Reincarnare...

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by cataghe
O fi cum zici, insa atunci explica-mi de ce au fost redusi la tacere, de vreme ce nu prezentau nici un pericol pt ideile nimanui? Hm?...

ei, de ce, de ce? cum sa nu prezinte pericol? pentru ca in prostia lor, inchizitorii au crezut ca daca schimbam locul Terrei in Univers, se schimba si al omului, ca centru al creatiei divine. fraierii, heliocentrismul dovedeste cat de minunata este creatia lui Dumnezeu, nu cat de mica si insignifianta planeta.

quote:
Ceea ce sustin eu, insa, este ca biserica a fost o institutie care de-a lungul timpului a stiut foarte bine sa isi protejeze interesele, interese legate de detinerea puterii asupra maselor si nu arareori a puterii politice.

iar eu nu sustin contrariul, ce creatura umana e lipsita de interese proprii, de ce ar face biserica exceptie? numai ca noi, in abaterea larga de la subiect, ajunsesem sa discutam daca biserica e de vina ca n-am aflat noi mai repede ca pamantul ameteste in jurul soarelui. iar eu am zis ca doar intr-o extrem de mica masura. au ars pe rug un trup, nu adevarul. care a circulat bine merci chiar si in epoca aia innegurata.

dealtfel, te rog sa nu imi dai ca referinta istorica fictiunea lui dan brown, da? :))

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by conchita
fraierii, heliocentrismul dovedeste cat de minunata este creatia lui Dumnezeu, nu cat de mica si insignifianta planeta.

Conchita tu ai zis-o.

Heliocentrismul exceptand miscarea planetelor este ..fals.
Sorele nu este centrul Universului.
Iar asta dovedeste cat de mici si insignifianti sintem.
Dar totodata ... unici

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by conchita

dealtfel, te rog sa nu imi dai ca referinta istorica fictiunea lui dan brown, da? :))

Care-i legatura cu Dan Brown? Ca mie personal recunosc ca imi scapa... Referinta istorica pt ce?

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

quote:
Originally posted by Mirunda

Mäi, fete cucuiete, nu va scoateti ochii, aici, pe terenul meu ...
Mai bine zice ti voi, lasand filozofia-religia la o parte (macat un pic, please!), voi ati avut experiente care v-au facut sa credeti ca exista reincarnare? Pur si simplu experiente proprii, nu teorii si teoriile teoriilor...care sunt si ele frumoase, asa este, dar parca prea ne-am afundat numai in ele aici...

mai incerc odata....Intrebare pentru Irina sau alte fete ce se pricipesc sa imi raspunda:
-ce spune religia noastra,ortodoxa, ce se intampla cu membrii altor religii dupa moarte? Unde "ajung" budistii, iudeii, mahomedanii?
-de ce condamna asa de tare religia noastra aceasta idee? Doar exista alte 1001 de lucuri si mai cumplite, si parca ele nu sunt condamnate cu atata vehementa...

Va sarut,

Mirunda

http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mäi fetelor, voi care va plimbati prin sfere asa de inalte (nu zic in ras, mi se pare tare interesant ce povestiti voi pe aici, dar din pacate imi lipseste feed-back-ul "stiintific" pentru a participa activa la discutia voastra...).deci:
Chiar nu se gaseste niimeni pe aici sa imi raspunda la stupidele, banalele, etc etc intrebari de mai sus?

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Mirunda, eu nu stiu raspunsul la nici una din intrebarile tale... din pacate.

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

-----------
ce spune religia noastra,ortodoxa, ce se intampla cu membrii altor religii dupa moarte? Unde "ajung" budistii, iudeii, mahomedanii?
----------
In iad sau in rai, in functie de faptele lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

"Incheiem articolul privitor la teoria reincarnarii cu un cuvant al Parintelui Simeon Adrian: "Cei care cred in reincarnare nu mai pot sa creada si in Inviere, in Hristos; sunt pagani, eretici sau atei si nu pot avea nici o impartasire cu Hristos, cu Biserica, facandu-se de bunavoie mostenitori ai iadului"

http://www.sfaturiortodoxe.ro/ortodox/reincarnare.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

A .....reteza indoielile unui om facand afirmatia de mai sus, draga mea Adela, este ca si cum odata, venind copilul tau la tine, si povestindu-ti o istorioara despre un pitic ce-si facuse o casuta intr-o scorbura in padure, tu i-ai raspunde: "termina cu tampeniile, daca spui asa ceva vine dracul cel negru cu coarne si te ia pe sus si te duce direct in iad..."

Eu nu cred ca ISUS, cel ce este IUBIRE in primul rand, ar proceda asa cu noi...in cel mai rau caz ar da poate, trist, din cap, si ne-ar mustra CU DRAGOSTE SI INTELEPCIUNE ca credem in ...pitici ce nu exista.......Nu ne-ar ameninta nici cu iadul nici cu alte grozavii din astea.......asa cum face cel pe care l-ai citat tu mai sus..

EL ne-ar asculta aberatiile, indoielile, intrebarile, nelinistile, nemultumirile, si pe urma ne-ar ajuta CU DRAGOSTE SI BLANDETE sa aflam adevarul...CE departe au fost randurile tale, draga Adela, de ...BLANDETE si BUNATATE...de asta nu pot crede in ele, nici macar o secunda nu ma sperie, doar ma intristeaza, ca un om al Bisericii a putut face o astfel de afirmatie....Si daca am ajuns ca acum, la mai mult de 2000 de ani de la nastera lui, inca sa mai dam foc la moschee si biserici (vezi Olanda...), apoi de asta am ajuns aici, ca , oameni fiind, nimic nu am invatat din BLANDETEA LUI....

Pacat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

quote:
Originally posted by casandra

-----------
ce spune religia noastra,ortodoxa, ce se intampla cu membrii altor religii dupa moarte? Unde "ajung" budistii, iudeii, mahomedanii?
----------
In iad sau in rai, in functie de faptele lor.

Eu credeam ca Iisus este singura cale de maintuire, toti cei care nu cred in Iisus nu au sansa de a ajunge in rai.
Uite, Adela da chiar si un citat care subliniaza tocmai acest fapt. Toti cei care nu sunt credinciosi nu pot sa ajunga in rai.
Si daca nu ma insel, biserica ortodoxa pretinde ca este cea adevarata(singura adevarata), nu stiu daca asta inseamna ca daca esti catolic(crezi in existenta Purgatoriului, de exemplu) mai poti sa ajungi in rai. Sper sa ma lamureasca si pe mine cineva care stie mai multe.

Cele spuse mai sus NU reprezinta si ceea ce cred eu. Ma indoiesc profund ca in fata lui Dumnezeu nu conteaza in primul rand faptele tale, mai presus decat crezul tau. Adica daca esti budist, duci o viata curata(cred ca se mai dezbate pe undeva ce inseamna o viata curata ), faci tot posibilul sa fii un om bun, nu cred ca mai conteaza daca ai fost membru al bisericii ortodoxe sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Nu, citatul Adelei se refera doar la crestinii ortodocsi care cred in reincarnare, adica au fost botezati, fac parte din biserica, dar se dezic de una dintre invataturile ei fundamentale.

Dar, unde ajunge fiecare doar Dumnezeu hotaraste, in functie de faptele sale. Depinde ce va atarna in balanta fiecaruia.

Mergi la inceput