mamici noiembrie-decembrie 2004 (83)
Raspunsuri - Pagina 12

onitza spune:
Intrebare pentru cine a nascut: cand v-a picat dopul sau vi s-a rupt apa, si ati dat de dara aceea de sange, v-a mirosit a ciclu?
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

onitza spune:
ELENA, sa-ti traiasca Mariutza!!! Cand ai DPN-ul? Unde nasti?? Cu ce doctor? Mai spune-ne despre tine...ai planificat sarcina, sau a fost..o intamplare???
Onitza
DPN - 8 decembrie

elean75 spune:
Draga Onitza multumesc de intampinare!
DPN este 22 decembrie, am vazut ca mai este o Mariutza cu acelasi DPN...
Si - probabil ca in multe alte cazuri - taticul ar fi dorit sa fie un baietel, dar acum e tare mandru de ce fetita o sa aiba - adica ce frumoasa o sa fie, mai ales daca o sa semene cu el!!
O sa nasc la Polizu - sor'mea este ginecolog rezident acolo si o sa nasc cu doctorul Suciu.
Dupa cum am mai zis am tot citit ce scrieti voi pe forum si imi place foarte mult stilul - foarte prietenos si saritor - initial am fost foarte surprinsa.
elena

onitza spune:
Fetelor, ia faceti voi testul asta pe care-l gasai eu aci pe site:
Înainte de nastere, nu este necesara o pregatire speciala in vederea alaptarii de mai tarziu. Este bine insa sa va asigurati ca nu aveti sfarcuri plate sau înfundate. Sfarcurile plate sau infundate pot face dificila sau incorecta pozitionarea (fixarea) copilului la san pentru alaptare.
Pentru a afla raspunsul la acest lucru, faceti un test simplu. Puneti degetul mare si cel aratator pe areola (portiunea intunecata la culoare din jurul sfarcului) deasupra si respectiv dedesubtul sfarcului. La baza sfarcului apasati usurel dar ferm. Daca sfarcul se aplatizeaza sau se infunda in interiorul sanului, este recomandat ca in ultimele saptamani ale sarcinii sa purtati in asa numitele “cupe de san” (breast-shells). Aceste cupe de plastic sunt fixate sub sutien si creaza o presiune usoara la baza sfarcului, tragindu-l afara. Este important sa faceti acest test deoarece desi unele sfarcuri par normale, se vor aplatiza sau înfunda atunci cind areola este apasata.
ELENA, sotu' meu a vrut fetita, asta pentru ca ei sunt doi frati, dar iata ca-l avem pe Paul, ... eu mi-am dorit insa baietel...
Onitza
DPN - 8 decembrie

try spune:
Deja consider ca a fost un travaliu fals. Am ajuns sa am contractiile la o jumatate de ora, deci se raresc. In plus, ultima nici macar n-a mai fost dureroasa, asa ca...ce sa facem, mai asteptam.
O sa ma duc de dimineata acum la doctor (pana in 11) si sa vedem ce ne ma ispune el si poate imi face si tuseu sa vedem daca m-am dilatat vreun pic.
Daca nenea dr. zice ca nu sunt sanse astazi, atunci il trimit pe sot la servici.
Monica, am dureri cum sa nu, asa mi-am si dat seama ca ma apropii de moment: ca au inceput contractiile sa doara, altfel daca erau tot nedureroase nu le bagam eu in seama. Deci de durut ma dor, insa nu e ceva ce nu pot suporta inca. N-am cum sa ma trezesc prea tarziu sa merg la spital caci mi le cronometrez meticulos. Iar frecventa bag eu seama e mai importanta ca intensitatea durerii (caci durerea poate fi perceputa diferit de o persoana, pe cand frecventa nu poate fi trecuta cu vederea). Oricum pana nu ajung sa fie regulate si la mai putin de 10 minute, nu pot spune ca sunt in travaliu real. in a 41-a sapt., DNP 31 oct.

gandacelu spune:
elena, bine ai venit!
te-am trecut in tabel... am pus numele Maria, sa stii ca am ezitat, ca tu ai tot spus "mariuca" in sus si-n jos! daca vrei sa modific, sa-mi spui!
si eu am nascut la polizu (primul copil), cu alma stefanescu... suciu e fff fain, esti o norocoasa... plus ca spitalul e f calumea...
try... uf! ata ete! reguleaza-le tu daca ele nu-s!

anne-marry spune:
pai si eu am inceput sa iau cam ce ne trebuie..am zis ca macar strictul necesar...las ca babele ma tot bat la cap ca ce iei inainte??????? de-mi vine sa le dau vreo doua dupa scafarlie....si eu sunt sigura ca bunul dumnezeu si maica domnului au grija de puiutzul nostru si de noi, si ca totul este si va fi ok.
aseara am visat fetelor ca nasteam...mama mama si ce real era. alte dati visam ba ca se spargea apa,ba ca il alaptam pe bebe etc,ei acum am visat ca eram la ultimele cumparaturi pt bagajul de spital si apoi ca m-a luat nascutul si cum impingeam pe masa de nasteri si...etc...et...cum a iesit placenta dupa TOT de parca as mai fi nascut vreodata si as fi stiut....cred ca se trage de la emisiunea aceea de pe prima de aseara.
mei si acum am un somn in mine de simt ca lesin, as dormi non stop .... stiu ca ar tb sa o fac pt ca dupa ce vine bebe voi vrea sa dorm insa nu voi putea asa ...ca in ziua de azi...insa...ce dzeului... chiar asa? sa dorm mereuuuuuuu ???????/
elena bine ai venit printre noi... eiiiiii ai dpn pe 22dec, iar eu am pe 21 ce misto........ de fpat si la mine unii zic 21 altii 22...desi eu cred ca o sa nasc pana atunci, adica pe la inceputul lui dec mai precis...sunt eu umpik de baba omida
anne-marry 34 sapt cu
teodor alexandru DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mona_B spune:
Stiti cumva cate cani se beau pe zi din ceaiul ala miraculos din frunze de zmeur despre care tot aud ca ajuta la scurtarea travaliului?
Mona sapt.36

FELIS spune:
quote:
Originally posted by elean75
Buna ziua, sunt si eu o bortoasa de 33 de spatamani si doua zile, cu o Mariutza in burtica si dupa ce am stat ascunsa vreo doua luni, ma aventurez si eu sa va scriu - caci tare imi place de voi!
elena
ELENA bine ai venit printre noi!

Sa ai parte de nastere usoara si bebelina sanatoasa!...
Felis, 35 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!

fulguletz spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
Stiti cumva cate cani se beau pe zi din ceaiul ala miraculos din frunze de zmeur despre care tot aud ca ajuta la scurtarea travaliului?
Monasapt.36
2 cani pe zi.
io beau...vom vedea si ce efect are...

poze