Qui prodest?! ;((

Qui prodest?! ;(( | Autor: gandacelu

Link direct la acest mesaj

dragi moderatori, dragi forumisti,

de putina vreme, sectiunea zona artelor si-a schimbat numele si orientarea
acum se cheama "cuvinte pentru minte, inima si suflet"...
dar surpriza! cuvintele astea care ar trebui sa ajunga la minte, inima si suflet la unii ajung in alte parti (daca doriti, tot anatomice)

nu e corect!

asadar, unii trec cuvintele prin minte, inima si suflet, iar altii nu se ostenesc sa le treaca nici macar prin... minte (e drept, cativa nu o fac cu intentie, daca intelegeti ce vreau sa zic!)

mai concret: zona artelor s-a umplut pana la refuz cu subiecte pe diverse teme religioase, in care in aproape nici unul discutia nu mai este on topic...

daca cineva a vrut razboi cand s-a gandit sa accepte acest gen de discutii pe forum, ei bine, trebuie sa-l felicit! pentru ca a reusit!

propun, si rog pe cei care sunt de acord sa ma sustina (cei care nu-s de acord... valea!;)) sa se inchida orice subiect religios care a ajuns la 451 fahrenheit

si iata si de ce

motivele sunt nenumarate, incerc sa le deslusesc putin:
1. pentru unii din participantii la discutie, subiectele religioase sunt numai un prilej de batjocura, aratat muschii (din pacate de cele mai multe ori absenti intr-un mod atata de penibil incat efectiv acest fapt este trecut cu vederea in mod tacit de ceilalti... cand nu este, clar, avertismente de la moderatori... btw, avertismente pentru prostie crasa nu se dau?!;(
2. pentru cealalta categorie de participanti, aceste subiecte sunt tot ce au ei mai drag, mai sfant, mai curat... nu e greu a se vedea cu ochiul liber ca deja miroase a praf de pusca, nu?!
3. mai este o categorie pe care o respect, aceea a celor neinitiati in tainele religiei (fie ea oarecare) dar care sunt cu adevarat dornici sa afle... care nu sunt pusi pe batjocura si isi afirma punctul de vedere cu argumente logice si bine intemeiate

acestea pe de o parte

pe de alta parte, de asemenea, in cadrul primei categorii, a celor "dusi la Biserica" (oricare ar fi aceea) apar "razboaie" si mai sangeroase, datorita confesiunilor diferite... domnilor moderatori, avem reproducerea la scara micro a istoriei omenirii, nu?;)) mai suntem acuzati (bineinteles, de cei "neimplicati afectiv") si de lipsa de toleranta... ce mai, circ in toata regula!

cum aceste subiecte (exceptie cele pur informative) nu duc nicaieri (in sensul ca nu duc acolo unde ar trebui sa duca, nu?! la minte, inima si suflet... sau cel putin, nu duc in mod pozitiv acolo), propun inchiderea lor...

si never ever deschiderea!

va multumesc pentru intelegere!
e doar o propunere, daca va mai fi sustinuta si de altii, puteti sa-i dati curs. daca nu, atunci luati-o ca pe o declaratie simpla de retragere personala din aceste topice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Gandacelu, te sustin!

Eu fac parte din categoria celor neinintitati si care stau deoparte cind e vorba de religie, dar am observat si eu cit de multe subiecte cu tenta religioasa sint! Si chiar m-am mirat, si m-am intrebat pina cind.

Eu personal m-as simti mai bine daca ar fi mai putina religie pe "Despre Copii".

Multumesc anticipat pentru decizia de inchidere a acestor subiecte,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Draga Gandacelusi multe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Personal, nu sunt de acord cu aceasta propunere - se va striga iarasi ca bagati pumnul in gura, iar rafuielile personale (adevarata problema) vor continua pe alte subiecte. Pentru un simplu cititor, e o parabola ce se intampla acolo - si cred ca suntem destul de maturi sa ne alegem informatiile dorite si de a cunoaste mai bine pe unii dintre noi.
Iar "inchiderea" unui subiect se poate face si de catre participanti, prin simpla abandonare a postarilor in cadrul lui.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Initial creeata de gandacelu
propun, si rog pe cei care sunt de acord sa ma sustina (cei care nu-s de acord... valea!;)) sa se inchida orice subiect religios care a ajuns la 451 fahrenheit

Gandacelu, ai dreptate: unele mesaje sunt off topic si au dus la dispute, dar cum sa inchidem subiectele religioase? Adica cum sa ne privam de bucuria de a ne impartasi ideile si sentimentele noastre despre Dumnezeu?

Eu m-am bucurat enorm ca am aflat atatea lucruri de la voi despre parinti renumiti, mi-ati dat sfaturi, m-ati ajutat enorm! Si la fel cred ca si alte fete au gasit cuvinte de invatatura aici.

Cred ca ar trebui sa dicutam in continuare si despre religie, dar sa incercam sa nu ne mai razboim pe tema confesiunilor si sa nu ne mai ranim reciproc. Oare reusim, fetelor? . Cred ca da !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Poate ca intr-adevar n-ar fi bine sa se implice moderatorii aici, ca sa nu dea loc la comentarii rautacioase din partea celor care savureaza aceste conflicte (poate-i prea dur termenul, dar deja eu simt in atmosfera din ultima vreme ceva praf de pusca...)
Insa - daca nu gresesc - acest forum este comunitatea noastra, adica noi forumistii avem chiar mai multa "putere" decat moderatorii (fara intentia de a jigni sau de a diminua importanta nimanui, da?). Haideti sa nu ne lasam! Gasisem aici o comunitate intemeiata pe dragoste si sprijin si-mi pare rau sa vad ca este invadata.
Gandacelu, multumesc ca ai deschis subiectul asta si te sustin din toata inima!

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Si eu cred ca subiectele cu teme religioase ar trebui inchise. Intr-adevar e un pic de pumn in gura, dar este pacat ce se intampla aici. Eu vad oameni care imi sunt dragi de pe la alte subiecte cum se iau la cutite pe teme religioase si mi se rupe inima... La urma urmei nici ateii, nici credinciosii nu isi vor schimba parerile in urma a ce se discuta aici. Disputele nu fac altceva decat sa scoata la iveala ce este mai rau in noi. Nu aduc absolut nimic constructiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Intr-adevar, ceva trebuie facut !
In ultimul timp am urmarit, cam pe diagonala, cateva dintre multele subiectele religioase si sunt destul de bulversat de modul in care toate evolueaza, implacabil, spre ZZ.
Poate ca solutia ar fi o sectiune speciala, moderata de cineva priceput, interesat si ... impaciuitor.

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

De multa vreme se discuta ideea crearii unei sectiuni separate pentru discutiile pe teme religioase. Sustin si eu propunerea, insa... Cat despre moderare - si aici vine partea dificila - este destul de greu sa te detasezi de propriile convingeri sau "tipare" educationale si sa fii 100% impartial, asa ca orice interventie ar fi considerata "atentat la libertatea de constiinta". Pe de-alta parte va rog sa-mi semnalati pe PM discutiile care s-au "acutizat" si voi incerca sa le mai domolesc. Trebuie sa recunosc ca citesc destul de rar aceste subiecte. Nu-i corect pentru un moderator sa nu "inspecteze", dar va marturisesc ca nu inteleg aceasta nevoie de exhibare si explicitare a propriilor convingeri pe care eu una le gasesc de-o intimitate absoluta; si pentru ca aceste discutii imi fac mie (ca individ) rau, le ocolesc cat pot.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Problema gandacelu' este la delimitarea zonelor de competenta.

Daca te-ai declarat veche participanta la aceasta sectiune a forumului iti aduci aminte desigur de subiecte precum "In fiecare zi cu Dumnezeu" iar acum "Arta religioasa" , subiecte ce va erau exclusiv destinate.

E o realitate de necontestat ca subiectele ce aveau destinat un scop precis au "evoluat" in liniste si au oferit informatii de valoare celor interesati.

Chiar si "Buhuuuu" ce trata subiecte precum paranormal magie, astrologie (subiecte ce personal le desfintez cum apar :) a facut o lunga cariera aici si a fost apreciat.

Printr-o extrapolare eu am considerat ca o sectiune separata a forumului DC intitulata probabil "Religii si credinte" ar avea un efect benefic si ar contribui la "linistirea apelor"

Solutia in vigoare acum mi se pare un compromis nefericit.

Discutii lungi si in contradictoriu vor aparea mereu la subiecte de genul "Religia si X" unde X domeniu neconex, dar macar vom decongestiona zona artelor.

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu as sustine creerea unei parti separate pt subiectele religioase.

Pt mine religia si relatia cu Dumnezeu e ceva foarte personal si nu imi place sa vad cearta pe subiectele astea. E clar ca multi vor sa afle si sa se instruiasca, da´ce scop are cearta , nu stiu! Fiecare cu credinta lui si credinta unui om nu poate fi schimbata de un raspuns ironic sau de orice fel, pt ca are origini adinci! Asa ca ar trebui sa se autoeduce si unii dintre cei care posteaza... Opinia e opinie si in credinta nu exista nici prosti si nici destepti. Fiecare gaseste in credinta ceea ce are el nevoie pt sufletul lui si aceasta gasire nu este valabila pt alti oamnei intotdeauna.

Ar trebui creeata o regula de bun simt: in afara subiectelor care pun tocmai ca problematica discutia dintre un cult si ateism sau dintre culte, cei care au alta credinta sau sunt atei sa se abtina a critica credinta altuia intr-un subiect care apartine de credinta ultimului.

Deasemenea exista dreptul oricarui om ca sa fie ateu si de alte credinta decit a ta. A-i critica pt alegerea lor nu serveste la nimic!

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput