Ciupercile-cum le gatiti?
Raspunsuri - Pagina 2
Burtocika spune:
Ciuperci cu sos de vin
Este o reteta extrem de simpla si rapida, in 15 minute ai facut tot!
In primul rind, se iau 400g ciuperci champignons (mie personal nu-mi plac ciupercile din conserva, ca mi se pare ca n-au nici un gust, dar daca n-ai champignons, merg si astea). Se spala, se rup piciorusele si se toaca separat, iar palariile se taie felii.
Se pune putin ulei intr-o tigaie sau cratita, se calesc ciupercile citeva minute, dupa care se sting cu 250ml vin rosu (un pahar) si o lingura de faina. Se lasa sa fiarba innabusit 10 minute. La sfirsit se adauga sare si piper, dupa gust.
Se pot servi cu rulada de piept de pui: in bucata de piept dezosat pui o umplutura din picioarele de ciuperci, cascaval ras si patrunjel tocat si prajesti ruladele 8-9 minute pe fiecare parte.
E foarte rapid si gustos!
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
aluna spune:
Ciuperci umplute!!!
Eu am facut ieri o grozavie!!
Ciuperci proaspete si cit mai mare,se desfac piciorusele.Piciorusele taiate + o ceapa taiata marunt +cascaval ras + costita bucatele mici,sare piper+un pic de unt cu usturoi,(sau un catel de usturitocat)se amesteca tot si cu amestecul se umplu ciuercile care se dau 10-15 minute la cuptor
(eu pun toate ingredientele in zdrobitor de ma mixer,asa cit sa se taie uniform )
Aluna
coral spune:
Cam 1/2 kg ciuperci, 1/2 ceasca Ulei, Sare, piper, o legatura de marar si patrunjel, 1 Lamaie.
Se scot piciorusele, se taie marunt, se adauga sare si piper dupa gust, verdeata. Eu le pun pe toate in robot.
Se asaza ciupercile in tava, una langa alta, cu partea cotorului in sus. Se umplu cu amestecul din cotoare si verdeata. Se toarna uleiul peste ele si se stoarce zeama de la o lamaie. Se pun in cuptorul incins 25 minute.
Noi le mincam cu mamaliguta si deasupra lor punem un sos din iaurt, marar si ustoroi.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
adi69 spune:
La cuptor cu pulpe de pui...intr-o tava cu capac(eu le fac in vasul roman).Daca-s mari le tai felii groase,daca-s mici le lasi intregi,sarezi si condimentezi carnea,pui in vas ciupercile ,carnea deasupra,o idee de cimbru si o idee de maghiran sau oregano ,pui capac si dai la foc mic la cuptor.Nu trebuie apa ca lasa destul ciupercile.Daca vrei poti sa mai pui pe langa ciuperci si cartofi taiati cuburi sau morcov rondele...Tii in cuptor pana scade apa,apoi cand carnea s-a rumenit putin ,faci un mujdei de usturoi cu putina apa si ungi carnea si torni peste ciuperci,mai lasi cateva minutele si-i gata...
Adriana
Alexa Ioana spune:
se scot coditele de la champinioane. se amesteca branza burduf cu sare si piper dupa gust (+ alte condimente daca doriti. eu prefer gustul mai "clasic"). se umplu palariile ciupercutelor. se dau la cuptor. apoi SE MANANCA !!! pofta buna !
claudia99 spune:
Super! ciupercute mari fara codite puse in tava de la la cuptur cu un cubulet de cascaval in fiecare, sare si piper dupa gust si o picatura de ulei de masline sau unt . Se dau la cuptor pana se topeste cascavalul si se fac ele maronii la culoare . Pofta buna
Claudia 99
aura 1974 spune:
Eu tai ciupercile in felii, citiva catei de usturoi, putina sunca presata sau jamon serano(nu stiu cum se numeste in romaneste),putin sparanghel si citiva creveti curatati.
Toate astea le pun intr-o tigaie si le prajesc, atentie sa nu se usuce prea mult , dupa care bat 3-4 oua si te amestec cu toate celelalte , iese ca si o omleta. O mincare buna si foarte usoara.Mie una imi place la nebunie. Pofta buna.cuerpo sano , mente sana