Mamici noiembrie decembrie 2004(86)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cecilia, la mine sigur o sa fie mai devreme fiindca este cezariana, abia astept sa merg luni la control sa vad ce-mi zice...mi se pare ca 3 saptamani trec asa de greu de la un control la altul...
fetelor, va pup si ma duc sa fac nanitza,noapte buna si somn usor

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Buna fetelor, mai am o intrare si eu scurta. Cred ca va imagianti ca nu mai pot citi toate paginile scrise de voi. Adio timp liber. As putea s-o fac spre exemplu cat il alaptez pe Alex, insa nu e recomandat. Mama trebuie sa se focuseze pe bebe cand alapteaza, sa se gandeasca la el etc. ca sa stimuleze ma ibine lactatia.

Dupa criza de griji pe care mi-am facut-o duminica : ca bebe se deshidrateaza, ca nu a facut caca si pipi toata ziua desi il tinusem la san aproape toata ziua si el mititelul cerea si la sfert de ora cateodata, luni m-am calmat. Duminica spre luni mi-a venit laptele si am observat imediat ca asta s-a vazut pe bebe. In noaptea aia mi-a facut cacuta de vreo 3 ori si 2 pipilici. N-am crezut vreodata ca voi fi asa fericita vazandu-mi copilasul facand caca si pipi. Iar dimineata m-am sculat cu sanii tensionati, semn ca suntem pe drumul cel bun, plus ca s-a schimbat si culoarea lapticului: colostrul era semitransparent, eventual cu insertii de alb, iar ceea ce incepuse sa curga acum era albicios. Uraaaa a venit lapticul, in sfarsit il auzeam si eu pe Alex scotans sunete de lichid cand sugea, sa vad umezeala la coltul gurii, sa aud cum inghite, deja mamicile stiu despre ce vorbesc. Am dormit si ceva mai bine in noaptea aia, adica se scula doar la o ora jumate, nu la fiecare juam de ora.
Iar azi noapte cred ca am avut o criza de furia laptelui caci ma trezeam cu sanii impietriti, lapticul curgea si singurel fara sa pun mana pe san (n-am crezut ca voi trai vreodata asta, mai ales ca mult timp am fost convinsa ca eu voi fi o mamica ce nu putea sa-si alapteze puiul - deh, preconceptii idioate legate de marimea sanilor ca de unde sa fie lapte).
Puneti comprese fierbiti de apa (cat puteti suporta un prosop stors dupa ce l-ati tinut in apa fierbinte de la robinet) timp de 10-15 minute inainte de alaptare si sa vedeti ca e o usurare si pentru voi ca mame si pentru bebe ca suge mai bine: se desfunda canalele si nu riscati sa dati in alte belele. La un moment dat simteam o durere in sfarcuri timp de 2-3 secunde ca si cand m-ar electrocuta cineva in zona aia, asa de sensibili devenisera de la furia laptelui, dar s-a rezolvat imediat cu compresele cu apa fierbinte. Tienti pe sani pana se raceste un pic prosopul si apoi iar udati-l cu apa fierbite. Cat de fierbinte puteti. Si masati in timpul cat tineti prosopul. O sa vedeti ca pielea se inroseste, dar nu-i problema, va fi mult mai usor la alaptat.
Alexutul meu a recuperat pana azi in greutate jumatate din cat a pierdut. Ceea ce e mare lucru. De regula bebelusii revin la greutatea de la nastere in medie in 2 sapt. de la nastere. Am fost la medicul pediatru si totul e ok, are un icteras mai pronuntat, insa nu-i problema. Toti (medici, asistente cu care am intrat in contact pana acum - iar la spital cred ca am cunoscut deja juamte din personalul sectiei de maternitate, chiar daca am stat mai putin de 48 de ore acolo asa se perinda aia pe la tine sa te verifice pe tine si pe bebe) ne spun ca avem un bebelus puternic, se mira de el.

Ce ma ivroaim sa va spun... ca uit. Nu va luati dupa rpograme idioate ca sa le dati bebeilor sa suga la x ore sau mai stiu eu cat. Alaptati-va puiutii (ca despre alaptat vorbesc nu de cei care primesc formual) ori de cate ori o cere, chiar daca o face la 15 minute. Am intrebat o gramada de doctori aici si de fiecare data, dar absolut fara nici o abatere, toti mi-au spus acelsi lucru cand i-am intrebat ce sa fac ca cere si la 15 minute din nou papica (in conditiile in care l-am tinut poate si o juma de ora la san): da-i in continuare asa cum iti cere el. Stiu ca e chinuitor si ca asta inseamna nopti albe, dar asta e ritmul bebelusului, si intr-o prima faza noi suntem cei care trebuie sa ne adaptam conditiilor lui si nu invers. mai tarziu lucrurile se mai schimba.

Alaptati-va puiutii oricat de greu v-ar fi, oricat de dureros este (eu am trecut si inca mai tec prin niste momente cateodata cumplite cand imi vine sa-mi infig unghiile in carnea cuiva de durere, la primele supturi), oricate rani v-ar crea. Insistati, puneti laptic mereu acolo, dati cu crema (eu folosesc lansinoh, nu stiu daca e si pe acolo marca asta), cu timpul trece si asta, insa e asa important sa-i dati alptic lui bebe si sa nu renuntati, asa cum zicea gandacelul.

Ce sa va mai spun, cand il tin asa la piept nu e o senzatie mai placuta si mai puternica, de multe ori plang de fericire uitandu-ma la el, tot nu-mi vine sa cred ca am un bebelus asa perfect, ca-i al meu. Iar cand il pun pe umar sa ragaie si-si baga caputul in curbura gatului meu e coplesitor si cu micneste el acolo mititelul. Si-apoi incepe iar sa caute cu gurita lui sanul, daca l-ati vedea cum cauta pe fatza mea si pe gat, doar doar o gasi si pe acolo un tzitzirel ceva sa mai suga si sa mai ia ceva laptic.

Felicitari celorlate fete care au mai nascut intre timp, mult succes celorlalte si rabdare, o sa va astepte clipe de neuitat, chiar daca sunt grele pentru unele dintre voi, insa nu-i nici o bucurie mai mare decat a aduce un copil pe lume si de a avea privilegiul sa-l cresti, sa-l tii in brate.

Daca pot ajuta pe cineva cu info sau cu un sfat, o parere ceva din experienta mea trimiteti-mi mai degraba mesaje pe privat ca ma atentioneaza imediat cum intru pe forum ca am un mesaj si asa il pot vedea repede, in paginile de pe grupul nostru e greu acum sa le mai localizez, nu mai am timpul necesar sa citesc tot ce se scrie. O sa mai apar din cand in cand sa mai postez ce se mai intampla prin viata noastra de bebelus, de mamica si de tanara familie.

Alex - 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaP spune:

Sunt insarcinata in 32 sapt si am facut pana acum 3 eco cu DNP diferite:una este pe 25 dec., alta pe 27 dec. si a treia pe 5 ian.
Asa ca pana la urma am optat sa ma alatur si eu clubului mamici noiembrie-decembrie(2004).
Eu as dori tare mult sa nasc un pic mai devreme, ca de Craciun sa pot fi si eu acasa cu familia mea si in primul rand cu cele doua fetita(mai am o mandrete de fetita de 1an si 3luni),dar asta depinde numai de gandacelul pe care il am in burica. Daca ea se simte pregatita sa dea ochii cu noi mai devreme, noi o asteptam cu drag.Dar pana atunci eu le urez tuturor mamicilor nastere usoara si bebelusi sanatosi...si fetelor fiti tari totul o sa fie bine.
Diana32sapt&Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

buna fetelor!astazi ne-am intors acasa si noi.va multumim pt urari(inca nu am reusit sa citesc din urma)si uram si noi proaspetelor mamici felicitari ,sanatate si bebei mancaciosi.Ken e un smecher,l-a invatat tati in brate,iar cand il pun in ptut se trezeste si vrea din nou in brate.mi-a rupt mainile mai ales ca acum cantareste 4110g.mami are lapte din belsug si lui tare ii place sa se joace cu tzatzica.

cine poate sa-mi spuna cate picaturi de Vigantol se dau bebeilor?
va pupam caci fug si eu sa dorm putin caci am numai 3ore la dispozitie.Ken parca are ceas fix la 3ore da desteptarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by fulguletz

eu azi am fost la curs..si asa bine a fost...mai vreau !
Tema de azi s-a referit la sprijinul (moral si fizic) pe care ar trebui sa ni-l dea sotzii la nastere...
Drept urmare, sotzii au fost si ei prezenti si am avut fetelor parte de fel si fel de masaje care mai de care mai relaxante ...a fost de vis...
Cred ca nu mai pup asa curand masaj din partea sotzului ca s-a saturat la cat mi-a facut azi , de nevoie..

maine dimineata am programare la acupunctura ...pana la urma m-a convins moasa sa merg...

cu David, 36 sapt., DPN 7 dec.
poze

Fulguletz,mie mi-a spus medicul ca masajul e contraindicat pe perioada sarcinii;poate duce la avort spontan;dr.asta e renumit aici in Frankfurt...am ramas si eu si sotzul uimiti, caci sotzul obisnuia sa-mi faca masaj in zona spatelui inferior, de cate ori aveam dureri acolo.Am citit mai demult aici pe forum postarea unei viitoare mamici din Ro a carei dr.i-a dat aceeasi contraindicatie:fara masaj!Atunci am crezut ca e o prostie, dar...se pare ca nu e.Cred ca moasa de la cursul unde mergi tu s-a referit la masaj in timpul travaliului.Intreaba-ti medicul despre asta si spune-mi si mie, sa confruntam parerile, ca si eu sunt oarecum nelamurita...desi demult am renuntat la masaj.
Mona-dpn 7 dec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by bits

buna fetelor!astazi ne-am intors acasa si noi.va multumim pt urari(inca nu am reusit sa citesc din urma)si uram si noi proaspetelor mamici felicitari ,sanatate si bebei mancaciosi.Ken e un smecher,l-a invatat tati in brate,iar cand il pun in ptut se trezeste si vrea din nou in brate.mi-a rupt mainile mai ales ca acum cantareste 4110g.mami are lapte din belsug si lui tare ii place sa se joace cu tzatzica.

cine poate sa-mi spuna cate picaturi de Vigantol se dau bebeilor?
va pupam caci fug si eu sa dorm putin caci am numai 3ore la dispozitie.Ken parca are ceas fix la 3ore da desteptarea.

Bits, felicitari pt.mandretea de baietel; de cum l-am vazut in pozitza la Fulguletz, m-am indragostit
Mona -sapt.a 37-a

Mergi la inceput