Bebelusi de mai-iunie 2004 (21)
Raspunsuri - Pagina 8
Lili_B spune:
Buna fetelor scumpelor,
Dupa o absenta de 3 zile (nemotivata, recunosc ) revin si eu printre voi, ca oaia ratacita....
In primul rind va multumim mult pt. urarile de La multi ani, sunteti dragutze si atente, ca de obicei.
Le uram si noi un La Multi Ani! din tot sufletul sarbatoritilor de zilele astea.
Miercuri am fost la doctor. Bianca, cum a pus asistenta mina pe ea, a inceput sa plinga si nu s-a mai oprit decit cind au iesit toti din cabinet si am ramas doar eu cu ea. E ceva de groaza, nu suporta sa o atinga cineva, iar la unele persoane face scheme si daca se apropie mai tare de ea, chiar fara sa o atinga. Se vede ca nu are bunici, matusi, unchi, veri si verisoare prin preajma...
Are 6.400 kg si 66 cm. I-a facut si ei vaccinul pe care trebuia sa ni-l faca la 4 luni; pe ala de la 6 luni il facem la 8 luni. S-a comportat foarte bine, n-a facut febra, ba a fost chiar linistita toata ziua.
De zis nu zice nimic, in schimb de miscat e tot mai agila pe zi ce trece.
Intr-o zi a venit tati de la servici si si-a lasat lunch bag-ul pe jos in hol; noi eram in bucatarie si povesteam, iar ea in sufragerie pe jos. La un moment dat realizam ca e foarte liniste; cind ne uitam, Bianca a apucat la bag si cum capacul nu era inchis a scos tot era in ea si le incerca sa vada care e bun de papa. Cel mai mult o atrag cablurile, daca o las pe jos pe covor fie se duce la CD-player si maninca cablul, fie la video si umbla pe la cablurile de acolo.
Nu stiu daca si voi aveti aceeasi impresie, dar parca pe zi ce trece pricepe tot mai multe.
Am citit asa, printre picaturi ce ati povestit voi pe aici, dar sper sa-mi fac miine niste timp si sa reiau totul pe indelete. Acum nu mai stau ca e asa de tirziu si ma si asteapta sotzul in pat.
Va pupic si o duminica placuta tuturor !
Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza
Lili_B spune:
LA MULTI ANI !!!!! Sebi si Maria-Cristina
Carmen, multa sanatate la micutzul Iustin, poate pina luni ii trece si febra iar rezultatele vor iesi negative si totul o sa fie bine. Doamne ajuta !!!!
Pupici.
Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza
DianaR spune:
Carmen, nu este chiar domeniul meu (nu sunt medic pediatru), dar iata ce stiu eu: la varsta aceasta infectia se face pe cale ascendenta, adica microbii de pe tegumentele din jurul orificiului urinar urca prin uretra pana in vezica urinara. Microbi sunt destui in zona aceea pentru ca bebelusii stau in scutece in contact cu materiile fecale care contin f. multi germeni. In mod normal, vezica urinara este capabila sa se apere si sa se sterilizeze, dar exista bacterii rezistente la mecanismele normale care "se agata" de mucoasa si nu se lasa spalate de fluxul urinar sau de mecanismele locale de aparare. Acestea sunt bacteriile care produc infectii la copii sanatosi fara deficiente ale sistemului imun. La multi copii orificiul de deschidere a ureterelor (care aduc urina de la rinichi) nu sunt bine etanseizate si aceste bacterii pacatoase urca pana in rinichi (reflux vezicoureteral) si produc infectii urinare "inalte", cele care dau de obicei febra. Alte cauze pot fi malformatiile urinare sau deficiente ale sistemului imun. Oricum bebelusii ca orice alta persoana pot avea o aparare locala mai slaba, care predispune la infectii urinare repetate.
La Iustin este necesar sa se faca urocultura care determina prezenta germenilor in urina si felul lor (normal trebuie sa fie sterila) si o serie de analize de sange care pot sa indice o infectie urinara inalta. In cazul in care e vorba de asa ceva (ceea ce e foarte probabil dupa cum se manifesta), este o pielonefrita acuta care trebuie tratata cat mai repede posibil pentru ca distruge bucati din rinichi. Tratamentul este cu antibiotic, dupa ce s-a prelevat urina pentru urocultura si s-au prelevat si alte secretii si sange pentru culturi (pentru a exclude alte localizari ale infectieie sau o infectie generalizata) se incepe tratamentul cu antibiotice cu actiune pe cat mai multi germeni (tratament "empiric") si dupa ce vin rezultatele, tintit pe germen. La cateva saptamani de la vindecare, verificata print-o noua urocultura se face o explorare radiologica pentru a verifica existenta refluxului vezico-ureteral sau a malformatiilor urinare.
Nu stiu ce as fi facut in situatia ta, daca m-as fi internat sau nu cu puiutul. Febra asta mare care nu mai cedeaza nu este un semn bun, si poate ar fi mai bine...Dar cum crezi tu. Noi oricum faci iti suntem alaturi, si-ti tinem pumnii. Sper ca m-am facut inteleasa, daca nu astept sa ma intrebi.
Pupici,
Diana si Vladut (16.05.2004)
http://community.webshots.com/user/dianar130
DianaR spune:
Mai scriu acuma, ca puiul meu doarme si astazi mergem la Timisoara la parinti si socrii si nu o sa mai pot intra pana diseara.
La multi ani Sebi Ouau ce mare esti, 7 luni!
La multi ani Cristina-Maria!
Madutza draga, nu stiu ce poate fi acolo la pasarica. Poate fi doar o iritatie de la urina care se schimba acum ca mananca diversificat sau poate fi o infectie (vulvita) de la contactul cu kk sau poate o infectie cu Candida (ar fi avut si secretii). Pupici pentru o mamica inteleapta si cuminte care s-a decis sa mearga la doctor.
Lili, pupici lui Biencuta care a crescut frumos! Ce dulce trebuie sa fie draga de ea cum misuna prin casa!
Stiu ca s-a vorbit aici de apa cu care se prepara laptele praf. Iaca ma bag si eu desi nu a experienta in domeniul asta, dar stiu ca apa minerala, fie ea si plata contine saruri destule si nu ar fi indicata. Apa de robinet, prin fierbere pierde clorul adaugat pentru deinfectie la statiile de apa si poate fi folosita pentru bebei.
Inca o data va pupam dulce,
Diana si Vladut (16.05.2004)
http://community.webshots.com/user/dianar130
pd spune:
La multi ani Sebi!
Madutza, scaunel din ala de lemn care mai tarziu se face masuta cu scaun am si eu. L-am primit cadou de la colegii de serviciu cand am nascut si chiar daca era cadou tot stiu cat a costat si a fost destul de ieftin fata de celelalte modele, adica undeva in jur de 1.000.000 lei. Nu stiu cat de bun e ca inca nu l-am incercat.
Aseara am fost la cumparaturi in Cora si am luat-o si pe Cristina cu noi. Dupa ce a ras la toata lumea care a bagat-o in seama si s-a uitat la toate rafturile a obosit si a adormit pe umarul lui tati. La intoarcere in masina i s-a facut foame si noroc ca-i luasem un biberon cu lapte si l-a papat pe tot.
Astazi o sa fiu cam ocupata, ca trebuie sa mergem la mami a mea la masa si dupa-amiaza vin nasii pe la noi. N-au mai vazut-o pe Cristina de vreo 2 saptamani si le e dor de ea.
Probabil o sa mai intru mai pe seara.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
mephala30 spune:
Diana, multumesc din suflet pt. lamuriri. Of, m-am speriat mai tare, acum cand am inteles ce si cum. Iti trimit un PM sa te mai intreb una, alta, daca nu-ti e cu suparare.
Nally, scumpa de tine, dea Domnul sa fie bine! Draguta de tine, ce cautai pe forum la ora aia matinala?
Lili_B, pupici Biancutei vaccinate! Mai, tare-i activa, draga de ea!
Ma duc si eu sa mai trag un pui de somn, ca nu se stie ce noapte ma asteapta.
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
pd spune:
Na, ca mai vroiam sa mai scriu cate ceva si am uitat.
Vad ca se discuta de apa. Si eu ii fac laptele cu apa fiarta si racita, ca ne-a zis nenea doctorul ca apa plata e tot minerala si nu e bune pentru rinichii unui bebe. Vad ca si alte fete spun acelasi lucru.
Carmen, sanatate multa lui Iustin, sa nu mai faca febra si sa o lase pe mami sa doarma.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
Getuta spune:
Nu am mai apucat sa postam de ceva vreme pentru ca Andrei ne-a acaparat tot timpul.
Am implimit 5 luni si 3 zile, avem 8.2kg si 68cm. Andrei e sanatos tun, sta in fundulet fara nici o problema. Tinut de umeri face deja primii pasi insa ne-am decis sa lasam natura sa isi urmeze cursul, deocamdata nu stie sa mearga de-a busilea. O sa lasam mersul pe mai tarziu.
Realizarea zilnica a ultimei saptamani este aceea ca isi face nevoiele pe olita. Il punem dis de dimineata pe olita si ne strambam la el, asa cum face si el cand isi face nevoile. Efectul e garantat, Andrei evacueaza fericit si fara probleme, apoi rade in hohote. Spre seara totul se repeta.
Inca nu a ajuns sa doarma noaptea mult timp, Geta se mai trezeste de cel putin doua ori ca sa il hraneasca. Agreeaza foarte mult Humana2, precum si toata mancarea la borcanase marca HIPP care relaxeaza scaunul. In plus o jumatate de mar galben si dulce, crud si ras foarte fin, e o placere pentru el.
sa auzim de bine
Liviu, Geta + bebe Andrei
Cady spune:
Am intrat si noi pe aici sa uram din tot sufletul nostru un sincer LA MULTI ANI! tuturor sarbatoritilor, sa fie sanatosi, cuminti, frumosi si binecuvantati de Dumnezeu.
si multe pentru mamicile lor,
Multi pupici din partea noastra,
mephala30 spune:
Fetelor, in Bucuresti gasiti marsupiu pt. copil cu greutatea mai mare de 9 kg? Noi azi am fost la Mall si nu am gasit si as vrea sa-i cumpar unul, ca asta pe care il am nu-l mai incape( daca-i dau hainute mai groase, na mai incape in el).
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN