Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (87)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Buna fetelor; azi am fost la medic, suntem ffff. bine angajati cu capul in jos, mai avem un pic si iesim la aer; m-a atentionat ca daca simnt ceva dureri si mai ales daca incepe o usoara sangerare sa le dau tel. imediat si sa ma duc imediat, sa nu ami astept ca de data asta iese mai repede ca randaul trecut; sotul meu se roaga de bebe sa mai aiba rabdare sa asteptete pana pe 23 luna asta, caci pana atunci nu ma poate ajuta cu nimic; pleaca dim. la 6.30am. si vine seara dupa ora 21pm, asa ca daca este sa nasc pana in data de 20 ale lunii astia sunt o ghinionista;
Bits scuzama, am gresit chestia cu vit. D; azi l-am intrebat pe med. daca i-a dat lui Arisa, si mi-a spus ca nu, ca i-a dat de 2 ori vit. K, iar vit. D el nu recomanda supliment, ci iesiri la soare in aer liber(cred ca fii-mea nu are lipsa de asa ceva caci am scos-o se la o sapt. afara la aer, la soare, mai in fiecare zi in carucior, plimbari pe langa bloc, cate-o ora, doua si dormea dusa, si manca pe rupte), dar eu i-am dat si lapte praf care a continut o gramada de vit., care i-a facut ffff. bine, iar san alternat cu lapte praf pana la 6 luni.
Chestia cu subtul mucilor de catre jap. nu am auzit-o; eu stiu de la majoritatea cunostintelor ca au folosit pompita ptr. curatarea nasucului, eu folosind numai betisoarele, cu ele descurcandu-ma perfect; acum numai folosesc nimic la nas caci si-l curata singura, si-mi cere si servetel, si-l sufla singura
Cu suzeta nu stiu ce sa spun; pe Arsia am pacalit-o vreo doua , trei luni, dar daca a vazut ca nu iese nimic din ea a scuipat-o si nu a mai vrut-o cu nici un chip; era bine ca o mai pacaleam cu ea; sunt copii si copii; eu una cand eram bebe nu am admis suzeta, si nici beberonul, ptr. maica-mea fiind un chin
Vivian nastere usoara si untravaliu cat mai scurt
Gandacico sa-ti traiasca Ile; este o adevarata papusa; nu te mai gandi ca ai burta mica; ai sa vezi ca Ioachim o sa fie un baiat voinic; ce nu ai vazut ca din burticute mici ies copii mari

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Bits, eu am scos deja bebica afara de cateva ori, cand a fost soare si cald, siuitam sa mai vin acasa cate 3 ore, timp in care bebe dormea. O infofoleam bine, o puneam in landou si nu am avut nici o problema.
Auzisem si eu ca nu trebuie scoasa o luna, dar mamele cu experientza mi-au spus ca o pot scoate la aer, la fel si doctora pediatru.

In legatura cu somnul de maxim 3 ore, eu am citit ca nu trebuie trezit copilul pentru a fi hranit, daca el nu simte nevoia. Spun asta, pentru ca in urma acestui articol, bebe Nicole a dormit in ultimele nopti si 5-6 ore...

Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004

http://community.webshots.com/user/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Try nu te grabi cu vandutul pompei. Mie mai toate mamicile cu state mai vechi mi-au spus ca este ft practica... Nu trebuie sa te mulgi excesiv dar in 8-9 luni sau cat intentionezi tu sa alaptezi este ft practica... uite eu am fost la un party si era o mami cu fetita de 3 luni... mi-a zis ca nu s-ar desparti de pompa. Si s-a muls repejor si i-a dat la fetita sa suga din biberon cu toata lumea... asa ar fi trebuit sa stea dupa funduletul ei mult (cel putin 30 min).
Plus ca de cate ori are o problema si trebuie sa plece in oras lasa laptic pt bebe fie sotului fie mamei ei.
Numai mulsul excesiv duce la supraproductie si risc de mastita.
Nu stiu ce sa zic...nu dau sfaturi, dar o idee acolo... mai ai , vorba lui nea' Iancu , putintica rabdare.
Sa iti traiasca Alexutu!!

Denisa si bebica din burtica - 39 sapt.

http://community.webshots.com/user/craiasazapezii

"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

Dena, oaaaaaaaaaaaaaaaauu, ce de dovleci ai in poza!

si eu as vrea sa imi vopsesc burtica dar nu stiu cu ce...Tu cu ce ti-ai "fardat-o"?

cu David, 36 sapt., DPN 7 dec.
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Eu, pentru baitza, chemasem o tatnti sa ma ajute, ca mi-a fost fricala inceput, vazand-o asa plapanda. Si aseara tanti a mea nu mai venea, intarziase deja o jumatate de ora ( ii venise fiica din Italia...) si nu am vrutr sa o deranjez si m-am apucat eu cu sotzul...A fost asa de emotionant, am spalat-o incet ( tanti o spala mai repede , ca are experientza) si a fost prima data cand nu a plans la baitza ( deci ii place sa-i faca mami baitza). Bine, m-au trecut toate transpiratiile de emotie atunci...Dar e frumos!

Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004

http://community.webshots.com/user/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

quote:
Originally posted by bits

LORI merci.

fetelor eu mi-am jurat ca pe al doilea copil tot cu cezariana am sa-l nasc.multumesc lui D-zeu ca am un organism tare si si-a revenit repede dupa operatie.DENA iti doresc sa ai parte de o refacere rapida ca a mea

sa va mai spun de bebe KEN e un mancacios,nu plange decat cand ii este foame si cand are kk la fundulet.mai icneste din cand in cand sa fie luat in brate iar daca nu este bagat in seama se multumeste sa asculte melodiile de la o cutiuta muzicala.e un kkcios iar cand vreau sa schimb pampersul imi mai face o bucurie.astazi m-a udat de 2 ori iar ieri mi-a implantat "martisor" pe fatza.schimb pampersi intr-o veselie,pe zi cred ca folosesc10-12 buc.

fetelor pt sani luati-va crema Garmastan caci face minuni.eu nu stiu ce m-as fi facut fara ea.la inceput a fost dureros dar acum e o placere sa-i dau laptic lui KEN.

sa va spun ce fac japonezii:sug mucisorii bebelului cu gura,asa mi-au spus de la spital sa fac.eu ii pun cu pipeta o picatura de ser fiziologic si apoi aspir cu pompitza.

Mai Bitsishor... m-ai rupt cu japonezii tai si cu mucisorii...rad de ma topesc si tocmai trasesem asa pe la 3:30 dimineata cat e la mine o portie de plans sanatos... :)) Sa traiesti!!
Mai sa stii ca eu nu ma mir... ca uite spre ex aici , unei prietene de-a mea i-a spus de la spital sa ii rupa unghiutele la bebita ei cu dintii... Am facut niste ochi cand am auzit!! Da...asa i-a zis.
Cat e mica sa nu foloseasca unghiera... ca are unghiutele moi si se rup repede si mama e neexperimentata si poate taia mai mult.
Si i-a zis sa ia degetelul lui bebe mic in gura ei si sa bage dintisorul pe sub unghii atent pana unde i se pare safe... si sa rontz , rontz... :))
dar cu nasucul sa stii ca si aici tot pompita se foloseste... eu am cumparat-o deja dar nu stiu sa o folosesc...
Mi-a mai spus o alta mamica de bebe mic, mic asa cum e Kenzulica , hm...virgula :) ca i-a spus medicul sa nu isi faca griji de mucozitati ca bebeii se curata singuri prin stranut si de aceea sa nu se ingrijoreze ca bebe stranuta mult cat e mic pt ca nu are nimic de a face cu raceala sau tras curent , ci e o metoda naturala prin care ei isi curata nasucul...si ea mi-a zis ca fetita ei la 2 luni nu a avut nevoie pana acum sa ii fie curatat nasucul.
Asa o fi!
In fine... ce voiam sa spun...eu tot astept sa ma sune nenea doctoru' pt cezariana si cum spitalul e full... e ca la aeroport, stam la coada... e extrem de tensionant... i-am zis ca nu vreau sambata ca e 13, nu sunt superstitioasa, dar nu vreau si pace (decat daca imi vine natural, ceea ce nu prea sunt semne).
Ei si nu ma intreba cum sunt cu moralul eu, care pt un rahatel de incizie pt extirparea apendicelui acum ...hat!! 20 de ani in urma, am tras 2 saptamani de si-acum imi plang de mila...
Asa ca remarca ta cu "fetelor eu mi-am jurat ca pe al doilea copil tot cu cezariana am sa-l nasc" vine la fix... trebuie sa-ti platesc de psihoterapie my dear... Parca am alta inima acum... Saru'mana de urare ... si sa-ti traiasca si sa creasca Kenzulica maaaare!!!
Iar cu crema am sa caut si eu in Drug Store-urile noastre poate o gasesc , ca am vazut ce zicea Try cu infiptul unghiilor de durere si .... mi-a mai bagat un morcov la orificiu...
Oh!!
Curaj gaina!!!

Denisa si bebica din burtica - 39 sapt.

http://community.webshots.com/user/craiasazapezii

"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna dimineata fetelor,
eu zic sa nu treziti copilasii noaptea sa le dati sa pape daca ei nu vor...auzisem de la o tipa medic pediatru ca cel mai bine ar fi daca bb ar manca seara la culcare si pe tot parcursul noptii i s-ar da doar ceai...astfel ficatul ar fi mai linistit si bb la fel...dar din pacate la mine si alex nu s-a intamplat deloc asa(ba ii dadeam la 2 ore, ba la 3...depinde cand se trezea) dar considerati-va fericite ca nu se scoala si nu-i treziti voi.
cu suzeta...depinde de la copil la copil daca o vrea sau nu, alex spre ex nu a vrut daca a vazut ca nu iese nimic din ea...nu o tinea mai mult de 5 min apoi incepea urlaciunea....altii in schimb nu o mai lasa pana la 3-4 ani...nici nu sti cum e mai bine.
vivian..nastere usoara si bb sanatos, sa ne dai de veste
va pup si...sunt pe-aici, o zi buna!

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Fetelor, ameteala de ieri nu mi-a trecut , iar in dimineata asta am gasit iar cateva picaturi de sange , am sunat-o pe doc si mi-a zis intr-o ora sa fiu la spital!
Acu nu stiu daca sa-mi iau bagajul cu mine sau nu...
oricum am luat listuta si va trimit sms-uri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by FELIS

GANDACULE... cum faci tu sa pui in acelasi mesaj "quote" de mai multe ori... si mai si scrii intre ele?

Sau ... poti raspunde cu "quote" de la un subiect inchis si sa-l pui la un subiect nou...

pai acolo unde e butonul de hyperlink e si butonul de quote: foaia cu sageata: secelectezi textul pe care-l vrei si apoi dai "quote" si apare quote pe orice text, uite
quote:
asa

la un subiect inchis nu poti da 2quote@ propriu-zis, doar copy-paste si apoi quote

fetele, merci pentru cuvintele frumoase, sunt tare mandra de ile
asteptam amandoua acuma sa vina Oachimu... ile imi pune jucarii pe burta, apoi hainute... ma pupa si ma "iubeste" de nu se poate! e numai iubire copilul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elean75 spune:

Ma bag si eu in vorba cu privire la scosul copiilor afara! Prietena mea care are o fetita de un an, a scos-o la aer prima oara dupa 10 zile, in balcon - 5 minute, apoi a doua zi 10 minute... si tot asa, apoi super infofolita a scos-o si afara!
Vroiam sa va mai intreb, am vazut ca vorbeati de sutiene de alaptare si alte chestii d-astea, daca folosit burtiere - am inteles ca te simit mult mai bine si nu te mai doare spatele; am vazut insa ca pretul este cam uratel - 1.200.000 lei, si mai stau sa ma mai gandesc.
Multumesc Try ca ne luminezi in privinta pompelor, pana acum nu am mai auzit de efectele negative - si e bine sa stim si asta;
In ce priveste Garmastanul, am intrebat la farmacie si mi-au zis ca in prospect scrie ca se foloseste dupa ce ai nascut, in timp ce mamicile stiu ca e bine sa il folosesti si inainte ca sa se formeze mamelonul si sa se pregateasca de alaptat.

elena

Mergi la inceput