Ciupercile-cum le gatiti?
Am incercat de citeva ori sa fac ciuperci din acelea proaspete cu ceapa ca o tocanita.Rezultatul nu a fost niciodata bun la gust.
Tare mult as dori sa-mi impartasiti retetele voastre.
Mii de multumiri!
Raspunsuri
Marianar spune:
Aici gasesti mai multe retete:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11007
Spor la gatit!
kikimi spune:
hai sa spun eu ce fac caci eu nu pot sa stau mult in picioare.... cumpar ciuperci proaspete de cultura (cele albe) mari, cat mai mari, le pun pe gratar sau in tigaia teflon, spalate dar intregi cu piciorusul in sus, le las pana capata o culoare maronie sa am grija sa nu se usuce. dupa care le scot pe o farfurie si pun deasupra pe fiecare cate un strop de ulei de masline sau chiar ulei simplu de salata si un firicel de sare. sunt o nebunie, eu nu ma mai opresc din mancat ciuperci zilnic de vreo trei luni. va urez pofta buna si voua si sa-mi scrieti daca v-au placut.
Vulpea Bucatar spune:
Eu mai fac "tocanita" cand nu am timp cu ciuperci din conserva. Calesc ceapa, pun ciupercile si bulion mai fierb cateva minte si gata. Daca cumva bulionul e acrisor sau nu are gust bun strica toata mancarea. Eu o pap cu mamaliguta. Yumm!
Calesti numai ciupercile cu ceapa... le pui pe amandoua de la inceput in tigaie? numai ulei? pui si apa? sare? piper?
Ai mai mancat in alta parte si ti-a placut si tie nu-ti iese?
gio spune:
Eu sunt inebunita dupa ciuperci si reteta preferata:
~500 gr ciuperci, un piept de pui taiat cubulete, ciupercile le pui intregi,.+ce condimente vrei, bagate in vas ena la cuptor, cu ulei de masline..ies super, cu mentiunea sa nu le lasi prea mult, sa se usuce si carnea si ciupercile. Apa nu e nevoie ca isi lasa ele. La sfarsit poti sa pui marar + smantana.
Pofta buna!
oana0204 spune:
Sotul meu se pricepe la gatit si cand sunt eu prea obosita sau ii place mai mult cum iese cand face el (eu sunt olteanca el, este ardelean - mai difera retetele) intra el la bucatarie. Va dau o reteta de-a lui de ciulama de ciuperci care este delicioasa:
se toaca ceapa putin mai mare, se caleste in ulei nu prea mult la foc mic. Cand ceapa devine sticloasa se pun ciupercile (proaspete sau in conserva). Tot la calitul cepei se pune sarea (si/sau) vegeta si putina apa. Cand sunt calite bine, se pune rantasul care se face in felul urmator: in alta tigaie se pune ulei cu faina, se caleste putin si se stinge cu lapte. Acest rantas se toarna peste ciuperci. Se ma adauga lapte. Se lasa sa se ingroase la foc mic si se amesteca mereu sa nu se prinda.
Pofta buna
Oana D
http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421
slakje spune:
Toci ciupercutele julien, si coditele(sa nu le arunci) , toci o ceapa mare marunt, o pui la calit in putin ulei, adaugi ciupercile, vegeta sau sare, le lasi putin la calit impreuna, adaugi cam un pahar de apa si le lasi la foc mic sub capac.Cand sunt aproape gata faci o ingroseala din smantana + o lingura mare de faina, o torni peste ciuperci mestecand continuu sa nu se prinda cocoloase.Adaugi marar dupa gust, mai lasi putin la foc mic , gata!
slakje spune:
Si daca va place usturoiul , o reteta care apartine Valentineig, am incercat-o si nu m-am mai putut opri din mancat:
Scoti coditele ciupercutelor, le toci marunt, le amesteci cu vegeta cam 2 lingurite, piper, boia, 2 sau 3 (depinde de cate ciuperci ai) catei de usturoi pisati,o lingurita de ulei, cu compozitia asta umpli fiecare ciupercuta, le asezi intr-o tava , pui cam un pahar de apa in tava(sa NU acopere ciupercutele), le dai la cuptor pt vreo 20 minute, apoi le scoti, daca mai e apa in tava o scurgi si pe fiecare ciupercuta pui un vf de cutit de unt, le mai dai la cuptor cateva minute.
Le serviti calde, sunt o minune!
anda141 spune:
quote:
Originally posted by slakje
Si daca va place usturoiul , o reteta care apartine Valentineig, am incercat-o si nu m-am mai putut opri din mancat:
Scoti coditele ciupercutelor, le toci marunt, le amesteci cu vegeta cam 2 lingurite, piper, boia, 2 sau 3 (depinde de cate ciuperci ai) catei de usturoi pisati,o lingurita de ulei, cu compozitia asta umpli fiecare ciupercuta, le asezi intr-o tava , pui cam un pahar de apa in tava(sa NU acopere ciupercutele), le dai la cuptor pt vreo 20 minute, apoi le scoti, daca mai e apa in tava o scurgi si pe fiecare ciupercuta pui un vf de cutit de unt, le mai dai la cuptor cateva minute.
Le serviti calde, sunt o minune!
...un varf de cutit de unt,sau cascaval ras !!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
flor spune:
Noi facem ciupercile pe grill (in palaria cipercii punem putina sare, cozile taiate marunt si putin cascaval ras) ies o nebunie.
Sau intr-o tagaie se pune putin ulei de masline, ciupercile taiate marunt (palarii si codite), sare, piper,delikat si se lasa 5-10 cu un capac la foc potrivit.
La sfarsit se pune patrunjel si mujdei de usturoi.
Sunt o granitura excelenta pentru friptura.
flo
an-k spune:
eu le tai felii si le prajesc, le pun pe paine prajita unsa cu unt si le condimentez doar cu sare- mie imi plac f mult
anca DNP21martie