Reincarnare...
Raspunsuri - Pagina 15
oana0204 spune:
pulstar, tu ai dubii serioase cand este vorba de Sfanta Scriptura.. cum ca nu ar fi Cuvantul lui Dumnezeu.. marog.. cine a inventat ceea ce ai scris tu mai sus? Si sub ce inspiratie?
Oana D
http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421
Andrada spune:
quote:
Originally posted by pulstar
[br Exemplele de mai sus au fost date pentru a sublinia ideea ca hinduismul si budismul nu sunt singurele religii sau credinte care vorbesc despre reincarnare.
Cat despre Platon si Pitagora, nu stiu ce te face sa crezi ca credinta acestora in reincarnare isi are originile in scrierile vedice..
Civilizatia straveche egipteana a fost construita pe doctrina reincarnarii, doctrina care a fost preluata mai apoi de catre Pitagora, Platon, Ovidiu si Virgil, si transmisa mai departe in intreaga Grecie si Italie. Reincarnarea a fost piatra de temelie a filozofiei lui Platon, fiind integral adoptata de catre Neo-Platonisti precum Plotinus si Proclas.
De asemenea Orfismul era un cult care prezenta o larga raspandire in Grecia antica, avand ca si precept de baza credinta in reincarnare..
Grecii, egiptenii, hinduistii si budistii nu vorbesc de acelasi lucru. Sint concepte separate: transmigratia sufletelor, reincarnarea si metempsihoza.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
cataghe spune:
quote:
Originally posted by oana0204
Cataghe... tu daca l-ai vedea pe Dumnezeu in fata ta, spunandu-ti ca El e Calea, Adevarul si Viata, nu ti-ai abandona vechea religie, oricare ar fi ea si ai imbratisa invatatura cea noua?
Nah, stai un pic, ca eu nu ma refer la contemporanii lui Isus si la cei care au avut viziuni, ma refer la marea masa a crestinilor. Spre exemplu primii crestini de pe teritoriul Romaniei au avut, fara doar si poate, credintele lor inainte. Au abandonat aceste credinte - pe atunci strabune, cum zici tu - in favoarea crestinismului, nu?
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
oana0204 spune:
Da, cataghe, dar pe teritoriul tarii noastre, crestinismul a fost adus de catre Sfantul Andrei..apostolul lui Iisus Hristos...cel care l-a vazut pe Dumnezeu.
Oana D
cataghe spune:
Ecclesiastul, cap 1:
9 Ce a fost, va mai fi, si ce s-a facut, se va mai face; nu este nimic nou supt soare.
10 Daca este vreun lucru despre care s-ar putea spune: "Iata ceva nou!" de mult lucrul acela era si in veacurile dinaintea noastra.
11 Nimeni nu-si mai aduce aminte de ce a fost mai inainte; si ce va mai fi, ce se va mai intimpla mai pe urma nu va lasa nici o urma de aducere aminte la cei ce vor trai mai tirziu.
No comment... cine vrea sa priceapa, pricepe...
cataghe spune:
quote:
Da, cataghe, dar pe teritoriul tarii noastre, crestinismul a fost adus de catre Sfantul Andrei..apostolul lui Iisus Hristos...cel care l-a vazut pe Dumnezeu.
Ei, si? N-ai sa-mi spui ca toti prozelitii crestini facuti de-a lungul timpului au fost facuti de catre apostoli... Si in ziua de azi in anumite parti ale lumii presupun ca sunt oameni care se convertesc la crestinism. So?
pulstar spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Grecii, egiptenii, hinduistii si budistii nu vorbesc de acelasi lucru. Sint concepte separate: transmigratia sufletelor, reincarnarea si metempsihoza.
Transmigratia sufletelor, reincarnarea sau metepsihoza reprezinta notiuni care definesc acelasi fenomen..
* Ignorance is bliss.. *
oana0204 spune:
Cataghe.. sa-ti povestesc despre transmiterea Duhului Sfant prin punerea maiinilor in cadrul Sfintei Taine a Preotiei?..tot de la apostoli vine.. sa nu-ti povestesc..nu stiu cat de mult de intereseaza..
Oana D
cataghe spune:
quote:
Cataghe.. sa-ti povestesc despre transmiterea Duhului Sfant prin punerea maiinilor in cadrul Sfintei Taine a Preotiei?..tot de la apostoli vine.. sa nu-ti povestesc..nu stiu cat de mult de intereseaza..
Cred ca ai uitat de la ce am plecat. Tu ai spus ca problema nu e ca diferite popoare au diferite religii, ci problema e cu cei care isi abandoneaza credinta strabuna pt o alta religie. Ceea ce am vrut sa iti arat e ca acest lucru ar trebui atunci sa fie valabil si pentru noii crestini, indiferent pe ce filiera se face convertirea lor. Ca sa convertesti pe cineva, evident, trebuie sa il convingi. Ca il convingi folosindu-te de Sfanta Taina a Preotiei sau de un alt mijloc de convingere, rational sau spiritual, este mai putin important in discutia de fata, deci nu, nu cred ca trebuie sa imi vorbesti despre Sfanta Taina a Preotiei (desi te-as asculta cu interes in alt context) pentru ca nu intra in obiectul discutiei de fata. Noi aici am inceput sa vorbim, din cate vad eu, despre cei care isi abandoneaza credinta strabuna in favoarea unei alteia. Ceea ce nu inteleg eu este cum acest lucru este valabil pt crestinii care se convertesc la alta religie si nu este valabil si in sensul celalalt, adica pt cei de alta religie care se convertesc la crestinism? Asta e intrebarea. Simplu. Nu e nevoie sa intram in explicatii care tin de specificul unei religii sau al alteia. Tu ai facut o afirmatie si eu te-am contrazis cu argumente. Nu trebuie sa te superi, ci doar sa te decizi daca sustii in continuare afirmatia pe care ai facut-o, daca o sustii cu unele amendamente, sau daca renunti la ea...
oana0204 spune:
Cataghe, eu nu am uitat de unde am plecat, am raspuns cuvintelor tale:
"Ei, si? N-ai sa-mi spui ca toti prozelitii crestini facuti de-a lungul timpului au fost facuti de catre apostoli... Si in ziua de azi in anumite parti ale lumii presupun ca sunt oameni care se convertesc la crestinism."
Nu toti crestinii facuti de-a lungul au fost facuti de catre apostoli.. Dar cand Iisus Hristos le-a zis apostolilor " Mergeti si invatati toate nemurile, botezandu-le in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh invatandu-le sa se pazeasca toate cate v-am poruncit Eu voua" si" Asa cum Tatal M-a trimis pe Mine, tot astfel si Eu va trimit pe voi. Si zicand astfel, a suflat asupra lor si l-ea zis : Luati Duh Sfant! Celor care li se vor ierta pacatele, li se vor ierta, cei carora le veti tine, tinute vor fi!" a instituit Taina Sfanta a Preotiei... Adica Iisus Hristos i-a "preotit" pe apostoli, apostolii pe urmatorii oameni alesi si special pregatiti pentru a deveni preoti si tot asa pana in zilele noastre.. Aceasta preotie se face prin punerea mainilor si rugaciune, gesturi prin care Duhul Sfant se transmite de la cel care pune mainile (de la episcop in sus) la cel asupra caruia se pun mainile.. Deci cei care ne vorbesc azi despre Dumnezeu...ma refer la membrii bisericii crestine sunt trimisi de catre Iisus Hristos, si invredniciti cu puterea Duhului Sfant. Transmitandu-se Duhul Sfant de la apostoli, putem spune in mod indirect ca apostolii mai crestineaza si in zilele de azi.
Poate ca nu am fost prea inspirata folosind "religia strabuna"..a creat dispute.. hai sa zicem "religia in care ne-am nascut"...desi nici acesti termeni nu stiu cat de acceptati or sa fie.
Oana D