calauza si alte filme grele :) partea a 2-a
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
gandacelu spune:
vic, bravo! mai mult ca sigur asta era...
dar de acum 3 ani, nu mai stiam amanuntele astea!
sigur nu s-a sinucis... mie chiar mi-a placut filmul, desi am mai fost cu 2 prieteni care au comentat la misto incontinuu... si da, am retinut numele lui: li mu bai (ca atata au facut astia misto de el;))
lil, sa-l vezi!
cat despre fearX, sorry, nici n-am auzit de el
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mara03 spune:
nici eu n-am vazut crounching tigger hidden dragon. pur si simplu n-am vrut sa-l vad...nu stiu de ce...
cat despre fearX ...n-am auzit nici eu de el. e nou-nout? oare sunt sanse sa-l gasesc pe cd, furat de pe undeva?
Andreea & Tudor (9 dec. 2003)
daca doriti sa ne (re)vedeti :)
lilanda spune:
FearX e din 2003 si a fost lansat la festivalul de film Sundance!!! Poate-l gasesti pe undeva; nu e grozav, dar e un film interesant, cu atmosfera psihotica si cu senzatia ca timpul abiaaaa se scuuuurge
pozulici
gandacelu spune:
fetele, iaca va propun si eu unul clasic – RASHÔMON al lui Kurosawa
nu il mai tin bine minte (scuze) dar ceva-ceva parca mi-a mai ramas… ;))
ce ziceti, se « arunca » cineva ?
(asta, bineinteles, in cazul in care nu-l discutati pe al lilandei !)
lilanda spune:
RASHÔMON!!! Io cind am vazut filmul asta, acu vreo 15 ani, n-am reusit sa realizez cine mintea si cine spunea adevarul!!! Am inteles insa ca, insusi Kurosawa ofera cheia filmului, cheie care apare pe nu stiu ce coperta de dvd...Io aici degeaba vad filmul in limba japoneza cu titrare in daneza!
( si se gaseste de cumparat colectie Kurosawa cu 9 filme...da ce folos???)
pozulici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kehleyr/Kehleyr.jpg)
Kehleyr spune:
Mersi de raspunsuri. Da, si eu ziceam ca nu s-a sinucis (Crouching Tiger) ca asta anula mesajul filmului. Dintr-un grup de vreo 6 oameni, numai mie mi-a placut, mi s-a parut deosebit ca realizare, ca filmari...
Si eu am filme pe care (am) refuz(at) din principiu sa le vad: Fahrenheit 9/11, Patimile lui Iisus si Tacerea mieilor .
Va las la discutia despre Kurosawa si ma fac mica, mica intr-un colt, ca e inca un regizor pe care l-am ratat .
gandacelu spune:
lilanda, nu stiu exact daca e film cu "cheie" sau cu "idee", daca nu cumva ce a vrut sa spuna regizorul e ca "totul e relativ", ca "interpretarea e infinita"
de fapt, la sfarsit, discutia cu preotul e de baza, acolo e discursul lui kurosawa, "viziunea" lui, numai ca nu mai tin minte ce spune si mor de curiozitate si eu l-am vazut mai de curand decat lil... rushinica!
poate face mara rost de el, ca asta chiar merita vazut!
kehleyr, am patit aceeasi chestie, si eu l-am vazut cu prietenii si numai mie mi-a placut... in fine, fiecare vede altceva, eu am vazut poezie, ei efecte speciale ieftine... l-as mai vedea de 15 ori!
cat despre "patimile" lui mel, f bine, nu-l vedea, dar "tacerea" e superfain... l-am vazut de 2 ori! si eu nu sunt fan al horror-urilor (asa se zice?!
)
mara03 spune:
vad ca someaza lumea de la subiecutl asta...
RASHÔMON nu e de gasit inca, dar il gasesc pana naste gandacelu ...
bey, e ziua lu' sotior in curand si cum e obsedat de "matrix" (nu stiu de ce...) ma gandeam sa-i fac cadou o discutie despre filmul cu pricina...cine se incumeta??? haideti va rog, cate o postare doua fiecare sa-i fac o bucurie lu' sotior! incepi tu kehleyr?
ati vazut memento al lui christopher nolan parca?
Andreea & Tudor (9 dec. 2003)
daca doriti sa ne (re)vedeti :)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kehleyr/Kehleyr.jpg)
Kehleyr spune:
Eu ma bag si la Matrix si la Memento dupa cum bine a intuit mara . Dar nu cred ca e vreunul suficient de profund incat sa merite o dezbatere aici
.
Memento e foarte interesant ca realizare, ca idee, dar o data ce te-ai prins despre ce e vorba nu prea mai ofera nimic -- decat surpriza din final . Nu e filmul care sa se preteze la sute de interpretari.
gandacelu spune:
pai pt sotioru tau, mara, ce nu facem noi!
de nolan nu am vazut decat following care mi-a placut destul de mult tot ca realizare si surpriza finala (probabil regizorul face acelasi "joc", ne spune lil ca le-a vazut pe amandoua) cat despre matrix, am vazut 1 si mi-a placut, 2 m-a dezamagit de moarte si 3 nu am mai vrut sa-l vad
dar e destul de usurel, vorba lui kehleyr
daca punctezi tu, mara, niste aspecte, promit ca ma bag dar asa, pe burtica goala, nu mai tin minte care unde ce si cum... decat follow the white rabbit!
asta mi s-a parut "tare" rau!
in alta ordine de idei, din pura intamplare am facut rost de mulholland, numai ca nu am chef sa-l (re)vaz dar daca il vad (pana nasc
) va promit ca ma bag iar... acuma ma uit la pay it forward, minunat!