Bebelusi de iulie-august 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 7
Marina spune:
teoretic morcovul crud e laxativ si cel fiert constipa...Dar difera de la bb la bb. Si cum ei sunt f mici si stomacelul cam nepregatit fiecare reactioneaza in felul sau
diana21 spune:
Am ajuns si eu in sfarsit la net, dupa cateva saptamani! Va salut pe toate, m-am uitat vreo ora la toti bebelusii pe care ii cunosteam deja din burticile mamicilor lor si sunt toti niste scumpici! Inca n-am avut timp sa citesc tot ce-ati mai scris. De luna viitoare o sa am net acasa si o sa intru mai des.
Marcela (Vrabiuta), ai o fetita tare dragalasa, m-am mai gandit la tine si tare mi-ar placea sa mai vorbim. Poate ne sunam si iesim impreuna cu carucioarele, ce zici?
Va pup pe toate! Aveti grija de voi si de pitici!
Diana, 26 ani, gemeni/rac
Fetita Strumfita - 36 de saptamani in Burtica
DPN 30 august, Sp. Municipal
diana21 spune:
Mi-am schimbat semnatura, ca am ramas in urma...
Diana, 26 ani, gemeni/rac
Ianca Printesica si Super Mamica
papadie spune:
Sab simplexul nu e medicament! Eu ii dadeam 15 pikaturi Catrinei la fiecare masa pt ca regurgita si varsa la greu. Sab simplexul "topeste" spuma din laptic si o ajuta sa ragaie usor. Despre cum combate colicii nu pot sa va spun pt ca Mielu n-a avut niciodata colici.
Ema eu Catrinei i-am bagat cate o lingurita de gris simplu de la Milumil intr-un bibe pe zi. Intr-o seara chiar i-am dat gros cu lingurita. Dar astea le-am inceput la 4,5 luni. Acum ii dau gris in laptic de 2-3 ori pe zi ,mai ales in Humana, pt ca nu mai am eu asa mult...mai am de 2-3 biberoane pe zi (eu ma mulg ca Mielu a refuzat tzitzi mai ales dupa ce am facut mastita). I-am dat si suc de morcovi, ala de mere nu i-a placut. De azi am inceput sa-i fac bibe cu Milchbrei de la Milumil (Milchbrei gris cu mere si morcov). L-a halit foarte bine insa a facut un caca mai inc oleaca si imuutzzzit...pfuuuuuuuu...bomba biologica ce sa mai:-) Vineri am programare la pediatra si o sa-mi mai zica aia ce sa fac. Va zic si voua ce-o mi-o spune mie. Cred ca ii face iar vaccin...mi-e groaza ca racneste si plinge de face balta :(
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
mihaella spune:
Hello, hello
Ema, si eu i-am bagat cerealele(dar cele de porumb ptr ca orezul constipa).Foarte diluate, e adevarat,da' pana la 4 luni ajungem la reteta normala.Eu ii dau Humana gris de promb si orez cu vanilie si mananca pe nerasuflate 170-180 ml.
Azi am inceput si noi cu sucul de morcov, o linguritza, da' se pare ca nu e tocmai placerea cea mai mare.Se stramba, nene, de zici ca avea otet.
Bai, gagici, maimutza mea plange rau cand ii dau biberonul.Trebuie sa o magai pe frunte, sa ii dam degetele noastre sa le apuce, ca sa il prinda si sa inceapa sa manance.I-am verificat guritza, tetinele(sa nu curga prea mult, sau prea putzin), da' nu stiu, zau, ce are.
Atzi mai patzit careva?
Pupici,
Miha
ema spune:
Buna fetelor,
draga Marina am uitat sa mentionez ca baiatul meu mai mare la 10 ani are 25 kg,si sunt traumatizata de faptul ca de mic copil face mofturi la mancare.Cind am vazut ca si asta mic dupa ce trage de doua ori din biberon si incepe sa icneasca si sa se zvircoleasca si in final sa plinga am crezut ca innebunesc.Pentru el mancatul era un chin nu o placere si cei 700ml mancati cu forta.De ieri plescaie din gurita si ride cind termina biberonul deci faptul ca-i place este de necontestat.
Papa ai perfecta dreptate cu virsta la care se introduc grisurile;pe cutie scrie dupa 4 luni insa am sunat in prealabil si am cerut parerea surorii mele care este medic.Nu pediatru ci generalist dar si ea mamica a doi copii,i-am explicat cam cum se comporta Ricardo la mincat si ea mi-a spus ca pot sa incerc cu o masura de gris si sa vad reactia copilului.Si reactia a fost ca a terminat sticla si in plus a supt foarte linistit.Apoi la al doilea copil iti asumi mai usor mici riscuri si consider ca am facut-o spre binele copilasului.Si cu scaunul si al meu a facut dimineata mai inchis la culoare si puturos rau.
Mihaella faina de orez i-am dat celui mare.Astuia mic i-am dat gris cu diferite arome.Intradevar de la faina de orez cel mare se constipa dar pe vremea aceea nu erau atitea produse ca acum.
Oricum va multumesc pentru pareri si va urez o duminica placuta.
si
Ema si Ricardo
roxanaz spune:
Mitzule se strica la burtica adica face kk mai mult si cam aiurea (adica la ore la care ne dezobisnuisem), la fel ca Mitzu mic al Marinei. azi insa am apelat la stratagema de a-i da o lingurita de morcovi amestecat cu traditionalele mere si a a lipait tot, i-a placut la nebunie. sa vedem cum merge asa. eu zic sa nu ii dai inca supozitor, mai bine incearca cu suculet, poate functioneaza!
si eu am probleme cu datul biberonului, ptr ca pina acum nu a "vazut" asa ceva - i-am verificat si tetina si cum curge...dar nu il vrea deloc. mai perseverez....si va tin la curent!
si eu ii dau sab contra vomitatului - si merge de minune, ii dau inainte de fiecare masa.
szivarvany spune:
Salutare, fetele !
Ema, eu am renuntat sa notez cat mananca, merg pe ideea ca daca ii e foame se face auzita. Prefera sa manance cu taraita cate 60-70, dar mai des. Asta e ...
AncaMaria - eu la indicatia pediatrei ii dau de 3 x pe zi cate 2 ml Sab+10 picaturi Bonisan, altfel e film de groaza cu durerea de burtica
Mitzura, eu stiu ca dupa 48 de ore, daca nu face nici cu termometrul, se pune 1 supozitor ... Dar suna-tipediatrul sa auzi parerea expertului !
Mihaella - la noi e lupta cu biberonul ... Da din maini si picioare, isi face greata, apoi urla ca mai vrea ... Am acasa 4 tipuri de tetine, degeaba. In timpul zilei mai merge, dar seara cand e si maraita de oboseala e teroare ...
de la gagici care au ramas singure ... ca tati e plecat ...
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
Marcelle spune:
Buna seara si de la noi.
Mai rar ca avem 2 bebei in casa.
Mitzule, eu zic sa nu te ingrijorezi si eu zic ca poti sa ii pui supozitor fara probleme, numai vezi sa nu se obisnuiasca.
Bianca mea face kk NUMAI cu spozitor. Am lasat-o si 4 zile fara si nu a facut nimic. Suc de portocale bea de la 3 luni, da daca o sa faca kk si fara supozitor. Pot sa spun ca intr-o luna a facut de 2 ori fara supozitor si in rest cu supozitor.
Chiar am vrut sa va intreb ce sa ma fac??? acum bea suc de porto, de mar si morcov. Toate le ikubeste si le bea cu biberonul, ca pana as da 30 ml, incaruntim. De vineri, cand am implinit 4 luni, mancam si mar razuit. Cate o lingurita plus in fiecare zi. Ne pace marul verde foarte mult.
Deci in concluzile kk tot nu face singurica desi parturi trage, dar fara nimic. Pediatra mi-a recomandat saa ii pun supozitor in fiecare zi la aceeasi ora, daca cumva se va obisnui si va face singura. Voi ce ziceti???? Azzi i-am pus a dopa zi. A facut de fiecare data, dar cat timp sa ii mai pun??? Doamne sper sa nu aiba ceva, ca e un bebelus minunat.Nu deranjaza si nu supara pe nimeni cu nimic. NU pnage fara motiv, adoarme intotdeauna singurica, e o dulceata.
Nicole, bravo mama pt realizare. Doamne ajuta sa revina la normal cu somnul.
Voi alaptati noaptea???? Bianca mea vrea papa de 2-3 ori pe noapte.
Pana cand e normal sa pape noaptea???
Va pup pe toate
rain spune:
LA MULTI ANI, sa fiti sanatosi, sa aveti numai bucurii in viata, toate dorintele sa vi se indeplineasca, puii mici sa creasca mari, sa fie cuminti si destepti (frumosi sint!)
urarile sint pentru
puiutii ...Mihai Bradut , Victor Mihai , Adela Mihaela , Mihai (Mitzu), Daniel Mihai , Dan-Mihai
si mamicile ...Gabriela (leeloo2004), Mihaela (Miha), Gabi (roberta04), Gabriela (Jojonel), Mihaela (gogomi)
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1