dr. Anca Moisa si dr. Ion
![](images/user_woman.png)
Buna la toata lumea!
Sunt si eu aspiranta de ceva vreme (din 2001) si am si o "caruta de ani" la purtator. De un an am renuntat sa-mi fac probleme, dar timpul trece si asa ca am luat-o de la capat si de aceea am nevoie de ajutorul vostru. Pe scurt, va scriu povestea veche a mea: sotul meu nu prea sta pe acasa si pana in 2001 nu mi-am pus problema ca nu as putea ramane din nou insarcinata, mai ales ca toata lumea imi spunea ca suntem perfect sanatosi (eu nu-s din Bucuresti si inainte mergeam pe la doctorii din Ploiesti) si ca despartirea este vina. Asta pana intr-o zi, cand mi s-au pus piticii si m-am programat la Giulesti, la prof. Marinescu, caruia sa-i dea Dumnezeu sanatate. M-am operat laparoscop, unde s-a descoperit ca eram plina de aderente si nu intra nici un in mine si deci, nu departatea era de vina. Se intampla in vara lui 2001. Au urmat 2 serii de perfuzii, permeabilitate 1, apoi "prestari" monitorizate, pentru ca totul era OK, dupa ce a plecat in voiaj, in 2002 am facut 2 insemninari nereusite cat era plecat, dupa care, in 2003 cand a venit acasa, am fost la Sovata in concediu, la tratament.In general prestam puternic cam 3 luni/an. Am uitat sa va spun: de spermograma si congelarea "minunatilor" s-a ocupat dr. Anca Moisa, de care mi-a placut imediat.
Anul acesta, la inceputul lunii octombrie, am pus la congelator 4 portii si am reluat treaba cu d-na doctor. Mi-a facut testul postcoital (chiar cu o zi inainte de plecarea sotului meu), care a iesit perfect si era si in ziua a 13 luna trecuta, deci eram in "plina" putere...Iar azi, am facut ECO (ziua a 11), dar si HSG si SURPRIZA!!!! S-au refacut aderentele, miercuri sunt programata la o noua laparoscopie, trebuie sa-mi fac chlamydia, micoplasma si ureaplasma. Asa ca azi a fost ziua cu lacrimi de crocodil. Sambata ar fi trebuit sa fac prima inseminare. Patologic este ok totul: endometru, folicului, glera, col...Dar, afurisitele de aderente mi-au dat totul peste cap.
Dupa atata vaicareala, cred ca va intrebati ce vreau (pe langa putina mila, ce este drept) vreau sa-mi spuneti ce stiti despre duo-ul la operatie: dr. Anca Moisa si dr. Ion. Cum sunt? Din punct de verdere chirurgical, va intreb, pentru ca de d-na dr. Moisa imi place, dar cum e la operatie? A fost careva operata de aceasta echipa? Prima data am fost operata de dr. Marinescu si dr. Puia si a fost totul Ok. Acum, stiind prin ce am trecut, mi-e frica. Plus ca sunt si cu moralul la pamant.
Eu am stat in umbra si v-am urmarit, cand am putut, dar nu am mai intrat pe forum la discutii din lipsa de timp. Acum am nevoie de ceva informatii, daca puteti sa-mi dati.
Va multumesc ca mi-ati citit vaicareala (daca ati putea vedea si lacrimile, ce bine ar fi....)si poate imi raspunde careva.
Va pup, Beatrice
P.S.
Multumesc ca nu sunt taiata de pe lista pentru acastist. Am fost fffff impresionata ca mai apar acolo si inca o data, multumesc din suflet!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
dr anca moisa a fost si este dr meu de ani de zile. Mi-a facut un bb prin inseminare si m-a taiat de 2 ori la cezariana. Desi sunt pacienta ei de taiat propriuzis m-a taiat Dr. Marcel Moisa dar ea a fost mereu acolo iar la cea de-a doua nastere i-am putut viziona "prestatia" pe caseta video brrrr. Tinand cont ca am mai facut si 2 cerclaje la toate cele 4 internari m-a ajutat, mi-a facut rost de rezerva, vizitat, controlat ce mai...
Ideea e ca e o dr super, ambele operatii au fost fara probleme. De Dr Ion stiu doar din auzite si numai de bine
PS: daca nu sunt indiscreta ce meserie are sotul? intreb pt ca sotul meu e marinar si mi-e cunoscuta faza cu plecarile lungi de acasa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
bety spune:
Multumesc, pentru raspuns. Este, bineinteles, marinar si suntem casatoriti din '96. In arhiva, daca mai sunt subiectele din 2003, am mai scris si eu de una-alta. Tot citindu-va din cand in cand, am dat de paciente multumite de dr. Anca Moisa (printre care si tu) si din cauza asta m-am dus direct la ea.
Cert este ca am emotii mari pentru saptamana viitoare, pentru ca au trecut 3 ani si jumatate de la prima laparo. Nu mai stiu cat sa dau pe ici-colo, nu mai vreau sa stau in salonul fara toaleta (WC-ul era la capatul culoarului), eu am avut sonda si din cauza asta am facut o infectie urinara, de la canula, cu dureri imense si m-am chinuit cu ea cat nu m-am chinuit cu cele 4 gaurele din burta.
Sincera sa fiu, nu-mi aduc aminte cu placere de cele 4 zile din spital si nici de cele 2 saptamani care au urmat acasa. Firele mi le-a scos acasa al meu frate (tot ginecolog), iar apoi am fost de fiecare data internata ambulatoriu.
Asa ca...am nevoie de unele informatii...de bine, daca pot primi.
Va pup pe toate!
alina constantin spune:
Pot sa-ti spun despre dr. Ion ca este un medic si un om deosebit. Am facut o histeroscopie operatorie cu dumnealui acum 2 saptamani. A fost ft. atent si totul a descurs bine.
INDY spune:
Pe mine m-a operat Dr.ION Ion saptamana trecuta (laparoscopie). Am numai cuvinte de lauda. A fost singurul doctor care a venit la mine dupa ce m-am trezit din anestezie sa-mi spuna despre operatie. Apoi a venit si a doua sa ma intrebe cum ma simt si sa mai discutam despre problema mea. Colegele mele de salon erau invidioase. Este si un om deosebit. O sa ai o problema cu el totusi: nu vrea sa primeasca bani.
Poti sa te duci cu incredere. Ti-o spune fricoasa fricosilor. Iti face anestezie totala, te mai trezesti la reanimare, iar dupa aceea ai o usoara durere (ca la ciclu). Daca vrei amanunte, intreaba-ma.
Succes si sa auzim de bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
bety vorbeste cu ea inainte de rezerva. Daca e libera te ajuta cu placere si eviti WC comun
MadalinaM spune:
Bety,
cum adica ti s-au refacut aderentele? ce explicatii ti-au dat?
Si initial de la ce aveai acele aderente? eu stiu ca se fac in urma unei alte interventii!
Eu: Operatie de fibrom in 2002, laparoscopie 2004 cu dr-ul Ion.
La laparo s-au desc. aderente...dar eu innebunesc sa stiu ca s-ar putea reface!!!
Dr-ul Ion e atent! dar eu sint trista pt ca pb mea nu se rezolva, nu s-a rezolvat inca....
bety spune:
La 12 trebuie sa vorbesc cu dansa daca mi se aproba internarea miercuri, cand e operatia si nu marti si daca mi-o dau pe doctorita Soare ca anestezist, pe care am avut-o si in 2001, care este o persoana dulce si buna (eu sunt si alergica) si o sa-i spun si de rezerva, pentru ca stiu ca sunt cu plata si au conditii umane.
Prima laparo s-a vrut a fi de investigare si asa s-a descoperit ca uterul, trompele, 1/2 din ficat erau strangulate de acestea si ca de fapt ele erau cosmarul vietii mele. Asa ca o operatie de 1/2 ora a durat 1 si 1/2, iar prof. Marinescu si-a pus mana in cap. S-au format datorita unor inflamatii vechi, anexita netratata (habar n-aveam ca am asa ceva), praful de talc de pe manusile chirurgicale de la operatia de apendicita din 1990. Cert este ca stiam ca se pot reface, dar nu ma asteptam asa de repede, mai ales ca am facut si perfuzii, si tratament cu 3 luni antibiotice+polidin+antiinflamator, dupa Sovata, reflexoterapie, apoi alte 3 luni antibiotice anul acesta, pentru o anexita aparuta din senin in primavara...Ce mai...Vai de capul meu! Cert este ca d-na dr. m-a intrebat unde am putut raci in halul asta, de s-au refacut?! Habar nu am de ce m-am priopsit asa repede cu ele. Anexita din primavara nu mi-a dat prea mare bataie de cap, dar am facut tratamentul ca sa stiu ca nu am bataie de cap. De frig ma pazesc, ce mai...Nu ma asteptam la asa ceva! Beatrice
ana maria spune:
Bety eu am facut o laparopscopie la Filantropia in 2002. Asa ca prea multe nu pot sa spun. decat ca am facut si iritatia urinara sio de la ea alte complicatii: mi-au swcos sonda dupa trei ore la de operatie si a trebuit sda merg la toaleta la 5 minute, asa cu perfuzia in mana. Dar a trecut... Parca fost acum o suita de ani.
Acum sunt gravida in luna a 7 a, o inseminare cu Anca Moisa.
In septembrie am facut cerclaj cu Moisa si anestezie cu Soare: O bombonica. La inceput am crezut ca e rezidenta si nu i-am dat atentie. Dar cand am aflat cine e am rugat-o sa faca ceva ca sa nu vomit dupa anestezie mai ales ca eu inca vomam in draci de la sarcina. Nu stiu ce mi-a facut dar n-am avut nimic cand m-am trezit si chiar am revenit dupa doua zile din spital cu o impresie super placuta si chiar incurajata pentru ce va urma.
Eu iti urez bafta la laparoscopie si succes in demersul pentru bebelus.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
bety spune:
Am vorbit cu d-na doctor si s-au rezolvat toate: ma duc miercuri la 7 cu toate cele, la 8 intru in operatie, d-na dr. Soare va fi si dansa. Mai putin rezerva (pentru o zi) - se pare ca joi imi da drumul acasa, ca nu are sens sa stau in spital. Mi-a spus ca bine am facut ca i-am spus ca am facut infectia urinara de la sonda, dar ca stau doar 3 ore cu ea. Asa ca, Ana Maria, ma inarmez si incerc sa ma gandesc ca va fi bine si ca nu voi mai face alte complicatii.
Mai sunt fete care au iesit din spital a doua zi dupa laparo?
Eu am stat data trecuta de duminica seara (cand m-am internat) pana joi. Chiar sa ma tina numai 1 zi? Ma mir si eu si mi-e teama ca ma tine 2-3 zile pe acolo?!
Cat mai este pretul, daca vrea cineva sa-mi spuna. Daca nu...Vad eu loco, dar mi-ar prinde bine niste informatii.
Va pup, Beatrice
ana maria spune:
Bety mie la laparoscopie mi-a dat drumul a doua zi. M-au internat joi si vineri la pranz eram acasa. Si sa stiiu ca toate s-au rezolvat cand am ajuns acasa (inclusiv cu urinatul).
Si la cerclaj mi-au dat drumul a doua zi.
Curaj si multa bafta!!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!