cititi Biblia?
![](images/user_woman.png)
Eu am citit Biblia pentru prima data in urma cu 5ani de atunci nu ma mai satur descoperind tainele si povetele din ea. Desi crescuta intr-o fam. de oamenii crestini ortodocsi ,parintii mei niciodata nu mi-au spus sa citesc Biblia a fost decizia mea cind mi-am dat seama cit de importanta este credinta cit de mult am nevoie de Dumnezeu in viata. Biblia e ca o harta de care avem nevoie in viata sa stim pe ce drum sa apucam. Este cuvintul viu al lui Dumnezeu.
Plus pe internet am gasit atitea site-uri cu comentarii f . ajutatoare in engl. cit si in rom care mi-au imbunatati cunostintele si mi-au dat raspunsuri la multe din intrebarile care le aveam.
michelle
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinamoro/alinamoro.jpg)
alinamoro spune:
DA,citesc in fiecare zi.De multe ori ma simt incurajata cand citesc unele pasaje,parca gasesc raspunsuri la problemele care se ivesc in viata de zi cu zi. Alina & Dragos
(2,5 ani)
pozici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dpintilie spune:
Deschid repede subiectul convinsa ca gata, am ajuns si la ce ma intereseaza.In schimb gasesc rapid niste ironii aruncate aiurea. Dom'le, e chiar asa de greu sa pastrati un ton decent in discutii? E char asa de greu sa respecti ceea ce spun altii si in loc sa-i dai repede cu ironiile, sa intrebi cinstit ce te intereseaza?
Ati luat-o toti razna??????????
Pe mine ma interesau niste pasaje din Geneza, dar se pare ca nu gasesc un subiect decent unde sa am sanse de raspuns.
Pacat...
Andrei
descintec spune:
Am mutata la subiectul Stiinta si religie comentariile care nu erau la subiect. Sper sa ramana un spatiu pentru cei care citesc Biblia
Modul cel mai sigur de a corupe un tanar este sa il inveti sa ii pretuiasca mai mult pe cei care gandesc ca el, decat pe cei care gandesc diferit.
Nietzsche
michelle-usa spune:
quote:
Originally posted by dpintilie
Deschid repede subiectul convinsa ca gata, am ajuns si la ce ma intereseaza.In schimb gasesc rapid niste ironii aruncate aiurea. Dom'le, e chiar asa de greu sa pastrati un ton decent in discutii? E char asa de greu sa respecti ceea ce spun altii si in loc sa-i dai repede cu ironiile, sa intrebi cinstit ce te intereseaza?
Ati luat-o toti razna??????????
Pe mine ma interesau niste pasaje din Geneza, dar se pare ca nu gasesc un subiect decent unde sa am sanse de raspuns.
Pacat...
Andrei
Cu ce anume te-a ofensat aceast subiect? Despre care ironii vorbesti? Cred ca m-ai inteles gresit!
Intrebarea mea a fost generala si a fost urmata de o marturisire personala prin care am vrut doar sa ilustrez ce inseamna a citi Biblia in viata mea. Atit!
Daca ai intrebari din Geneza pune-le si sunt sigura ca sunt atitia care citesc Biblia si iti pot raspunde.
michelle
2girlsmum spune:
Bine ai venit Michelle si de la mine pentru deschiderea acestui subiect. Nu fii suparata pe dpintilie, caci ea a avut dreptate, dupa postarea ta au aparut niste opinii personale ale altor participanti, nepotrivite la topicul acesta, care au si fost de altfel mutate in alta parte. Dpintilie, nu stiu daca ai primit PM de la mine, mie nu-mi apare in outbox precum ca ti l-as fi trimis, desi l-am trimis! Era vorba despre intrebarile din Geneza.
Dorinta mea, vizavi de acest subiect, este ca fiecare sa scrie cate ceva pozitiv din Biblie, ceva ce l-a impresionat si i-a adus lumina. Stiu ca poate parea naiva propunerea mea, mai ales ca sunt atat de multi care au intrebari si dileme serioase. Spunea Descantec parca, si ii dau dreptate, ca diferenta dintre credinciosi si necredinciosi sta in faptul ca prima categorie are nevoie de dovezi!!Este o culme a ironiei si totusi o realitate. Biblia este insuflata de Dumnezeu, chiar daca este scrisa de oamenii supusi greselilor. Indiferent de conditia autorilor ei, a traducatorilor si interpretatorilor ei, ea inca se pastreaza unica si deasupra oricarui conflict omenesc. Dincolo de relatarile istorice, de reglementarile legislative, de poezie sau etica si morala, Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu vorbit prin oamenii purtati de catre Duhul Sfant. Mai mult, Biblia contine elementul lui Dumnezeu, asa incat cineva, atingand acest duh al Bibliei, Il atinge pe Dumnezeu Insusi. Ceea ce Dumnezeu "sufla inafara" este pentru a fi inspirat inauntru, iar aceasta "respiratie" divina este ceva mai mult decat un simtamant de pace sau odihna.Este o experienta care depaseste capacitatea descriptiva a cuvintelor omenesti.Cea mai mare bucurie si binecuvantare a unui crestin, este sa-L atinga si sa-L guste pe Dumnezeu Insusi, prin acest cuvant inspirat.Aceasta inseamna a manca o hrana duhovniceasca.
Deci Biblia trebuie inteleasa cu duhul nostru regenerat in care locuieste Duhul lui Dumnezeu, si cu o minte innoita.Avandu-le pe acestea doua, toate dovezile acelea de care pomenea Descantec, ne sunt accesibile.Biblia il explica pe Dumnezeu Insusi, dorinta Sa, planul Sau precum si originea si sfarsitul tutoror lucrurilor.
Si nu in cele din urma, Biblia este o frumoasa poveste de dragoste.In care Dumnezeu, nemaivoind sa fie singur, se intrupeaza in timp si intra in om,in creatura Sa pentru a-i inalta natura si a o face asemeni cu a Sa.O foarte adevarata dar si indrazneata afirmatie a sf.Atanasie din Alexandria spune ca Dumnezeu a devenit om pentru a-l face pe om Dumnezeu. Nunta Mielului de care se pomeneste in Apocalipsa reprezinta aceasta unire dintre Hristos si Biserica Sa, care este compusa din toti cei rascumparati, regenerati, transformati si glorificati.
Aceste lucruri pot parea dificil de inteles dar ele nu sunt destinate sa fie dezbateri teologice.Ele au fost date ca mostenire noua, celor ce deschidem acest Testament.
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile Noastre
dacia spune:
Imi place sa citesc Biblia
Imi plac Psalmii,Proverbe si....Toata de fapt.
Pacat ca nu-mi gasesc prea des timp sa citesc....
Cam stau flamanda.....
Irina si Edy cel scump!(5 noiembrie 2002)
POZE NOI LA 2 ANI!PARTY!
http://danielirina.tripod.com/mypersonalsite
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elena/Elena.jpg)
Elena spune:
Da, si eu citesc Biblia. Prima data am citit-o acum vreo 10 ani. Sunt atitea versete care-mi plac, incat as umple cateva pagini daca le-as scrie pe toate aici. Azi insa am pe suflet cateva versete din epistola catre Romani despre ingaduita crestina:
1. Primiti-l pe cel slab în credintă fără să-i judecati gândurile.
2. Unul crede să mănânce de toate; cel slab însă mănâncă legume.
3. Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.
.............
5. Unul deosebeste o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui.
6. Cel ce tine ziua, o tine pentru Domnul; si cel ce nu tine ziua, nu o tine pentru Domnul. si cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci multumeste lui Dumnezeu; si cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, si multumeste lui Dumnezeu.
................
13. Deci să nu ne mai judecăm unii pe altii, ci mai degrabă judecați aceasta: Să nu dați fratelui prilej de poticnire sau de sminteală.
Prin urmare e loc pentru toata lumea, totul este sa nu pierdem din vedere TINTA spre care ne indreptam !! Si putem sa merge mai departe : Daca unul crede ca este mintuit in aceasta viata, foarte bine, ferice de el/ea daca la sfarsit va fi gasit vrednic sa stea in fatza Domnului ! daca altul crede ca nu poate fi sigur de mantuirea lui in aceasta viata, foarte bine si in cazul asta, ferice de el daca va trai o viata in asa fel incat mantuirea sa o dobindeasca in ziua Judecatii !!
Daca cineva crede doar in "Sola Scriptura" bravo lui daca reuseste pe baza ei sa duca o viata sfanta si placuta Domnului. Daca cineva crede ca sunt la fel de importante invataturile altor oameni (considerati ca insufletiti de Duhul Sfant si adevarati oameni ai lui Dumnezeu), atunci ferice de el daca reuseste sa ia ce este bun din cuvantele lor si sa impleateasca cu cel al Scripturii ca sa poata ajunge in final in vesnicie cu Domnul Domnilor, Mantuitorul !
Daca cineva crede ca pacatele ii sunt iertate numai printr-un intermediar, eu cred ca este foarte bine atita timp cat din tot sufletul se caieste, pentru ca in fatza Domnului o face !! dar la fel de bine este primit si cel ce in camaruta lui, cu lacrimi si pocainta direct Domnului i se spovedeste si direct la picioarele Lui isi lasa toata murdaria, neputintele si povara pacatelor lui !!
Asadar, cred ca cel mai important este sa nu uitam esenta :ca Mantuitorul a murit pentru toti crestinii (ba chiar pentru toti oamenii !!), fie ei ortodocsi, catolici, baptisti, evanghelisti, penticostali, adventisti, etc.
Apoi ce m-a nedumirit intotdeauna a fost cum oamenii citind aceleasi cuvinte, le inteleg atit de diferit !! chiar si mie mi s-a intamplat de multe ori, recitind dupa un timp un verset, sa il "vad" complet diferit fatza de data trecuta.... Ce face dar diferenta ? eu cred ca "ochiul" cu care-l citesti !("Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul tau este plin de lumina; dar daca ochiul tau este rau, trupul tau este plin de intuneric."). Asa se pot explica si toate aberatiile si greselile care au avut ca punct de plecare Sfanta Scriptura. Caci oare cei care au initiat "Santa Inchizitia" nu tot aceeasi Biblie ca noi au citit ? si totusim, iata, ei au inteles sa impuna credinta cu forta si sa foloseasca Biblia ca o maciuca....sau cei care pe baza unor versete scoase din context au dat nastere la niste bazaconii greu de crezut si cu urmari nefaste (cum ar fi oprirea transfuziilor de singe, care duce la pierderi de vieti omenesti).
Sau toti acei "macho" care pe baza versetului "femeia sa fie supusa barbatului" fac din femeile lor saci de box, uitand ca urmatorul verset dupa acela este indemnul ca barbatul sa-si iubeasca nevasta !!
Uuuups, ma opresc aici ca m-am cam intins si.. ce-i prea mult strica (si plictisesteeeeeeeee!!! mey, iar te bagi ?!) !!
Eu urez (si imi urez!) tuturor celor care citesc Biblia "ochi sanatos" si daca nu ne vom intalni niciodata aici, jos, sa ne ajute Domnul sa ne intalnim in vesnicie !!
Edit: am uitat sa precizez ca desi am fost botezata ortodox (la fel si fetita mea), eu ma consider CRESTINA... si atit; In ultimii 10 ani am fost in foarte mult biserici de toate orientarile si am incercat sa iau din fiecare ce am gasit bun, dar nu am reusit sa imbratisez intrutotul "crezurile" nici uneia din ele....
Cel mai mult mi-a placut intr-o biserica din Tokio, care era deschisa absolut pentru toti crestinii calatori prin Tokio, am avut intotdeauna un sentiment placut acolo si credeti-ma pe nimeni nu deranja faptul ca apartineau unor biserici diferite, atita timp cat cu totii aceluias Domn ne inchinam si Lui Ii cantam din toata inima !!
Banti spune:
De fiecare data cind citesc din Biblie gasesc ceva bun pentru a-mi inviora duhul si a-mi intari credinta. Nu este o simpla carte, ea are puterea de a schimba vieti, si a schimbat si viata mea cu mai multi ani in urma.
Unul din pasajele care pe mine ma impresioneaza pina la lacrimi de fiecare data cind il citesc este cel despre femeia pacatoasa care vine si spala picioarele Domnului Isus si le sterge cu parul ei si le unge cu mir. Cind cei din jur protesteaza (pentru ca femeile nu aveau voie sa se apropie de invatatori in traditia evreiasca, mai ales o femeie pacatoasa), Domnul Isus le spune ca "celui care i se iarta mult, iubeste mult". Uneori stau si ma gindesc ca as fi vrut sa fiu in locul acelei femeie. Sa ma plec la picioarele Domnului, sa ii simt prezenta divina, atingerea si vorba mingiietoare. Cred ca trebuie sa fi fost o senzatie minunata sa stai in prezenta Fiului lui Dumnezeu. Domnul ne spune "fericiti cei ce n-au vazut si au crezut". Totusi eu imi doresc sa fi trait atunci in vremea Lui. Insa traiesc cu nadejdea ca El va veni din nou si atunci Il vom vedea in toata maretia Lui.
Ioana
Banti spune:
Un alt pasaj care imi place este din Evanghelia dupa Luca, capitolul 4, atunci cind Isus citeste din scrierile profetilor in sinagoga "S-a dus și la Nazaret (unde crescuse) și, ca de obicei, în ziua de Sabat a intrat în sinagogă și S-a ridicat să citească din Scripturi. I-a fost dată cartea profetului Isaia - a desfășurat sulul cărții și a găsit pasajul unde scrie: Duhul Domnului este peste Mine -
El M-a desemnat să le proclam săracilor Evanghelia,
M-a trimis să le anunț prizonierilor eliberarea,
iar orbilor recăpătarea vederii -
să-i eliberez pe cei asupriți și să anunț sosirea timpului când Domnul Își revarsă bunăvoința! "
Este un sentiment coplesitor sa simtit eliberarea de sub robia pacatului. Noi toti sintem prizonieri, sintem orbi, sintem asupriti de pacat si El ne da aceasta eliberare prin jertfa Lui. Aceasta experienta a fost cea mai frumoasa din viata mea, cind in Cristos am devenit un om nou. Tot un pacatos, dar un pacatos iertat de El. Prin El viata mea are un sens nou si ma bucur de clipele pe care mi le ofera in fiecare zi.
Ioana