Viata in Germania ( XII )

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by gianna_r

Buna, fetelor!
Sunt o intrusa si am o intrebare care ma "roade" de ceva vreme: Este careva dintre voi din Rosenheim?
Sar'na si scuze de deranj!

Rosenheim e la sud de München, dar nu departe.

Roxana, mai zi-ne de preturi. La ce ti s-au parut mari? Oricum in centru sunt cam umflate dar hainele costa cam la fel peste tot.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdynaB spune:

salutis fetitili,
Nicoll,sarbatorile de iarna nu sint cine stie ce aici,mie una nu imi plac...era mai fain acasa!Atita doar ca se impodobeste orasul cu multe lumini,in resc plicti.

Roxana,bine ca te-ai scapat!...nebunie curata

Adyna si Selina bambina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianna_r spune:

Buna, fetele!

Rosenheim este pe la jumatatea distantei dintre München si Salzburg, mai exact la 30 km de Austria, la poalele Alpilor!

Se pare ca nu e nimeni de aici!

Pupici si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arina-diana spune:

buna fetelor,
din ianuarie as dori sa incep un curs intensiv de germana, si habar n/am unde sa caut.Stiti cumva vreo adresa ?
Ei locuiesc la 20 km de Muenchen,(cu S/bahn/ul 20 de min).multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

quote:
Originally posted by tinatache

Roxana, mai zi-ne de preturi. La ce ti s-au parut mari? Oricum in centru sunt cam umflate dar hainele costa cam la fel peste tot.

Cristina

Cristina draga, m-am uitat la papuci mai mult, pai erau scoruri, de m-am speriat, la fel si la lenjerie, dar eu cred ca m-am uitat mai mutl la magazine exclusiviste. Ce m-a speriat cu adevarat a fost la o brutarie langa consulatul roman, unde o chifla cu branza (Käsebrotchen sau Kässemmel in bayereza) costa de trei ori mai mult ca la noi, iar langa primarie, o cafea era dubla la pret fata de ce stiu eu - pretul zonei de turisti (presupun). Cand vorbeam de preturi mari nu ma referam la H&M (unde se bateau ia o pauzarile pe hainele de la Lagerfeld) sau C&A. Am gasit si cateva magazinase ieftine tare (Allerlei...) si chiar avea lucrusoare dragute de decoratiuni printre altele.
Pot spune ca mi-a placut foarte mult in Mü, mai ales ca tot a treia femeie avea haina de blana, ceea ce aici unde stau eu nu prea intalnesti.
De asemenea am vazut o trupa de muzica din Mongolia, m-a uns la suflet sa-i ascult, dar din pacate CDul pe care il vindeau era prea scump ptr. buzunarul meu.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu cred ca poti intreba la universitate in München de cursuri de lb. germana pt straini. Eu asa ceva am facut timp de 1 an se face intensiv 5 ore pe zi de luni pina vineri. Dar nu stiu ce liste de asteptare au in München, presupun ca sunt mai multi straini decit aici in Nord unde si eu am asteptat 3 luni. In rest? scoli private exista!?! stiu ca e scump, si Volkshochschule, dar nu e asa de intensiv 2 zile pe saptamana, cred.

toate cele bune
narcisa

quote:
Originally posted by arina-diana

buna fetelor,
din ianuarie as dori sa incep un curs intensiv de germana, si habar n/am unde sa caut.Stiti cumva vreo adresa ?
Ei locuiesc la 20 km de Muenchen,(cu S/bahn/ul 20 de min).multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdynaB spune:

zua buna!!

GIanna,eu locuiesc tot in bayern dar nu chiar asa aproape de tine...Augsburg
Arina,poate este in münchen kolping sau inlingua intra si tu pe web lor poate gasesti ceva.
Ma duc ca tre sa fac mincare ,vb. deseara.
pusilici

Adyna si Selina bambina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

roxana, probabil ca te-ai uitat la magazinele alea de firma:) Oricum, scumpeturi sunt, e clar. Insa de ex. la C&A sunt mai ieftinele. Totusi calitatea difera. Eu mi-am luat acum cateva zile un slip super misto de la Palmers de ma ruinat, iar azi am luat ceva de la C&A cu 4 euro. Dar nu-mi pare rau, in cel de la Palmers ma simt super:))
Cat despre madame, daaa, sa vezi in serile calde de toamna ce ies cu hainele pe ele sau cu niste toalete de-ti cade fata. Asta am observat si eu cand am venit aici, ca sunt mult mai bine si mai elegant imbracati oamenii, mai ales ca sunt multi din cei cu bani, in Grünwald daca mergi te imbolnavesti de inima la ce case de cateva milioane bucata gasesti. Pai majoritatea din cei care stau tot timpul pe ziarele de scandal au vila in Grünwald.
Dar e un oras fain, nu-mi vine sa ma mut in afara lui... desi toata viata am visat o casuta la tara cu gradina si gratarel... Gata cu nostalgia, va pup si cand mai veniti poate stati mai mult, sa ne vedem si noi.
Arina, sunt cursuri la VHS de toate felurile, si mai intensive, si 2 zile pe sapt. La orice librarie gasesti programul VHS si iti alegi ce ti se potriveste. Dar la inscrieri sa fii harnicuta ca aici sunt multi straini care stau la coada de la 6-7 dimineata sa prinda un loc. sau pe www.vhs.de, du-te la München.
Noapte buna!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcis spune:

Buna dimineata fetelor - am nevoie de ajutorul vostru. Cine poate sa ma ajute la o problema? Doresc sa stiu care sunt actele necesare pentru depunerea cereri de renuntare la cetatenia romana. Se pare ca Ambasadele noastre nu prea au chef sa ma ajute, si de fiecare data cand sun la ei e ocupat.
Multumesc mult si astept raspunsuri - daca se poate.
Pupici si o zi placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

quote:
Originally posted by narcis

Buna dimineata fetelor - am nevoie de ajutorul vostru. Cine poate sa ma ajute la o problema? Doresc sa stiu care sunt actele necesare pentru depunerea cereri de renuntare la cetatenia romana. Se pare ca Ambasadele noastre nu prea au chef sa ma ajute, si de fiecare data cand sun la ei e ocupat.
Multumesc mult si astept raspunsuri - daca se poate.
Pupici si o zi placuta

Daca suni la München, poti sa suni mult is bine ca nu o sa-ti raspunda nimeni. Poti sa le dai un mail si-ti trimit ei lista cu actele necesare. rumaenische-muenchen@t-online.de
Poti de asemenea sa te uiti pe situl Ambasadei de la Berlin:
http://berlin.mae.ro/index.php?lang=ro&id=1138 (e lista cu toate actelel necesare ptr. renuntarea la cetatenie)
Poate te ajuta mai mult daca suni la Berlin (mie mi-au raspuns mereu dar nu in orele de lucru cu publicul, adica oricand in afara de lu,mi,vi 9--12): 030-21239513

Pupici si bafta

Mergi la inceput