hai in cancelarie!
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
Salmida spune:
Angela T., salariile date de tine sunt chiar multumitoare si se pare cä este o adeväratä incurajare pt. a opta pentru profesorat.
Ne spui si ce predai? Mde, probleme administrative de ... listuzä!
Bine ati venit si spun si celor de curand intrate in cancelarie!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
Câtä luciditate, atâta dramä. (C. Petrescu)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Am terminat cu lucrarile...si zic eu am corectat bine.Am gasit greselile cele mai frecvente si m-am ghidat dupa asta sa fac un punctaj.Au luat note cam mari de data asta....
acu am alta provocare, eu sunt asistenta la cursul rectorului si desi e primul an la materia asta m-a pus pe mine sale fac tema pt. lucrarea de joi....
E greu pt. ca trebuie sa fie in stilul lui, ca altfel nu-i problema sa compun o melodioara de armonizat!
m-oi descurca si acum!Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
nadine2004 spune:
Gio, eu am treminat pedagogia; in anul in care am terminat(2000) am vrut sa ocup un post de consilier psiho in scoala; imi amintesc ca am mers la inspectoratul sectorului 5(in cazul meu) si am depus dosarul, dar asta pt cazul in care vrei suplinire; apoi, am mers la Casa corpului didactic, undeva vis à vis de caminele studentesti(in regie) pt a obtine postul; concursul pt titularizare stiu ca este prin iulie, la inceput! Programa cred ca o poti obtine si de la facultate!
Angela T. spune:
quote:
Originally posted by mamamariana
Angela T, nu stiu daca stii ca si eu ma pregatesc de Canada - luna viitoare am interviul si chiar ma intrebam cum e pe acolo cu prefesorii. Directorul meu e canadian din Alberta si mi-a spus ca nu voi avea nici o problema in a-mi gasi de lucru cu hartiile pe care le am si cu experienta mea din Ro si din afara. Dar de la teorie la practica... mult e! Tu ce predai acolo? cum ti-ai gasit slujba? a durat mult? care e perioada cea mai propice de a-ti gasi slujbe? Ca aici e august-septembrie, chiar dupa ce incepe scoala...
Eu nu am gradul I pentru ca am plecat din Ro imediat ce mi-am dat gradul 2. Dar am recomandari de la toate scolile la care am predat: 2 din Ro si 2 de aici (internationale). Sper sa ma ajute.
Mamamariana:
In Ontario (si banuiesc ca procesul e similar pt restul Canadei) sunt mai multe boards of education (un gen de inspectorate scolare), mai importante sunt: public boards, Catholic boards, si private boards. Daca vrei sa lucrezi pt primele doua iti trebuie musai un Ontario Teaching Certificate (un fel de licenta) de la organizatia profesorala din Ontario - The Ontario College of Teachers (OCT). Daca vrei sa lucrezi pt un private board, nu e musai sa detii asemenea certificat. In general ei spun ca prefera profesori cu OTC, dar in lipsa mai admit si unul fara. In principiu, ca sa te poti numi fericitul posesor al unui asemenea mult ravnit certificat, ai doua variante pe care poti merge:
a) iti depui toate diplomele (facultate, de pedagogie, in fine tot ceea ce ar putea atarna greu in balanta) la OCT, ei iti analizeaza dosarelul si iti spun daca esti calificat sau nu sa predai in Ontario. Bine, trebuie sa mai dai si testul de limba (gen TOEFL sau echivalent) si sa iei un punctaj foarte mare ca deh, tot suntem profesori(in ultimul an la eseu s-a cerut 6 din 6 !!). Se pare ca multi romani si imigranti in general au reusit sa se certifice in felul asta pana acum. Insa in ultii ani se pare ca s-au facut destul de scarbosi si nu prea mai dau certificate pe varianta asta la imigranti. Li se comunica din ce in ce mai des ca trebuie sa faca Faculty of Education la una din universitatile din Ontario ca sa indeplineasca aceste conditii.
b) varianta a doua e sa faci Faculty of Education (un an de zile) in urma caruia sa primesti Bachelor of Education si automat va veni si certificatul de la OCT. Partea proasta si cu Fac. of Ed. e ca au o concurenta acerba, cam 9-10 pe un loc si bineinteles ca daca se pune problema ca tu ca imigrant sa fii la barem cu unul de-al lor, canadian nativ, se stie prea bine cui ii va reveni acel loc. In fine, nu e imposibil, eu am mers pe calea asta, am preferat sa termin tigania si circul cu OCT facand acest an suplimentar la universitate, desi la ASE am facut cei doi ani de pedagogie si aveam si experienta de practica scolara aferenta.
In fine, nu dispera, se poate, e adevarat cu mult efort... Spre exemplu, la Fac of Ed am facut una din practicile de predat la o scoala privata internationala (Columbia International College) unde cam 50% din profi nu aveau certificat, iar trei profesoare erau chiar romance
![](cheers.gif)
In legatura cu felul in care am gasit eu job-ul, easy: in vara dupa ce am absolvit am inceput sa trimit resumee si pana la urma s-a prins un job si de mine
![](icon_smile_big.gif)
quote:
Originally posted by Salmida
Angela T., salariile date de tine sunt chiar multumitoare si se pare cä este o adeväratä incurajare pt. a opta pentru profesorat.
Ne spui si ce predai? Mde, probleme administrative de ... listuzä!
Salmida,
Ia pune mana si te uita la profilul personal, ca scrie
![](icon_smile_big.gif)
gio spune:
quote:
Originally posted by nadine2004
Gio, eu am treminat pedagogia; in anul in care am terminat(2000) am vrut sa ocup un post de consilier psiho in scoala; imi amintesc ca am mers la inspectoratul sectorului 5(in cazul meu) si am depus dosarul, dar asta pt cazul in care vrei suplinire; apoi, am mers la Casa corpului didactic, undeva vis à vis de caminele studentesti(in regie) pt a obtine postul; concursul pt titularizare stiu ca este prin iulie, la inceput! Programa cred ca o poti obtine si de la facultate!
Multumesc mult! In primavara ma apuc serios de cautat job, si sper sa ne intalnim aici sa vb!
Gio si Taisia
Salmida spune:
quote:
Originally posted by Angela T.
Salmida,
Ia pune mana si te uita la profilul personal, ca scrieOfficial: Accounting si Computer Science. In practica: Accounting, Math si Civics/ Career Studies.
Angela T, "Ia pune mana si te uita la profilul personal" cä acolo nu scrie cä as fi una dintre elevele tale!
Tonul face muzica!
![](hop.gif)
![](icon_smile_wink.gif)
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
Câtä luciditate, atâta dramä. (C. Petrescu)
Angela T. spune:
quote:
Originally posted by Salmidaquote:
Originally posted by Angela T.
Salmida,
Ia pune mana si te uita la profilul personal, ca scrieOfficial: Accounting si Computer Science. In practica: Accounting, Math si Civics/ Career Studies.
Angela T, "Ia pune mana si te uita la profilul personal" cä acolo nu scrie cä as fi una dintre elevele tale!
Tonul face muzica!Sabina poate confirma
cäci ea este compozitoarea grupului!
Salmida, "tonul" era o gluma, asta era rostul emotioncom-ului care urma. Scuze pt neintelegere.
Angela
PS. cu elevele mele nu vorbesc asa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Angela, nu cred ca s-a suparat Salmida!!
Io nu sunt deloc multumita de tema pe care am facut-o...fara sare si piper doar ca sa se puncteze niste probleme.Daca nu m-a lasat s-o fac in stilul meu...Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
Elena I. spune:
ca tot e pauza mare!!!
Ma inscriu si eu, profa de neamtzä in Iasi. Nu stiu daca voi avea vreme sa intru prea des pe forumul acesta din motive de cupil de 9 luni. Orchid mi-a trezit interesul cu promisiunea ca va povesti cum preda ea germana. Daca ai timp, astept cu drag sa scrii despre metodele tale.
Sanatate!www.ofoto.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=633450517105&page=1&sort_order=0" target="_blank">Album Erica octombrie
Elena si Erica (6.februarie)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
quote:
Originally posted by Elena I.ca tot e pauza mare!!!
Ma inscriu si eu, profa de neamtzä in Iasi.
Vin si eu sa beau ceaiul cu tine. La ce scoala predai ?
Mik.