Mamici de ianuarie-februarie 2005 (54)
Raspunsuri - Pagina 10

Ancade spune:
La multi ani tuturor ce-si serbeaza azi ziua de nume!
Am si eu o intrebare:cine stie cam cand coboara bebele definitiv(deci nu-si mai poate schimba pozitia de nastere)?
Eu sunt abia in 24 sapt si echo nu mai capat (am avut una in 19 sapt)si sunt curioasa.Simt miscari numai in stanga jos de tot...de 2-3 saptamani .
Voi aveti dureri jos(la oasele bazinului)? Ca eu una nu mai pot merge sau intoarce in pat noaptea de durere.La prima sarcina nu am avut deloc problema asta.Si mai sunt 3 luni jumate pana la nastere(daca nu nasc iar prematur).Nu am pofta de mancare deloc si stiu ca trebuie sa mananc si beau, dar nu pot.
Numai bine,
Anca24 sapt si Vladimir(3 ani)

Shobo spune:
Ancade, la cursurile de la Municipal ne-a spus ca la 7.5 luni implinite, deci cam cu 1.5 luni inainte de nastere bebe face "CULGUTA", adica se pozitioneaza de nastere (cu capul in jos) si asa ramine... asta daca vrea sa "colaboreze" la nastere
altfel, cezariana e solutia!
Bafta!
Eu si bibisor sapt. 27
Dr. Tutunaru - ELIAS

Lali spune:
Shobo, nu ma speria, eu am citit ca se poate intoarce pana in saptamana 34, chiar 35. Nu de alta dar eu sunt in saptamana 32 si bebita sta "in picioare" adica cu capsorul in sus si piciousele in jos...
Oricum eu probabil ca voi face cezariana, asa ca nu prea mai conteaza, dar daca nu se intoarce nu mai am nici o sansa decat cezariana...si parca mi-ar place sa ma mai gandesc...
Lali si licuriciul ei 31+
Dr. Anca, Municipal

Shobo spune:
Leta, tu ai vb. cu Tutunarui pina acum de nastere? adica cum sa nasti? el ce parere are? ti-a tot zis de nastere naturala, ca am inteles ca ar fi adeptul naturalei 100% decit daca nu se impune cezariana, adica nu ar fi de acord sa cerem noi cezariana ca asa vrem, fara motivul ca bebe n-ar fi intors. ca ma gindesc si eu...
Lali, stai linistita, ca asta cu 7.5 luni era asa in general, nu cred ca e o regula clara, poate ca se intoarce si mai tirziu!
Eu si bibisor sapt. 27
Dr. Tutunaru - ELIAS

Leta spune:
Shobo, doctorul stie de starea mea...si m-a amenintat cu bataia in gluma, si mi-a dat si niste solutii in serios...Oricum, din punctul lui de vedere, adica al starii sarcinii, totul este perfect, sarcina merge imecabil - el a facut sa fie totul bine. Dar pentru starea asta groaznica pe care o am, nu prea vad solutia.
Ana Maria, din pacate in fiecare miercuri la 6 am alt program... si nu pot ajunge la Municipal :(
Amo, iti dai seama ca sotul e la curent, ca doar bocesc seara de seara in bratele lui. El da vina pe hormoni si spune ca o sa imi treaca dupa ce nasc. Nu stiu ce m-as face fara sprijinul lui...
Leta 29+
dr. tutunaru - elias

ingerasu spune:
Fetelor nu va mai faceti griji ca incep si eu cu vaitatul. Oana in WE acesta am tras eu o portie de plans zdravana, noroc ca sotul meu este o fire optimista si m-a scos el din starea asta. Si eu am inceput sa-mi fac griji (la mine sunt legate de faptul ca nu mai avem banuti deloc iar pentru bebe mai sunt o gramada de luat iar cu alocatia de 6,5 mil nu cred ca o sa ne descurcam ca atat ma costa pe mine rata la garsoniera si la masina) si mi-am facut griji ca nu o sa pot sa-i ofer fetitei mele tot ceea ce trebuie. Dar uite ca acum nu mai gandesc asa, Dzeu de sus m-a vazut si ieri, fara sa spun nimic la nimeni, ma suna mama sa ma intrebe de ce mai am nevoie pentru cea mica - noroc ca s-a desteptat si ea - si, pe deasupra hop si prietena mea din germania mi-a zis ca ea imi cumpara lenjerii, saci de dormit, prosoape exact ceea ce imi lipsea mie. Nu stiu cum s-a intamplat dar uite ca acolo sus m-a vazut cineva si exact ce mai aveam nevoie exact aia o sa primesc. Ii multumesc si lui George si celor care mi-au "citit" gandurile.
Lali 7 luni si jumatate inseamna sapt 34-35 deci mai are timp. Ne luam amandoua de mana?
Shobo se cheama CULBUTA si poate avea loc oricand. Este adevarat ceea ce spunea Vania ca majoritatea culbutelor au loc la 7 1/2 luni dar nu este o regula. Fii-me are atata spatiu la mine in burta ca toata ziua face tumbe, ba este cu capul in jos ba cu el sus ba cu el in stanja sau drapta sus sau jos ca zici ca-i acrobata.
Sotul meu a facut acea culbuta exact in noaptea dinainte de a se naste deci in luna a 9a. Sau am o cunostinta a carei copil la 35-36 de saptamani facuse culbuta iar cu 1 saptamana inainte de nastere s-a asezar din nou cu funduletul jos si a necesitat cezariana.
Ancade daca citesti ce i-am scris lui Shobo ai sa vezi ca intoarcerea cu funduletul in sus poate avea loc oricand dar majoritatea o fac pe la 7 1/2 luni. Stai linistita ca are timp destul sa se intoarca. La mine inca nu s-a intors ca este o acrobata dar in fiecare zi fac exercitii ca sa se intoarca, sper si eu ca nu vreau sa ajung la taiat de burta.
"ingerasele" 32+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
Ingerasele pozate

adita spune:
LA multi ani tuturor sarbatoritilor.
nici mie nu mi-a dat dr de familie Tardyferon gratuit. e drept ca a fost sotul al cabinet si nici nu s-a gandit sa intrebe de ce, dar mi-a dat o reteta simpla.
da' pe mine nu ma incurajeaza nimeni? sau ziceti si voi ca altii: lasa sa sufere nebuna, cine a pus-o sa faca 3 copii la distanta asa de mica si prin cezariana?

Shobo spune:
ingerasu, scuze (am uitat sa trec ca nu stiu daca am scris corect la denumirea acestei intoarceri a lui bebe )...
deci CULBUTA era? acum voi stii si eu LMA pt numele Gabriela azi! tot ce-ti doresti tu sa ai parte! si EXACT cum ai zis, Dumnezeu ne iubeste si ne da ceea ce avem nevoie atunci cind nu ne pierdem increderea in El! Sa va ajute Cel de sus sa va realizati toate visele legate de cea mica! uite tocmai am comandat si noi patutul cu tot ce insemna de pus in el pt bebe: adica saltea, cearceaf jersee (sper sa fi scris corect) pat cu elastic, pilota, pernuta (nus daca foloseste dar am luat-o), cearceaf pilota+pernuta, aparatori laterale, molton impermeabilizat pt salteluta si un set manichiura bebe - toate de la babycomfort. si am inteles ca vin miine acasa
. restul mai incolo, mai apropae de nastere.
astea ne tb. pt ca vrem sa chemam un timplar sa ne faca dulapioare pt bebe in camera lui si ne trebuia sa avem patutul deja ca sa putem sa ne orinetam ce si cum in jurul lui in camera.
pupici
Eu si bibisor sapt. 27
Dr. Tutunaru - ELIAS

Witchie spune:
adita:)
'ai ca te incurajez eu... Tu, aditza, nebuna esti, trii copii....
Da si cand ai fi batrana, toti trii ti-or aduce o cana cu apa...
Sh-apai ce atata suparare ca une-s multzi se cresc unii pe altzii shi nici cu hainele si jucariile nu faci pre mare cheltuiala ca or mosteni unii de la altii...
haide noa, ca nu-i dracul atat de negru cum pare.
Anda, 29+ saptamani, dr. Radoi, Municipal