Scoala Christine Valmy..
Raspunsuri - Pagina 2

Leditia spune:
Draga mea iselin ,nici eu nu mai am 18 ani si eu am inceput doua facultati(la stat,fara taxa),am facut un curs de contabilitate asistata de calc.,am facut scoala Carol-Davila,iar acum vreau sa fac si ce-mi place mie.
Am facut liceul chimie-biologie ca asa au vrut ai mei,Am dat la fac. de chimie de gura lor, apoi am renuntat(nu avea rost sa pierd atatia ani intr-o scoala care nu-mi placea deloc) si nu-ti spun ce scandal am avut.Apoi am dat la geografie-engleza pt ca voiam sa mergem acasa(ne era foarte greu aici iar ai mei ne pisau la cap sa mergem acasa) si uite asa am intrat la fac.din Craiova ca era mai aproape de orasul meu.N-am reusit sa mergem acasa si pt ca n-aveam pe unde sa dorm si dormeam pe unde apucam si-mi era groaznic de greu(nu o duceam prea grozav cu banii si nu-mi permiteam sa dau cate un milion la fiecare drum) am renuntat..oricum ramasesem insarcinata,insa am pierdut sarcina.Apoi am dat la asistenti ginecologie(am intrat cu 10),mi s-a spus ca e sectie,am platit taxa si am fost asigurata ca s-a facut sectia,apoi in toamna nu era..nu voiam altceva..Insa m-au pus ei la generalisti,am stat un 1an jumate si pt ca se petreceau multe magarii acolo si dadeam o groaza de bani,insa la practica nu-ti zic ce faceam ca te ingrozesti..,m-am transferat la farmacie.La farmacie mi-am dat examene,lucrari,ascultari insa pe ultima suta de metri ni s-a spus ca daca vrem sa terminam sa dam 1mil sa ne treaca notele din caietul lor in catalog si sa ne incheie mediile,altfel nu ne baga in licenta.N-am avut atatia bani,plus ca proiectul daca nu-l cumparai de la ele,nu era valabil..nu-ti dadea ok-ul pe el.Plus ca trebuia sa dai "bani de protocol"..adica cel putin 2,5mil de persoana(ca altfel nu luai examenul,ziceau ca trebe dat in stanga si-n dreapta sa nu pice elevi la nici o proba..Am terminat insa licenta nu mi-am dat-o.Am lucrat ca responsabil comenzi si op.retur si am avut si activitati de sampling..asta in vacante. Si dupa cum vezi la noi trebuie sa inveti cat mai multe,ca altfel e greu sa-ti gasesti un job.Eu am vrut sa fac acest curs de mult timp,insa n-am dispus de bani, iar daca ar sti ai mei ar face crize..Insa de acum inainte mai fac si ce vreau eu.Am totusi aproape 24 de ani si nu mai am chef doar de dragul de a nu supara pe cineva drag sa fac ceva ce nu-mi place si care probabil nici n-o sa-mi foloseasca.
Si uite asa m-am gandit sa fac un curs la scoala asta.Sunt atrasa de chestiile astea,imi place si cred ca m-as descurca bine pt ca din moment ce-mi place ceva invat cu mare placere.
Si la mine deja s-au dus 4 ani de scoli si alte minuni si nu-mi place cand privesc in urma si vad ca am pierdut mult facand pe plac unuia sau altuia.
Numai bine si mai vorbim.

iselin spune:
quote:
Originally posted by Cricor
Iselin daca iti place domeniul, si mai ales daca nu stii in ce alta directie s-o apuci, eu zic sa te apuci de scoala si sa perseverezi. Eu ma duc la o cosmeticiana care in Romania era economista. A facut scoli aici, e foarte draguta si volubila, isi face treaba bine, e o placere sa mergi la ea. Ea a inceput cu manichiura/pedichiura si incet-incet a ajuns la cosmetica. A lucrat mai intai intr-un salon, de ceva vreme si-a deschis acasa propriul cabinet.
Mai stiu pe cineva care s-a apucat la 50 de ani de cursuri de cosmetica, a fost ambitioasa si acum lucreaza intr-un salon, are clientele ei si e foarte multumita.
Asa ca succes!
Corina
Multumesc.
Ma incurajeaza in a sustine cauza.

Considerati aceasta alegere ca o "decadere dintre titrati"?
Eu nu, chiar consider ca as avea mai multa incredere sa stiu ca persoana care ma "ingrijeste" bilunar e cultivata. dar e unul din argumentele sotului meu. Si financiar mi-a spus ca e o meserie subcotata. Mie nu mi s-a parut asa in Romania, dar aici nu stiu. Merita sa risc binele familiei pentru placerea mea?
Sunteti niste dragute.

Multumesc din suflet.

flori76 spune:
Fetelor si eu visez de mult timp sa fac aceasta meserie.Imi place la nebunie,dar...Eu sunt din Vrancea si nu stiu daca la noi se fac undeva aceste cursuri.
Este cineva din Vrancea care sa stie daca se fac sau nu in judet aceste cursuri?
Va pup si va doresc numai bine,
Flori

Leditia spune:
depinde si ce risti..tu spui binele familiei..acum numai tu poti sti de ce spui asta.
Eu risc sa-mi faca ai mei crize de nervi si scandaluri,in rest am tot sprijinul sotului.El m-a incurajat sa fac ceva ce-mi place,sa fac ceva ce ma reprezinta.Munca nu e rusinoasa daca-i cinstita,deci nu m-ar deranja ce-ar spune unii si altii..si daca-s coafeza(hai sa zicem hair-stilist,cum imi place mie)sau cosmeticiana ce?daca n-am o facultate terminata asta inseamna ca-s mai inculta sau daca practic meseria asta?Nu cred.
Mi-ar place sa fac ceva in domeniu si asta m-ar face fericita si m-as duce la munca de placere nu cu nervi sau stresata..
Acum fiecare gandeste intr-un anumit fel si are dreptul la o parere.
Numai bine.

Cricor spune:
Eu personal n-o consider o "decadere dintre titrati". Daca pe tine nu te deranjeaza ca faci altceva dacat ce ai invatat la facultate, zic ca-i in regula. Am vazut oameni care lucrau sub pregatirea lor si sufereau foarte mult, ii deranja si se simteau umiliti in fiecare zi. Pe de alta parte, daca sotului tau i-ar displace cu adevarat ca tu sa lucrezi ca si cometiciana, poate fi un continuu motiv de nemultumire intre voi, si asa sunt destule probleme aici, merita sa creezi altele?
Cat despre bani nu stiu daca e bine platita sau nu. As zice ca da, dupa cati bani las la cosmetica, dar numai cine lucreaza in domeniu poate aprecia asta.
Corina

adelamaria spune:
Buna!
Leditia, bravo tie! Stiu si eu ce inseamna sa faci o gramada de compromisuri doar ca sa-i faci pe ceilalti!...Sa nu renunti la zisul tau, mai ales daca ai si un sot care te sustine! Dar eu am vazut ca sediul scolii Valmy pare desfiintat (e acela dinspre Obor, nu?)Si auzisem ca scoala s-ar fi inchis...Nu vreau sa te descurajez, dar fii foarte precauta inainte sa dai banii pentru ca in ziua de azi...Mai bine ma opresc, nu vreau sa-ti stric bucuria...Dar te rog, ai grija sa nu ti-o strice altii!
Si daca poti, da-mi si mie adresa de site pentru scoala asta, te rog frumos.
Pupicei si bafta!

raly spune:
Hai sa va spun si experienta mea cu scoala asta. Am fost total dezamagita de calitatea cursurilor (teorie si practica).Ti se dicteaza niste chestii teoretice pe care le poti citi de oriunde altundeva iar practica se face cu creme Floritene pe care le comercializeaza profesoarele(adica ele vand direct de la importatorul direct), si de asemenea Gerovital din acelea in tuburi foarte mari.Ideea e ca eu am facut eo iritatie pe fata, cum nu am avut niciodata.
Personalul mie mi s-a parut slab pregatit si sa nu va ganditi ca veti gasi vreo tangenta cu doamna al carei nume il poarta. Nu am vazut produsele ei sau concepte originale, eu fiind pasionat d edomeniu( pentru grija obrajorului meu), stiam mare parte din ceea ce s-a spus acolo.
Intr-adevar acolo in Obor s-a inchis si cred ca se mutau undeva pe Lipscani.
Si inca ceva diplomele nu sunt recunoscute nicairi asa cum se spune, asta daca se gandeste cineva ca ar putea conta pe ea...
Bani aruncati degeaba in opinia mea...

iselin spune:
Nu stiu de Scoala Christine Valmy, dar in Romania am o prietena care a facut un curs la Bucuresti si unul la Iasi, cursuri scumpe (dupa parerea mea de atunci). Le-a facut la o scoala cu "recunoastere" in lumea lor.
Nu stiu cum se nuema scoala, dar stiu ca exista o revista de profil Esthetica. Revista, bine documentata si intentionata, dadea o multime de referinte din domeniul acesta, inclusiv scolile din Romania.

marittamarina spune:
Leditia,
Eu am facut aceasta scoala, in anul 1991, printre primele serii, cand inca mai exista cursul intensiv de 2 luni. In prima luna faceam doar teorie 6 ore pe zi, iar in a doua luna faceam 3 ore teorie si 3 ore practica. In ultimele 2 saptamani am facut doar practica pe rude prietene etc.
A fost visul meu.
In anul 1992 m-am angajat la salonul Christine Valmy, cel de la Sala Palatului unde am lucrat 3ani.
Am plecat la mai bine, adica la Lasermed, in Drumul Taberei. Acolo am facut dermato-cosmetologie. Alta lume.....fascinant.
Lucram sub directa indrumare a medicilor dermatologi. Aveam alte cliente, alte cazuri:oameni accidentati, care aveau diverse semne sau interventii pe fata, cazuri de acnee ffff avansata. Rezultatele erau spectaculoase. Am efectuat cu succes si epilare definitiva....
Pot vorbi despre acest subiect cat vrei, iti pot raspunde la orice intrebare vrei tu
Regret ca dintr-o "tampenie" nu mai lucrez in domeniu.As face si maine cosmetica, daca mi s-ar ivi ocazia
Cat despre scoala, pot sa-ti spun ca nu mai este ce a fost odata
Mai bine ma intrebi tu ce doresti, sau oricine de aici, deoarece sunt enorm de multe lucruri de spus.
Astept intrebari
Marittamarina

boo lina spune:
si eu zic bravo tie! si mie mi-ar place sa fac un curs de cosmetica pentru sufletul meu. cat despre banii castigati in aceasta meserie, aveti idee cat ia abagiu pe un machiaj? ati face un soc daca ati afla
eu una nu as alege Christine Valmy - nu-s straluciti si folosesc produse de proasta calitate...parerea mea este sa mai cauti, sigur gasesti cursuri mai bune