Mamici de ianuarie-februarie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Feteloooor, nu mai rezist. Sint intr-o permanenta stare de atac de panica, sint un ocean de griji si deprimare.
Am impresia ca toate relele care se intimpla in ziua de azi si pe care le vad live, le citesc pe net sau la aud la stiri i se vor intimpla si bebelusei mele cind nu va mai fi bebelusa ci om in toata firea...
Si e vina mea ca o aduc in lumea asta rea!!!!

Ce ma fac? Cum scap de gindurile astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Leta in ultimele luni de sarcina poate sa apara o usoara depresie si e normal sa te simti mai vulnerabila si ingrijorata de ce te inconjoara. Am avut si eu cateva zile proaste cand ma gandeam la cum va fi bebe, daca voi avea grija cum trebuie de el samd. Cred ca lumea era destul de urata si cand am venit noi pe lume dar fiecare isi poate face lumea lui frumoasa. Iar noi il putem feri pe copil de ce e urat pe lume. Incearca sa te plimbi mai mult, sa ai o activitate la care sa te concentrezi ca sa treaca timpul mai repede si sa nu mai ai ganduri rele.

Crinuta, tocmai, prietena mea a stat intr-un salon cu 4 paturi ca nu a stiut sa ceara o rezerva. Nu stiu daca sunt rezerve dar cred ca ai putea sa te interesezi. Ei i-au adus imediat copilasul si desi e a doua nastere (prima acum 6 ani) nu e foarte incantata ca sta cu bebe pentru ca e tare obositor si stresant. Masi ales ca baietelul ei foarte mancacios, ar sta numai la san. Cum il pune in patut deschide gura ca si cum ar vrea sda suga iar. Si avandu-l langa patul ei ii da sa suga la cerere, nu dupa un program, ca nu e o idee buna sa planga, pentru ca deranjeaza restul persoanelor din salon. Neonatologul a venit a doua zi si l-a consultat pe bebe si a zis ca e totul ok. Ea nu mai stia dar presupune ca l-a vazut si imediat dupa nastere. Asistentele care se ocupa de copii trebuie chemate daca vrei ceva de la ele, nu fac nimic din proprie initiativa. Dar asta e peste tot unde e rooming. La prima nastere (in alt oras) a stat fara bebe si zicea ca e mai bine asa, ca te poti odihni. Eu ma gandeam la o rezerva pt ca asa macar poate veni cineva sa stea mai mult sa te ajute (mama sau sotu').

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Leta,

De ce te lasi napadita de ganduri negre? Da, se intampla multe nenorociri, e adevarat, dar de ce neaparat sa ti se intample tie sau familiei tale? Nu va mai lasati pacalite de ce vedeti la televizor sau ce cititi prin ziare. Senzationalul asta macabru este cautat inadins de catre cei ce hotarasc ce anume intra in jurnale, pentru ca ei cred ca asta ne interesaza. Si stii cine hotaraste ce anume vezi tu la televizor? De obicei sunt barbati trecuti de 30 de ani, care in copilarie au vazut doar "filme cu batai" iar in timpulliber se delecteaza cu cate un "shooter game"...
Ia gandeste-te tu logic, leta... cu ce seamana jurnalele si ce scrie in ziare? Parca-s rapoartele politiei cu poze plus cateva barfe despre persoane pe care ei vor sa le mediatizeze, despre care ei vor sa ne convinga ca sunt importante dar in realitate NU aia sunt cu adevarat valorosi...
De ce nu te concentrezi asupra altor ganduri? citeste o carte frumoasa, asculta muzica, danseaza putin cu bebelusul tau... Sunt atatea lucruri bune pe care le veti trai impreuna. Si in plus... "e vina ta ca il aduci pe lume"... hai sa fim seriosi, astea erau argumentele pe care le foloseam in adolescenta cand voiam sa fiu obraznica fata de ai mei. Le spuneam ca nu eu i-am rugat sa ma aduca pe lume. Hm... E adevarat ca nu e o gradina de trandafiri si sunt multe greutati si lucruri urate de depasit. Dar si atatea lucruri frumoase! De alea uitam cel mai des. Eu cred sincer ca Dumnezeu stie bine ce face cand trimite cate un suflet pe lume. Si daca tu ai fost aleasa sa fii mama, inseamna ca rolul tau de-acum incolo este sa il ajuti pe copilul ala sa devina un om mai bun decat ce vezi prin ziare.
Special pentru tine, Leta, dar si pentru toate celelalte mamici ingrijorate, pun mai jos cateva randuri scrise de un nene arab.

Anda, 28+ saptamani, dr. Radoi, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

"Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fiii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi dar nu din voi si desi sunt cu voi, nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea insa nu si gandurile voastre, pentru ca ei au gandurile lor. Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul. Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine pe care voi nu o puteti vizita nici chiar in vis. Puteti nazui sa fiti ca ei dar nu cautati sa-i faceti asemeni voua, pentru ca viata nu merge inapoi, nici zaboveste in ziua de ieri. Voi sunteti arcul din care copiii vostri, ca niste sageti vii sunt azvarliti. Pe drumul nesfarsirii, Arcasul vede tinta si cu puterea Lui va incordeaza, astfel ca sagetile-I sa poata zbura iute si departe. Si puterea voastra prin mana Arcasului sa va aduca bucurie, caci precum El iubeste sageata calatoare, tot la fel iubeste si arcul cel statornic."

Profetul - Kahlil Gibran

Anda, 28+ saptamani, dr. Radoi, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Buna fetelor,
Vad ca ati scris mult zilele astea. Noi am fost ieri plecati de acasa, am mers si noi la restaurant si la cumparaturi pentru si Doris. Am cumparat si ultimele lucrusoare de care mai aveam nevoie si acuma sint linistita, poate sa vina iarna ca eu am luat totul . Alina draga nu te mai supara, asa cum ti-au spus fetele explicai sotului tau ca sint anumite lucruri de care un are nevoie si cu cit el creste mai mult cu atit va avea nevoie de mai multe. In primul rind de dragostea voastra. poate poti sa mergi cu o prietena de-a ta la cumparaturi si sa-ti cumperi de ceea ce ai nevoie.Eu nu am probleme cu sotul meu, el are incredere in ceea ce cumpar si ceea ce fac. Nu ma intrebat niciodata ce am facut cu banii sau de ce am cumparat asta. Insa stie ca nu risipesc banii pe prostii. Sint sigura ca si sotul tau are incredere in tine insa poate era obosit asa cum spuneai tu.Legat de problema ta sint hemoroizi? Daca da sa stii ca trec am avut o prietena care a avut asa ceva dupa trei nasteri.

Mergi la inceput

Leta,e normal sa iti pui cindva intrebarea daca e ok ceea ce faci, incotro mergi mai ales ca in curind vei avea responsabilitatea unei fiinte mici care are nevoie de ajutorul tau. Nu mai citi ziarele, nu te mai uita la stiri incearca sa te gindesti si sa traiesti acum , momentul. Ce va fi mai incolo nu vom stii nici unul din noi.Insa trebuie sa vedem frumosul si acum acest lucru ca sintem si vom da nastere unui e cel mai frumos in viata unei femei si a unei familii. Legat de magazine, sa stiti ca si la noi mai sint cozi la alimentara sau la magazinele de haine insa nimeni nu ma lasa in fata nici nu exista case pt. gravide. Am fost saptamina trecuta la un avocat pt. cumpararea casei si era un tinar care astepta pe hol cu noi. Nu sa ridicat sa imi cedeze locul desi am asteptat acolo o ora. Deci nesimtiti sint peste tot in lumea asta, important e sa fim politicosi si mai destepti decit ei si sa ne cerem dreptul. Cearta nu duce la nimic. Prostii si nesimtiti asa ramin, insa daca noi sintem mai buni poate se vor schimba si ei cindva.

Mergi la inceput

Legat de copilas aiceea stai intr-o camera cu el si vecina nu se supara daca plinge sau nu, deoarece sint toti mici si nu e bine sa-i obisnuiti cu linistea totala. Eu am alaptat dupa cerinta lui Doris si nu dupa un program stabilit de o asistenta, deoarece ea nu stie cind copilului ii este foame sau nu. Eu am preferat sa o am pe Doris linga mine si sa fac tot ceea ce pot, deoarece daca mergeti acasa dupa doua zile tot voi va trebui sa va sculati noaptea, sa-l schimbati, sa-l alaptati si sa-l linistiti. Sau poate unele vor sa-i de-a sticluta si atunci o poate face si tatal . Asta e parerea mea si fiecare face la urma ceea ce vrea si cum vrea. la toate si pe curind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

ViktoriaSi eu cred ca e foarte bine sa stai cu bebe ca sa te acomodezi cu el. dar presupun ca in Occident ai si un ajutor de la asistente iar in camera nu sunt 4 mamici cu 4 copii. Ca sa nu mai spun ca azi la o singura mamica intrasera 3 vizitatori, la alta 2 iar la alta inca de dimineata statea sotul cu ea. Asa ca la un moment dat erau 10 adulti si 4 nou nascuti in salon. Si aici la acest spital conditiile sunt mult mai bune ca in alte parti. Nu uita ca eu vorbeam de un spital de aici din Romania.....

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu m-am bucurat foarte mult ca am putut sta cu copiii in camera. din fericire am fost doar doua mamici in salon, asa ca nu ne-am aglomerat prea tare. eu am preferat sa fiu putin mai obosita, dar sa stiu copilul in siguranta, langa mine. daca plangea langa ele asistentele ii dadeau completare, ceea ce eu nu vroiam. plus ca de exemplu la prima nastere era mai obositor sa ma duc dupa copil, care era la etaj, si eu eram la reanimare la parter si mi s-a facut rau urcand pe scari.si ar fi mai multe argumente. mi se pare tare incomod sa te duci la alaptat, erau in sala aia niste scaune tari si incomode, de ti-era mai mare "dragul" sa stai pe ele(dupa cezariana era cum era, dar incerc sa-mi inchipui cum se simteau mamicile cu epiziotomie pe scaunele alea), era un program fix si rigid, pana se acomoda copilul la san veneau si ti-l luau ca se terminase programul de alaptat, asa ca multi copii nici nu apucau sa puna gura pe san (majoritatea dormeau cand ni-i aduceau, si era un chin sa-i trezesti), ca sa ii aduca la alaptat ii plimbau pe un coridor unde era un curent de te lua pe sus, si tot asa. in concluzie, eu am luat copilul langa mine cat de repede s-a putut si am fost foarte multumita(nu acelasi lucru l-a putut spune si colega mea de salon, care nu si-a luat copilul cu ea ca sa se odihneasca, dar n-a putut de al meu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellamia spune:

Multumesc mult pentru raspuns. Cu lapte cald nu merge pentru ca beau cate 1,5 litri pe zi (asa simt nevoia), insa voi incerca dicarbocalm sau malox.
Pupici la toate, bellamia+Alex.

Mergi la inceput