Bravoooo!
Inca un bebe, ce bine ca se scurteaza lista de mamici in asteptare si se mareste cea a mamicilor cu bebei...
Felicitari Aime, refacere rapida tie si sanatate la amandoi. Asteptam sa revii cu povestea nasterii si cu pozici cu Vlad Andrei.

sapt 40
pozitze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

felicitari aime, sa va traiasca si sa va bucurati de el, sa fie sanatos, mancacios si somnoros! refacere rapida si te asteptam cu povestea si pozele

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

fetele noi suntem ok, numai ca intram mai rarutz pe aici

mei mei ce de bebelushiiiiiii sa fiti cu totii sanatosi iar voi mamiccile, niste mamici fericiteeeee

anne-marry 36 sapt cu teodor alexandru DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

fetelor, maine ma duc dimineata sa-mi fac analizele de sange, urina,etc...deci iar ma trezesc de dimineata, va pupici si va urez noapte buna si somn usor.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

felicitari Aime!...ce mult ma bucur!
sa-ti traiasca baietelul si sa fie sanatos!

fetelor..trei bebei intr-o singura zi!

cu David, 37 sapt., DPN 7 dec.
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Felicitari Aime, Gioni si Eliza pt. bebelusii vostri. Sa va creasca mari, sanatosi si voinici, cumintei si mancaciosi.

Jasmine, eu cred ca e un lucru bun daca bebelina ta accepta sanul. Inseamna ca nu stie clar cum sa traga din san sa-i vina laptic. Daca zici ca te gadila. Eu simt clar cand trage caci simti ca o sugere pe mijloc, adica pe canalele pe unde vine laptele. E destul de puternica acea sugere care scoate lapticul. Daca e ca o gadilitura e calr ca bebelina nu stie sa traga astfel incat sa-i vina laptele. Rezervoarele ramanand negolite nu se produce nici stimularea suficienta. Eu zic sa nu renunti si s-o pui periodic pe bebelina la san, macar mai incerci un pic. Cand simti ca nu mai sunt sanse, nu stiu ce sa-ti zic, renunta. Nu cred ca nu are forta, deja au trecut destule zile de la nastere sa mai poti spune ca e plapanda si firava. Deci ea forta are, insa cu siguranta nu stie s-o aplice. Cu cat trece mai mult timp de la nastere si copilul nu suge cu atat aceasta deprindere se pierde mai usor si e mai greu de recuperat. Daca pana acum i-a curs laptic numa idin biberon, ea s-a invatat ca pt. a avea laptic in gurita trebuie sa suga cu forta x (mult mai mica la biberon) si ca urmare aplica aceeasi forta si la tzitzirelul tau, dar ca sa traga din tzitzirel trebuie sa traga mult mai tare si ea nu stie asta. Probabil ca infometata fiind la un moment dat, va trage mai cu putere, nu stiu ced sa zic. Cand ii vine ora de masa (si clar e mai infometata) pune-o intai la san si apoi daca nu reusest isa te descurci cu ea da-i biberon. Eu sunt convinsa ca iti poti recapata laptele, nu are cu msa fie totul pierdut asa repede, insa depinde si de bebelina ta cat de inspirata va fi sa isi dea drumul la supt, sa gaseasca singurica acea cale catre suptul de la tzitzi. Nu cred ca ai cum s-o inveti tu, trebuie sa isi dea seama singurica.
Ziceai cum e cand trage bebe lapte? Pai la mine se aude cum inghite, fiecare inghititura e clar ca se datoreaza lapticului care-l are in gurita. Doi: la colturile gurii musteste lichid (laptic + saliva), dar la inceput nu era asa, numai dupa ce-a venit laptele ca lumea s-a vazut si la mine asta. Trei: miscarile barbiei sunt ferme si se aude zgomot de lichid prin gurita. Sa nu-ti inchipui ca la fiecare tragere/supt bebelusii si trag lapte. Uneori ei trebuie sa traga si de 10 ori pt. o picatura de lapte, mai ales la inceput. Odata apoi desfundate toate canalele si bebe stapanind bine tehnica suptului vor trage din ce in ce mai usor, se vor satura intr-un timp mai scurt.
Si la mine Alex are perioade in care nu trage: ori se opreste si sat asa, ori doar molfaie si ma foloseste pe post de suzeta (doar strange un pic din falci, insa nu face nici un efort de tragere). Dar cand trage vei stii clar, nu e ca o gadilitura, e o forta mare care la inceput doare un pic. Dupa ce se obisnuieste si sanul cu "tratamentul" asta nu te va mai durea, dar vei simti forta cu care targe. Eu si dupa 10 zile tot mai am dureri in sanul drept cand suge.

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Eliza si Aimee felicitari pentru baietei si refacere usora.

Cu Ioana 3 saptamani

Mergi la inceput

buna dimineata fetelor, am venit de la analize, joi imi dau rezultatele, am stat cam o ora pe-acolo...dar bine ca am avut unde sa stau jos.
jasmine, nu-i da tetina rotunda, incearca cu tetina tesita de la nuk sa nu renunte de tot la san si pune-l pe bb sa suga la san cat de des ca sa-ti desfunde canalele...
va pup si sunt pe-aici
o zi buna

monica

Mergi la inceput