Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (85)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Uite ca apar si eu in final dupa ceva zile, dar efectiv ziua mea ar trebui sa fie de minim 30 de ore ca sa apuca sa mai deschid si calcualtorul si credeti-ma ca fac asta acum in detrimentul somnului. Asta in conditiile in care este si sotul cu mine acasa inca 3 sapt. Nu-i usor, timpul intra la apa ca nebunul.

Asa cum v-a spus Dena, am nascut pe 5 ( dat Domnul sa ma dilat in final - adevaru le ca dupa ce a inceput dialtatia la 1 cm, apoi totul a decurs destul de repede zic eu - la 11.07 l-am nascut pe Alex: 3,835 kg si 56cm - am cel mai inalt bebelus dintre toate mamicile ), insa la mine pre-travaliul (pana la dilatiatie 3cm) a fost crunt. Am ajuns in ziua aia in final a treia oara la spital. Nu am mai apucat sa va scriu caci dupa ce am iesit din baia aia (cautati-mi ultimul mesaj ) m-a apucat o contractie continua de nu faceam de cat hiiii, huuuuu continuu. Am ajuns plangand la spital, sincer cedasem, nu mai puteam si i-am rugat sa se grabeasca sa-mi faca epidurala ca nu mai suportam durerea aia. Crunt... nici nu vrea usa ma gandesc cu me sa ajungi sa nasti pana la final fara epidurala.
In fine, timp nu am deloc acum sa dau detalii, dar candva o sa pun pe hartie multe randuri.
Cert e ca acu mgandindu-ma in spate parca nici n-am fost eu aia, parca nu mi s-a intamplat mie, parca nici n-am avut dureri si contractii, parca... parca. Alex e deja micutul nostru si nu mai contreaza nimic din ce-a fost. Cand am ajuns duminica acasa si mi-am regasit pe masuta insemnarile cu minutele si orele cu contractiile mele parca ma uitam la scorurile de la meciurile de duminica. Totul a trecut asa de repede, am doar amintirea seaca a acelor momente, insa nu ma mai trece nici o emotie gandindu-ma la durerile alea. Parca nici n-au fost.

Normal ca acum au inceput si problemele de rigoare: o fi mergand bine cu greutatea (a scazut cam mult pana la externare), de ce nu a facut azi nici kk nici pipi, daca se deshidrateaza copilu, oare oi avea suficient lapte pt el, de ce suge la juma de ora uneori de-abia-l dau jos de lasan si dupa un sfert de ora iar il vad cautand id plangand. Il tin cu minutele uneori la san si el to cere des. Am observat acum ca el nu suge puternic decat in primele 2-3 minute, apoi se pune pe tanjeala, il i-a somnul si tine sanul mai mult ca pe suzeta, se vede ca nu mai trage, ca nu ma inghite, ca nu i se mai aude respiratia aia de inghitit. L-am stimulat in toate felurile sa-l trezes, dar....Si uite-ma alaptand din ora-n ora, din juma in juma de ora etc. ce sa-i fac? Or fi bebei si cu un asemenea ritm de supt?

asta e acum problema mea principala, plus ca mi-a terminat sanii (in ritmul asta nici nu-i de mirare) si deja alaptatul e foarte dificil. Nu mai functioneaza nici o crema deja, dar nici n uvreau sa renunt asa usor la alaptat. Speram sa ne reglam si noi in final.
Oricum, Alexutzu' nostru e cel mai dulce copil, iar cand il tin i nbrate si il pun pe mine si el isi tine caputul in scobitura gatului meu, nu-mi mai trebuie nimic. N-am timp acum sa detaliez, insa sunt plina de sentimente si emotii.
Promit o poveste mai detaliata dupa ce ajung sa am mai mult timp pe langa programul cu Alex, dar primele zile, prima sapt. acasa intotdeauna e epuizanta. Fetele stiu de ce!!!!!!

Iaca pozna: acum l-am schimbat si facuse un pic de kk, apoi cand sa-i dau celalalt pampers, iar a inceput cacuta si a dat drumu'si la pisu'. A facut cu un pic de sange, doua urme. Fetele are au baietei, ati patit asa ceva, e normal. E primul pisu pe ziua de azi (el deja ar fi trebuit sa fac de vreo 3 ori. Si a mai facut odata cu urma de sange, dar noi am crezut ca ca era de la buricut ca era ud in partea de sus a pampersului. Acum insa a spreiat in aer ca era cu fundicu' gol.

Deja sunt plina de intrebari, vedeti? Am intrat intr-o noua faza, alte griji, alte intrebari, altele si altele.
Ma duc sa ma culc ca pic de somn.
Pozite cu alex (zic eu mai reprezentative pentru clipele prin care am trecut noi la marea intalnire), cat sa-l cunoasteti deocamdata, dar altadata o sa pun poze mai multe, n-am timp acum sa stau sa incarc poze.
http://photos.yahoo.com/andrapanda albumul Alex

in a 41-a sapt., DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Fetelor, va pupicesc dulce si va doresc nasteri usoare!!!
Vorba Gandacicai, si eu am un feeling ca Simona a nascut, sa-i ajute Dumnezeu!!!!
Ce noroc pe Try ca nu i s-a facut epiziotomie!! Super!!! Si totusi copilul a avut 3.800...mai, mai, ce voinic!!
Gandacico, Ile a ta seamana foarte mult cu nepoata mea Andreea Alexandra, nu-mi venea sa cred cat de dulce e fetita ta!! Sa va traiasca ingerasii!!! De-acum cand mi se face dor de nepotzica, ma uit la pozele cu Ile...ca nu prea am poze cu ingerasul de Andreea..

Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

Buna ziua,fetelor!!
In primul rand vreau sa urez felicitari noilor mamici!!!!
Am observat ca toate au nascut mai devreme de DPN. Numai la BITS a fost putin mai tarziu. Mie mi-au spus ca pe 15 sa ma astept. Dar eu vreau ca Eddy sa mai stea pana pe 18 cand imi vine in sfarsit sotul acasa.
Imi pare asa de rau ca nu mai am timp deloc sa stau pe DC cum stateam inainte!!!
Urez nastere usoara celor care vor urma!!!

in 39 saptamani ,DPN 21 Nov: EDDY
http://photos.yahoo.com/madachan2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Bravo, Try!Felicitari pt.bebitz - ce voinic e! si multa sanatate amandurora va doresc!
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

try uraaaaaaaaaaaaaaaaaaa felicitari!

mi s-a facut rau cand am citit, exact asa a fost si cu ile, dar exact! am uitat absolut tot... desi acuma, din povestile voastre parca am inceput sa-mi mai amintesc cate ceva

cert e ca mi s-a facut rau! nu stiu, parca sunt in transa... nu-mi vine sa cred ca nasc?

numai io is asa de proasta?

si sa stii ca alex e picatura mamica lui! o dulceata de nu se poate! era sa pup ecranul, mai ales in ultima poza, in care e pufulete-pufulete!

lasa-ne pe noi, eu in prima saptamana nici nu stiam efectiv cum ma cheama, parca eram voodoo odihneste-te... sa vorbesti cu alex, da? sa-i spui cat il iubesti si cat l-ai asteptat!

si sa-i spui ca are un prieten - pe kenzone - in japonia la fel de capos deh!

si cand vine in tara o sa faca un fotbal cu ioachim, darius si restul gastii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

fetele, miche, eliza, cum va simtiti (psihic) cand va ganditi ca nasteti?

Gandacelule, eu una incerc sa nu ma gandesc. Dar deloc, stii cum? Imediat cum imi vine prin cap vreun gand despre nastere, cum il alung cat colo.. Pai daca incep sa ma gandesc, ma apuca panica si nu vreau.. As vrea sa intru intr-un fel de transa si sa ma trezesc dupa, cu bebeul in brate . Sa stii ca si eu, la fel ca tine, am asa... impresia ... ca parca o sa nasca altcineva in locul meu ..
Try, felicitari pentru Alex, sa-ti traiasca fericit si sanatos si sa fie cel mai norocos baietel!

Eliza - 37 saptamani
DPN 20 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

GANDACICO, intra si Paul in echipa, da? Il facem portar!!!
TRY, sa-ti traiasca ingerasul, sa stii ca si eu am avut 56 cm, la nastere, si nu-ti spun ca mama e mica de statura...doctorul vazand cat am la nastere i-a zis ca m-a adus si in buzunare!!!
Fetele, numai pot de necaz...au oprit astia gazele si eu numai pot de foame...nici de altceva n-am chef sa ma ating...vreau mancare calda..ciorbita....
Cum va simtiti astazi?? Ce ziceti de vremea de afara??? Ce mohorat e! Ma gandeam la Miche ca a plecat la eco, si o astept cu nerabdare sa vedem ce face Darius... Sper sa nu raceasca tocmai acum...Miche sper ca te-ai imbracat bine!!!!!!!!

Onitza
DPN - 8 decembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Buna fetelor ,ieri am venit acasa cu minunea mea ,bb Andrei.Am facut cezariana la 38 sapt. si bb a avut 3,100 kg si 54 cm ,e sanatos si bineinteles cel mai frumos copil (fiecare cioara cu puiul ei ).
A fost un pic mai greu a 2-a zi dupa cezariana ,dar nu imposibil ;am coborit din pat si pina seara am avut si colostru iar acum am laptic destul .Bb e cuminte ,maninca ,doarme si in rest nu face scandal .
Am noroc ca a venit mama sa stea cu noi asa incit nu am griji domestice .

Felicitari noilor mamici iar pt. cele care asteapta sa mai aiba un pic de rabdare .

Sentimentele care m-au invadat cind l-am vazut prima data pe bb sint coplesitoare , am uitat toate micile probleme ale sarcinii.

Diana , o mama fericita

Mergi la inceput

DIANA, sa-ti traiasca minunea!!!! Doamne ce ma bucur cand citesc ca a mai nascut cineva!!! Bineainteles ca imi vine sa ma duc si eu sa fac cezariana ACUM daca s-ar putea, dar, trebuie sa mai asteptam.
Diana, iti multumim pentru cuvintele de incurajare, si sunt convinsa ca esti o mamica foarte entuziasmata si incantata de ingerasul ei, ANDREI.

Onitza
DPN - 8 decembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

DIANA FELICITARI PENTRU ANDREI, SA-TI TRAIASCA SA FIE SANATOS, SOMNOROS SI MANCACIOS SI TIE ITI UREZ REFACERE RAPIDA.
TRY...alex este aboslut minunat....te pup

monica

Mergi la inceput