calauza si alte filme grele :) partea a 2-a
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
gandacelu spune:
tickutza, stiu ca abia luni mai intri, dar totusi iti scriu acum: am terminat nostalgia, din pacate cred ca nu a fost o idee prea grozava pauza de 1 luna intre prima parte si finalul filmului (ultima, sa zicem, jumatate de ora, care era "cea mai esentiala")
asadar, am priceput de ce am inteles chestia cu metafora om-lumanare... dar nu stiu daca nu cuma am fortat nota... nu stiu... am avut senzatia de fals, din pacate... de greutate semantica dar... prea metaforic...
oricum, actoru ala de-ti place matale e nostalgia in persoana
iar finalul sa stii ca e altfel decat ai retinut: tipul ajunge sa traverseze lacul cu lumanarea aprinsa, dar moare
mai, uimirea mea este fara de margini: retinusem extrem de clar niste imagini din final pe care nu le-am revazut... ciudat tarkovski... mare vrajitor;)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ticka spune:
....cred ca ar trebui sa revad si eu filmul....deci tin minte prost....am tinut minte asa pentru ca chiar am crezut ca de dor nu te potzi vindeca...si poate n-ar fi trebuit sa traverseze bazinul si n-ar fi trebuit nici macar sa incerce...
quote:
mai, uimirea mea este fara de margini: retinusem extrem de clar niste imagini din final pe care nu le-am revazut... ciudat tarkovski... mare vrajitor;)
stii la fel am patzit recitind o carte, a doua oara am citit cu totul altceva decat prima oara si a treia oara, am citit-o ca un tot intreg. Vorbesc de Maestrul si Margarita de Bulgacov. Foarte frumoasa cartea...
Pai atunci incerc sa fac rost de Nostalgia, sa ma dezmeticesc.
www.balantzedc.go.ro" target="_blank">Balantze DC!
![](indragostita.gif)
gandacelu spune:
ticka la carti e altceva, si eu, de cate ori citesc o carte, "gasesc" altceva acolo... dar la nostalgia chiar m-am socat, pentru ca imi aminteam perfect finalul cu el tarandu-se intr-o balta (dar din alt unghi(!!!) decat l-am vazut acum, acum mi-a aparut din fata -trebuie sa consemnez sa ramana docomentu in caz ca-l mai vad o data
- si eu il reinusem tarandu-se din profil-spate! asadar, tarandu-se intr-o balta, cu lumanarea stinsa
si cu ochii intr-o lumina orbitoare
zau daca nu e vrajitorie! de fapt, finalul e cu el intr-o lumina subra-sumbra intelege daca poti?!!
cat despre preferatul meu, rubliov, pe care l-am vazut de muuuuuuuuuuuuuuuuuuuulte ori, ma crezi ca de cate ori il revad mai gasesc un amanunt pe care nu-l observasem pana atunci?!
i s-a mai intamplat cuiva? - la tarkovski ma refer
ps: am revazut solaris acum vreo luna... din nou, de
... nu mai reiau, dar... ma pune pe ganduri
ticka spune:
zi-mi gandacelu...Ref la Solaris, cand tipul mere cu masina de se face afara intuneric...e alb-negru scena sau e color. Ca eu vad scena asta doar alb negru. daca ma intrebi cum e filmul tot nu stiu....nu-mi aduc aminte sa fi fost vre-o culoare in film, parca rochia ei e un rosu grena. Cum e filmul? ca deh, detalii mai tin minte dar culori nu prea....
Si mi se intampla si cu alte filme sa le tin minte alb-negru...
gandacelu spune:
categoric e color...
e scena aia inubliabila obsedanta si de nesters a ierburilor nespus de verzi care sunt batute de vant - create de pers pp dupa ideea foilor de hartie franjurate puse pe ventilator...
iar rochia ei nu era grena, ci alba cu niste modele in X, parca... alb cu maro... si salul ei era alb cu maro si bleu, parca... numai ca tarkovski nu ne vitrilolizeaza cu culorile, de altfel in nici un film... e tare discret la capitolul asta... cred ca de aia reuseste sa se joace cu scenele alb-negru si color pe nesimtitelea..
ahhhhhhhhhhh da! si in nostalgia apare calul alb!!!
mai ma-nnebuneste calul asta, leitmotiv si in rubliov...
cal alb, tacut... ninsoare...
se "arunca" cineva?
ticka spune:
Eram gata sa jur ca e alb negru.....asa mi-l amintesc...
ai dreptate gandacelu, despre rochie, dar totusi avea ceva maro-grena, ia vezi www.musicman.com/10/sol4.html" target="_blank">poza1 si www.geocities.com/phesto_d/solaris.htm" target="_blank">poza2- faza cand ii rupea rochia cred...
gandacelu spune:
lol si eu care puteam sa jur ca rochita era alba
da, faza a doua e cand incearca s-o dezbrace si-si da seama ca rochia e pe de-a-ntregul
acush ma uit la ulysses gaze si ma apuca una bucata nostalgie... asa, la greu, nu ca la tarkovski
as bea o vodca nah!
mara03 spune:
fetite cu codite,
cine se baga la dogville ?
lilanda, despre arizona dream, eu l-am vazut o data si inca o data pe fragmente! tin minte tot asa niste simboluri misto, muzica si o atmosfera apasatoare (nu stiu de ce)...da' pestele cu ochii pe aceeasi parte m-a innebunit (pe atunci nu stiam ca exista de-adevaratelea). misto faza cu rampa!!!
hai trezirea si la treaba c-au batut clopotele de ora 9 demult!!!
Andreea & Tudor (9 dec. 2003)
daca doriti sa ne (re)vedeti :)
gandacelu spune:
mara, de ce nu incepi tu? tot ai filmul proaspat... noi te vom asista... daca ne tin balamalele (balamalele memoriei, desigur
)
ti-a placut ori ba?
tare de tot sau asa si asa?
vickic spune:
ma bag si eu in jocul vostru!
pina vine mara, pot sa zic si eu ceva?
mi se pare teribil acest dogville; mi-a placut decorul, simplificat si artificializat (ce cuvint ). Nicole Kidman e excelenta.
La sfirsit va marturisesc ca m-am bucurat ca un copil rau, cind i-a impuscat pe toti, mai ales pe filozoful ala nemernic
mesajul moral mi se pare mie fain: ca prea multa "filantropie" si intelegere fata de semeni poate face mai mult rau...
Vic