mamici de noiembrie decembrie 2004 (84)
Raspunsuri - Pagina 11

ionela roxana spune:
Mai gandacule mai speriat rau de tot, de ma apucase durerile de burta su starile de ameteala; ca sa fii mai sigura mai intai consulta un medic, numai consulta intai n-tul; dupa ce consulti medicul poti sa faci cercetari pe net; eu la prima sarcina am avut mari probleme; chiar inainte de a ramane insarcinata mi-au iesit niste bubite in zona de pitpalac, bubite care din ce in ce se inmulteau si ma mancau de ma urcam pe pereti de mancarime; toate bune si frumoase, am ramas insarcinata si prima oara cand m-a vazut medicul s-a speriat rau de tot, iar prima intrebare a fost ca umblu cu alti barbati, sau sotul are multe amante
; i-am spus ca mandoi suntem ffff. cuminti numai ca nu stiu de la ce mi-a iesit; eu in zona respectiva ma rad, si de fiecare data cand ma radeam le taiam, iar ele se inmulteau, si nu numai, prin simplu fapt ca ma scarpinam se inmulteau, ca aveam niste mancarimi mama mama; interesant ca am murit de rusine ptr. problema asta, ele se inmultisera rau de tot pe toata periaoda sarcinii, incat aparusera si pe labiile mari si pe cele mici, mancarimi la greu; a trebuit sa rabd pana la sfarsitul sarcinii un chin de neinsuportabil; medicul si-a cerut scuze apoi, spunand ca nu ar fi baiul infidelitatii, poate fi cazul colectarii unui microb de la WC. publice(din acelea cu scaun, care acum nu le mai folosesc in ruptul capului, sau daca le folosesc le sterg inainte cu servetele imbibate cu alcool), sau mai mult ca sigur fiind la inceput atunci pe-aici, poate ca aveam lipsa de vit.; dar in final nu a putut sa-mi raspunda cu un raspuns anume
; dupa ce am nascut mi le-a neutralizat cu nitret de argint, se am simtit niste dureri, de mai bine nasteam de 100 ori; acum numai am nici un fel de probleme, iar sotul atunci nu a avut nimic; acum am insa alta problema; de-osaptamana am constatat in zona sanului drept, dedesubt o galma de marimea unei nuci, de consistenta destul de tare, care ma streseaza destul de tare si-mi da dureri de cap; azi cand am fost la control i-am aratat medicului minunea, si s-a c-am speriat, dar a spus ca nu poate face nimic pana dupa nastere, ptr. ca orice interventie facuta i-ar putea cauza lui bebe; de la ce a iesit si ce anume este nu-mi poate spune , doar ca mai intai trebui sa nasc; si fiindca spusei ca am fost la control, bebe este bine, tot cu capul in jos, are c-am in jur de 2800-2900g. si aproape 40cm; in ultimul timp am tot mai des contractii dureroase, burtica "cazand" efectiv jos, de am senzatia ca in urmatoarele minute iese capul lui bebe; sunt in 37 sapt. si mi-a spus ca daca s-ar naste acum nu mai este nici un pericol ptr. bebe; deja ma ia cu tremuraturi
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

ionela roxana spune:
Try nastere usoara, travaliu cat mai scurt posibil si un Alexutsomnoros si mancacios
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

try spune:
Am fost la 8 dimineata a doua oara la spital: dilatatie 1 cm. Inainte sa plec am vazut pe hartia igienica un mucus maro ca si cti-ai sufla nasul. Mi-am dat seama ca acolo ceva-ceva s-a deschis si stiam ca undeva in curand o sa pierd si dopul. La spital conrtactiile erau la 6 minute, dar mi-am dat seama ca singurul criteriu dupa care te pastreaza la spital e dilatatia. Trebuie sa fie minim 3 ca sa te adimita. Pana in 3cm te numesti ca esti in pre-travaliu si ei nu intervin in perioada asta. Din intamplare m-am intalnit si cu dr. meu in spital si m-a controlat el si tot el mi-a explciat treburile astea dupa ce l-am intrebat daca nu se poate sa-mi faca ceva sa-mi grabeasc contractiile/dilatatia. Mi-a zis ca in pre-labor nu se intervine aici, nu se baga peste natura. Daca grabesti contractiile in pre-labor bebe poate intra in distress (actionezi mai repede decat ii dicteaza lui natura) si atunci ajungi la cezariana si nimeni nu vrea asta. Asa ca trebuie sa rabd pana ma dilat la minim 3 si apoi or sa ma admita si-n spital. Iar de la dilat. 4 pot cere epidurala si apoi sper sa fie totul floare la ureche.
Dupa ce-am ajuns acasa a doua oara de la spital, pe la 10 am pierdut si dopul, spre fericirea mea (asta mi-a mai ridicat moralul, caci ajunsa la spital a doua oara m-a busit plansul ca pe un copil mic, intrase deznadejdea in mine). Era maro, format din 2 bucatele (numai pe una am simtit-o alunecand din mine) care s-au dus la fundul vasului veceului si nu s-au dizolvat in apa de la veceu, ci aratau ca 2 bucati de kk, sincer. Prea bine n-am putut studia ca apa mea era bleu si nu vedeam bine prin ea.
La mine tot chinul si nenorocul a fost ca nu m-am dilatat repede si am ajuns la 3cm. Motiv pt. care am trecut prin povestea asta urata si dureroasa. Daca dupa cateva ore de contractii ajungeam si eu la dilatatie minima de 3cm, atunci as fi putut numi asta onastere usoara, insa dupa 36 de ore de contractii eu de-abia am ajuns la 1 cm. Curat ghinion!
Contractiile sunt tot mai dureroase, insa sper sa mai rezist... de fapt n-am de ales.
asa ca speram sa avansam si noi mai repede. Medicul ne-a zis ca azi spre sfarsitul zilei sau maine se va naste si Alexutzu'.
O sa revin cu vesti cand mai pot. in a 41-a sapt., DNP 31 oct.

gandacelu spune:
roxi, scumpa, inteleg prin ce treci!
Doamne, nu cumva au fost negi (veruci)? ca si sotul a avut (pe mana) si i le-au ars cu nitrat de s-a tavalit de durere cred ca la tine la pitpalac a fost horror de horror
azi am citit pe net numa despre astea, sunt cu voma-n barba, ce mai, dar am gasit si despre veruci si cred ca la tine asta a fost poti sa cauti sa te convingi, din descriere si tratament... dar nitrat pe labii? Doamne, ii spun sotului, sa faca infarct!
despre nodul, hai sa vezi ca si eu ma alarmasem la inceputul acestei sarcini: poate sa nu fie nimic!
e posibil sa vina lapticul si sa se umfle sanii si de la aia, ca daca ai avut ceva canale infundate ramase de la prima alaptare (cum am si eu, si sunt zone mai tari pe san, ca niste noduli) asta e, deci efectiv fara nici un pericol! eram in canada si am fost la dr pe motivul asta si m-au linistit!
ai, nu te ingrijora!!!!

try spune:
gandacelu' yeast infection se trateaza cu Clotrimazol. E sub forma de Monistat sau Canesten (nu stiu de care se gaseste in Ro).
Sunt niste ovule pe care le introduci in vagin seara inainte de culcare (exista seturi de 1 sg ovul sau de 3 ovule, in fct. de cat de acuta e infectia) + o crema care se foloseste numai extern (daca ai mancarimi/usturimi pe pasarel. Nu stiu insa daca, in ce cant. si in ce perioada a sarcinii este admis. Vorbeste cu medicul si grabeste-te in caz ca ai asa ceva pt. ca poate evolua si mai nasol daca nu o tratezi. in timpul sarcinii se face foarte usor yeast infection din cauza sensibilitatii crescute a pH-ului din vagin. Echilibrul pH-ului este foarte usor de destabilizat in sarcina si de-aia apar aceste infectii. in a 41-a sapt., DNP 31 oct.

try spune:
Ma duc sa mai fac o baie in cada poate ma ajuta sa trec mai usor peste dureri. Asa mi-au recomandat si de la spital sa fac ca sa suport mai bine durerile: bai si plimbari la pas alternate cu stat in pat. in a 41-a sapt., DNP 31 oct.

daniela_sb spune:
Buna fetelor! Mai apar si eu pe aici. Cu toate ca nu intru, mi-e dor de voi si va citesc in fiecare zi pentru ca-mi aduce cineva paginile acasa. Noi suntem bine, dam din picioruse sau ne ridicam cu funduletul in coastele lui mami si nu o mai lasam sa doarma noaptea. De fapt nu ma plang: nu e mult daca ma scol o data sau de doua ori pe noapte dupa ce insomniace am vazut ca sunt pe aici. Chiar Felis, ia-o mai incet si bafta le ex.!
Vreau sa le felicit pe proaspetele mamici jasmine, ele, roserb, bits, mos si sa va spun ca nu crezusem sa traiesc asa emotii ca atunci cand am citit povestile nasterilor si mai ales peripetiile lui bits care cred ca a vrut sa ne arate neaparat ambele optiuni pe care le avem (asa dureri si pana la urma cezariana...). Sa creasca micutii sanatosi si cuminti!
Adraiana, felicitari pentru cei doi bebici ai tai si ma bucur ca ai trecut cu bine peste asa o incerare si sunteti bine cu totii.
Try, ba vesti bune, ba vesti rele... Alexutzu tau nu vrea si nu vrea inca afara, nu? Iti doresc totusi sa nu mai continue mult situatia asta, asa fara nici un progres real si sa-ti tii si tu minunea in brate cat mai curand!
Elena, Bumbacel, bine ati venit printre noi! Nastere usoara si bebelusi sanatosi si mancaciosi!
Pe curand!
37+ saptamani, DPN 21 Nov

irinaA spune:
Try nu ma gandeam ca nu ai nascut inca.Sper sa incepi sa te dilati cat mai curand.Mersul ajuta dar durerile sunt groaznice.Sper sa reusesti sa scapi cu bine azi.
Nastere usoara.

irinaA spune:
Gandacelule- nu este ce crezi tu.Asa ceva se manifesta mult mai exploziv aproape ca nu poti sta pe picioare este asociat si cu mancarimi puternice.Ce cred eu ca este un cos de la transpiratie si efort fizic ca in timpul sarcinii temperatura corpului este mai ridicata.Nu mai iti face probleme nu cred ca ai mare lucru.Doar putina nerabdare si neliniste cand imaginatia o ia razna.Nu mai cauta si probabil ca si medicul o sa iti spuna acelasi lucru.Nastere usoara.