Pasarica perus

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Noi suntem la al cincilea perus... o singura data am avut pereche si i-am luat pe amandoi odata; ai sanse sa nu se inteleaga daca ii iei separat.
Pe cel de acum il avem de 2 luni, dar a inceput deja sa se urce in cap si pe umar. Ii lasam colivia deschisa, dar seara intra si doarme pe leganus. Apa filtrata o schimb la doua zile, iar mancarea o vantur zilnic si daca e cazul completez cu alta. Pun hartie alba in tavita, o schimb mai usor. E primul perus care face mare mizerie... cand se aduna cateva coji in recipientul cu mancare, intra cu picioarele si le arunca afara (bineinteles ca arunca si seminte, nu numai coji).
Penultimul a fost o minunatie, din pacate a zburat pe balcon si a cazut in ghearele unei pisici. Ce l-am mai plans! Nu intra in colivie decat atunci cand manca, ii placea libertatea. Te urma peste tot, se aseza pe filtrul de apa din bucatarie si baga ciocul pe teava, intra in chiuveta sa faca baie, spunea:"pupa mama pui, Gogo (numele lui), iubeste mami baiatul", manca de toate, cum te vedea ca bagi ceva in gura, era gramada pe tine, statea cu capul lipit de difuzorul de la TV si canta, statea pe taste si se incurca printre degete cand tastam... facea multe nazdravanii .

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Fetelor, ce scrieti voi aici ma umple de dor pt papagalutzii mei de acasa...La mine mama a stat mai mult de ei si tot zicea langa colivie 'Coco' dar ei nu repetau ci scoteau un tril de fiecare data cand zicea mama...
Nu stiam ca pot ajunge sa reproduca atataea cuvinte...Si daca le dam drumul prin casa, n-or sa se bage pe sub mobila sau pe undeva? O sa ii mai pot prinde sau vor merge ei siguri inapoi la colivie? Eu am si o Pufi mika (pechineza) care abia asteapta sa puna labutza pe ei...

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Motanik... invata foarte multe acesti perusi, am citit aseara pe net... vezi: http://www.perushi.go.ro
Asa am aflat aseara ca perusul este de fapt tot un papagal, papagal ondulat :)
Aseara l-am scapat pe Cookie din colivie, dar noroc ca stiam un mic truc si am stins repede lumina din camera, iar el mititelul n-a mai zburat de colo pana colo, ci s-a asezat intr-un colt si asa l-am putut lua si pune la loc.
Acum citesc cu disperare pe un forum despre pestisorii exotici, vreau curand sa ne facem un acvariu :)
Pupici, pa pa fetelor.

Mergi la inceput

Multumesc pt link, am intrat si am citit multe info despre care habar nu aveam, ca de pilda scurtatul aripilor..Noi la astia mici pe care ii avem acum nu le-am dat decat seminte si baton cu miere, dar acum am dat mesaj mamei sa inceapa sa le dea si mere si morcov ras.

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Cine are si pisica sa nu riste viata bietului papagal...
In plus sa stiti ca sunt sensibili la stres.
Al meu perus, despre care am scris mai sus ca a trait 10 ani, manca cu noi la masa.Fara gluma: venea si se aseza pe marginea farfuriei unuia dintre noi si gusta si el paine (asta era felul preferat)ciorba, sarmale, indiferent ce era in farfurie, era taaaaare pofticios!!!
Se intampla uneori sa mancam si sa il tinem inchis in colivie (geam deschis) si daca te vedea ca mananci era jale: era super agitat si invatase sa traga de usa coliviei si de atata tras pana la urma a rupt-o.
Atentie sa nu manance sare din solnita sau branza. Am inteles ca sarea nu le face bine. Si tot timpul ii dadeam mar, morcov fiert din ciorba sau frunza de salata stearsa de apa, agatata de zabrelele coliviei.
Numai cand imi aduc aminte de el si parca simt lacrimile in coltul ochilor...

Mergi la inceput

Revin cu o singura mentiune: daca este singur se plictiseste f. tare! De aceea cine stie ca nu poate petrece mult timp cu el este mai bine sa ii cumpere pereche.
Fara gluma: pot muri de singuratate.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Carolyne

Cine are si pisica sa nu riste viata bietului papagal...
In plus sa stiti ca sunt sensibili la stres.
Al meu perus, despre care am scris mai sus ca a trait 10 ani, manca cu noi la masa.Fara gluma: venea si se aseza pe marginea farfuriei unuia dintre noi si gusta si el paine (asta era felul preferat)ciorba, sarmale, indiferent ce era in farfurie, era taaaaare pofticios!!!
Se intampla uneori sa mancam si sa il tinem inchis in colivie (geam deschis) si daca te vedea ca mananci era jale: era super agitat si invatase sa traga de usa coliviei si de atata tras pana la urma a rupt-o.
Atentie sa nu manance sare din solnita sau branza. Am inteles ca sarea nu le face bine. Si tot timpul ii dadeam mar, morcov fiert din ciorba sau frunza de salata stearsa de apa, agatata de zabrelele coliviei.
Numai cand imi aduc aminte de el si parca simt lacrimile in coltul ochilor...

Scumpul de el...Ai avut un papagal deosebit, nu am mai auzit de altii sa fie asa prietenosi si atat de destepti. Ti-ai mai luat altul dupa el?

Andra

Mergi la inceput

L-am avut ca animal de companie in ultimii ani de liceu, apoi facultate. A contat foarte mult ca am avut timp liber si am putut sa ma ocup de el, ii vorbeam, ii repetam mereu cuvintele deja invatate, ma jucam cu el, avea o singura dambla: nu suporta sa pui mana pe el...Dar tot bagam mana in colivie si il prindeam si ii trageam apoi niste pupaturi...mama, mama. Dupa ce s-a dus... am suferit f.f. tare toata familia si nu am mai avut puterea sa iau altul...daca nu era la fel ca Popica? In plus nici timp nu mai aveam ca in vremea studentiei. In repertoriu avea si cateva prostii neaose romanesti si le repeta f.f.f. des in prezenta mamei, parca sa ii faca in ciuda. Mama ii zicea "nesimtitule ce esti", azi asa, maine tot asa, pana a invatat saracul fraza si singur zicea dupa aceea "nesimtitule ce esti!".
A fost intr-adevar un papagal deosebit.
De atunci am ramas cu o mare dragoste pentru perusi.

Mergi la inceput

Scuze, propozitia nu fraza, ca are un singur predicat si risc sa vina cei de la subiectul "greseli gramaticale" sa ma sanctioneze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Dragelor, amk o nelamurire... toate bune si frumoase cu perusul meu care are la noi abia 6 zile :), dar noi nu l-am observat niciodata ca bea apa :(
Este cat de cat vioi, canta uneori, papa mei, papa din baton, papa nisip... dar apa?!
Este normal sa bea apa asa de rar incat noi nu-l observam?
Multumesc mult.

Mergi la inceput