Sani mici?!

Este posibil sa ti nu ti cresca sanii in timpul sarcini?Avem 19 saptamani, sanii au crescut f. putin dar mameloanele s au dublat iar bebe nu a miscat inca...desi la eco era tare vesel (si ne trata cu spatele
)...este posibil sa fie baiat?
ceea ce stiu este ca nu stiu nimic...
Raspunsuri

szivarvany spune:
Da, posibil ! Posibil ca nici cand alaptezi nu-ti cresc. Eu ii am ca la 20 de ani !
Sarcina usoara in continuare si bb sanatos !
P.S. Si fie`mea ne arata dosul Si asa a si ramas pana la nastere !
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16

try spune:
Cat de mult ti se modifica sanii de-a lungul sarcinii (in volum, consistenta sau forma, aspect, mamelon etc) este o chestiune specifica fiecarei femei in parte. Chiar daca tendinta generala a lor e sa creasca in volum, sa devina mai tari/fermi, sunt si cazuri in care asta nu se intampla.
Eu inca am aceeasi cupa de la inceputul sarcinii si nici nu cred ca mi se va modifica chiar dupa ce nasc. E adevarat ca s-au modificat mameloanele, au aparut acele glande protectoare ca niste bumbisori pe aureola, iar mameloanele au devenit mai mari si mai proeminente, dar altfel au crescut destu lde putin in volum (e adevarat ca nu sunt genul de femeie dotata si atunci o marire a sanilor chiar si cu 50% nu pare spectaculoasa). In schimb am crescut in torace, adica nu ma mai cuprind sutienele in torace, ma strang. A fost nevoie de prelungitoare ca sa le fac confortabile atat timp cat nu aveam nevoie de o modificare a marimii cupei.
Stai linistita ca nu-i o problema. La unele femei cresterea e spectaculoasa in primele luni si apoi se mentine asa. La alte felei cresterea e spectaculoasa in trim. III sau chiar inainte de nastere, la altele crest uniform pe tot parcursul sarcinii, la altele nu cresc deloc.
Cate Marii atatea palarii! in a 41-a sapt., DNP 31 oct.

kathywsha spune:
draga Try,
cred ca ai dreptate
Chiar ieri vorbem cu o prietena care a nascut acum 5 ani si cu un piept aproape inexistent, despre cum s a descurcat....mi a spus ca in luna a 6 a purta nr 3 la cupe.
dar problema este alta...sunt in situatia in care tu esti si imi este teama ca nu or sa se dezvolte suficient ca sa i dau lapte bebelusului...

Viktoria spune:
Draga mea,
cit iti sint de mari sini nu are legatura deloc cu productia laptelui. am cunoscut mamici cu sinii mari si nu aveau lapte deoarece nu doreau sa alapteze. Important e ca dupa ce nasti sa-ti pui copilasu la sin, sa bei multe lichide, sa nu fi stresata si sa maninci sanatos. Exista si unele ceaiuri speciale care te ajuta sa ai mai mult laptic si copilul sa nu aiba colici. In legatura cu sexul copilului nu stiu ce sa-ti spun , important e ca este sanatos si eu iti doresc sa-ti de-a Domnul ceea ce iti doresti tu. Nastere usoara!

Mickyyy spune:
Marimea sanilor n-are nici o legatura cu alaptarea. Eu de exemplu am avut si am in continuare sanii foarte mici (ca sa nu zic inexistenti), dar am alaptat exclusiv pana la 5 luni (si inca mai alaptez, dar moatza mea a cam inceput sa refuze sanul de ceva vreme...poate fiindca sunt din nou si atunci se schimba gustul la lapte). Imediat dupa nastere parca parca crescusera nitel, dar nesemnificativ, iar in timpul sarcinii foarte putin.
Nu-i motiv sa te impacientezi, si in nici un caz de acum.
Sarcina si nastere cat mai usoara!
Mickyyy si
Malina Ioana (31.03.2004)

szivarvany spune:
Stai linistita, cum spun si fetele, nu are absolut nici o legatura ce marime ai la sani si productia de lapte.
In saptamana cat am stat in spital, eu curgeam de mama focului si erau mamici super dotate care nu reuseau sa sature bb-ul.
Nu trebuie sa-ti faci griji in aceasta privinta ! Daca esti increzatoare si vrei sa alaptezi, vei reusi ! Trust me de la gagici !
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16

kathywsha spune:
Si atunci, daca nu este nici o problema, de ce unele mamici nu au lapte? Este o anumita tehnica de alaptare?

Monique spune:
Toate femeile "au lapte". Totul tine de psihic : daca esti stresata ca ba nu ai sani, ba laptele tau poate nu are consistenta necesara, ba lapticul ti se pare insuficient ( impresia ca nu se satura bb !...), etc, deci factori pur subiectivi intr-adevar pot sa afecteze in sens negativ "productia" de lapte. Tin minte la unul dintre cursuri ne explica o d-na dr.f.erudita cum ca daca ar vrea...si bunicile ar putea alapta: timp de 2saptamani ar trebui sa-l puna pe bb la piept, sa-si ataseze de mameloane niste tuburi-capilare din plastic care i-ar da impresia bb-ului ca kiar suge ( fireste in per.aceea s-ar alimenta bb cu lapte praf)...; concluzie : sub stimulul puternic al punerii copilashului la san pana si cele mai ...sterpe ar produce lapte !...
s31
PS Pe Vladutz l-am alaptat pana la 18 luni .

nefertari spune:
Ma oftica subiectul asta ! Eu ma plangeam ca am sanii mici , ca n-o sa am lapte , blablablablabla.Ei si ce credeti ? Puturosenia mea de baiat abia daca a supt in primele doua luni, desi eu aveam lapte cat 2 vaci insa parca ar fi continut somnifer - cum puneam copilul la san adormea bustean !
Si uite asa s-a dus pe apa sambetei bunatate de lapte !

anne-marry spune:
si eu ma ganedeam la aceeasi chestie..insa am tot auzit exact ce ti-au spus fetele tie: o tipa , o asistenta de la noi, a zis ca desi avea sani de CITEZ "ii dadeam pe spate" , REVIN....nu a avut pik DAR PIK de lapte sa alapteze....acum nu zic ca fetele care au sani mari nu vor avea laptic pt bebic...dar ti-am dat un exemplu.
mie mi-au crescut sanii putin fata de cumeram initial, insa nuc eva deosebit, vad eu cand incerc sa mia imbrac ceva de altadat', in schimb s-au marit aureolele, care au devenit si maro inchis pe margigni, au aaprut brobonitele acela pe ele, si sfarcurile sunt mia proeminente ca niste...bublbi sa zic asa, inca de la inceput,de cand am ramas.
si acum, am observat ca daca ma apas putin pe sfarc se prelinge fffff putin colastru...ceea ce ma face sa deduc ca sunt canelele desfundate. in rest...bebi sa fie sanatosi si noi ca sa ii putem aduce usor pe lume, si sa ii crestem mari si sanatosi. si...frumosi asa ca noi... ...
anne-marry 34 sapt cu
teodor alexandru DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA