Bun venit la ora de spaniola !
¡Hola!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32843" target="_blank">Romancutzele din Spania au hotarat sa invete spaniola ca lumea! Pentru ca exista nivele diferite, propun ca fiecare sa vina cu propriile nedumeriri si intrebari si ne lamurim noi.
Si pentru ca fiecare fata locuieste intr-o anumita zona, cred ca ar fi foarte interesant de aflat ce particularitati dialectale are zona respectiva.
Eu o sa scriu acum de incurajare cateva saluturi:
hola = buna
qué tal - e un sinonim al lui how do you do din engleza mai degraba decat o intrebare reala
de obicei se raspunde bien/ muy bien, gracias
¿cómo estás? - ce mai faci?
Ei, ¿alguien se atreve a seguir?
Cine continua?
Raspunsuri
liris spune:
hasta luego! hai pa
con mucho gusto! =cu placere
acaramelizado =siropos
cuidate mucho! ai grija de tine
que te vaya muy bien! sa-ti mearga bine
nos vemos despues =ne vedem mai incolo
cuantos anos tienes? =citi ani ai
com te llamas?=cum te cheama
donde vives?=unde locuiesti
estas casada?=esti casatorita?
tienes hijos?=ai copii?
samd:))
Once a grump, always a grump
Vianne spune:
Smilla, multzumim
Cat despre portugheza sunt de acord cu tine... Adica nu o consider nici eu moldoveneasca spaniei.
Besos
smillaraaq spune:
liris si vianne
Pentru ca nu prea se inghesuie doritorii, hai sa va povestesc cum m-am apucat de spaniola.
luminile se sting incet si glasul smillei devine invaluitor
lol
Bineinteles ca am inceput cu telenovelele, ca orice roman care se respecta. De baza a fost Mariana ("Si bogatii plang"), care m-a invatat sa zic Yo no tengo la culpa de nada! Desigur, ziceam la culpa del nada
Pe urma, preferata mea, Caminos cruzados - o splendoare, recitam incontinuu versurile cantecului de la inceput (singurica mi le-am scos, cat am inteles si io - ce m-am spart de ras citindu-le cand deja stiam spaniola!!!! ) si am mai invatat cateva cuvinte tipice: amor, loca, carinio , tonta, embarasada (naiba stia ca se scrie cu z?) si altele asemenea.
Ah, si desigur: mi iho a.k.a. mi hijo
Si STING: They Dance Alone (mmmmmm!)
Intr-a 11-a buchiseam la o carte de invatat spaniola singurica publicata prin anii '60. De acolo am invatat Mi amigo Pedro es obrero, dar si cuvintele si propozitii simple si utile.
De aici pana la admiterea la spaniola (prin franceza, ce credeati? :p) n-a mai fost decat un pas.
Restul e istorie.
¡Hasta mañana!
lilanda spune:
Hehe, smillaraaq!! :-))
Pedro y Antonio son dos buenos amigos. Pedro es obrero en una gran fabrica textil y Antonio estudia en un Instituto Superior... Daaaa...si acum tine minte lectia aia "Deportes"!!!
pozulici
LindaG spune:
No,hop si eu cu citeva lucruri:
Tengo ganas de verte = as vrea sa te vad
Feliz Cumpleanos(n cu caciulita)=La multi ani
Feliz Navidad=Craciun fericit
Feliz Ano(n cu caciulita) Nuevo=An nou fericit
Beso=sarut(pupic)
Daca ceva nu am tradus bine imi cer scuze si le rog pe fetele care stiu mai bine spaniola sa le corecteze.
Hasta manana,chicas.
Muchos besos.
LindaG
dyana spune:
Buna,
Mi-ar place mult sa ma apuc si eu de spaniola, de mult am vrut asta, pentru placerea mea.
Cunoasteti vreun site bun de invatare spaniola, poate chiar englezesc?
Multumesc mult, va pup,
Diana
mamica dulce spune:
super smila!!! deja mi-am printat paginutza asta cu expresii uzuale..imi place teribil spaniola,ma fascineaza,nu stiu de ce,o simt aproape de sufletul meu..de exemplu n-am avut niciodata nici un gand,nici o atractie spre italiana ..dar spaniola..imi doresc de..ani de zile sa o invat si cum am si "ureche" pentru limbi straine..asta e impulsul ce-mi lipsea si sper ca in vreo 2 anisori sa o rup binisor(asta in conditiile in care eu inca mai am de tocit la germana..pe urmatorii 10 ani cred,sunt la un curs de profi la engleza si incerc sa.mi recapat fluiditatea in franceza,pe care o iubesc si o vorbeam fluent acum ceva ani bunicei.
asadar..astept si eu cu nerabdare linkuri bune cu cursuri de spaniola,eventual in engleza sau germana.
si evident,le astept pe spanioloaicele forumului sa mai posteze una alta
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
Kehleyr spune:
quote:
Hola chicas! Como estas hoy?
Nu . Pentru ca 'chicas' e plural si 'estas' e pers a II-a singular. Asa ca trebuie sa spui 'como estais hoy'.
Eu am facut 2 ani de spaniola la institutul Cervantes din Bucuresti si mi-a placut la nebunie. Dupa care nu am mai avut timp. In rest, telenovelele sunt de baza .
Me gustaria mucho tener la oportunidad de hablar en Espanol con vosotros, aunque sea solamente un poco.
Vianne spune:
Multzam kehleyr
Smilla, eu m-am indragostit de spaniola de cand am fost in Costa Rica....
Besos