mamici de noiembrie decembrie 2004 ( 82)
Raspunsuri - Pagina 6

Eliza5 spune:
Roxana, in Japonia ce ora e? Si ce zi?
Eliza - 36 saptamani
DPN 20 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

ionela roxana spune:
Eliza5 acum la noi este Marti 2 noiembrie, ora 8:07 min; am sunat-o pe Bits dar cred ca doarme; sper sa nu o fi deranjat, dar doream doar s-o felicit prin viu grai; sper sa nu sa fi suparat; are tel pe mesaj.
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

dama spune:
Ionela, acum ma uitam la ultimele tale poze (ca tare mi- draga Arisa a ta) si burtica ta seamana foarte tare cu a mea. Am vazut ca ai DPN 29 nov si voiam sa te intreb daca este calculat de la UM sau de la conceptie? ici dulci pt Arisa si pt tie si bebe mic (care eu una cred ca e baietel).
38 saptamani
pozitze

Eliza5 spune:
Aha.. deci voi sunteti de fapt inaintea noastra, eu credeam ca e invers . La noi este 2 Nov - ora 1 noaptea. Dupa cum vezi, iar nu am somn, nu stiu ce e cu mine, in ultimile 24 de ore cred ca am dormit 4 ore in total.
Probabil ca Bits are telefonul pe "silent" - nu-ti face griji ca o deranjezi, pentru asta sunt facuti prietenii: sa se intereseze de situatia ta si sa vegheze daca totul este OK .
Eliza - 36 saptamani

Eliza5 spune:
Dama, m-a zapacit total DPN-ul tau. Daca esti in 38 de saptamani inseamna a mai ai 2 saptamani si nasti. Dar peste 2 saptamani este de-abia 14 noiembrie..
Bine, adevarul e ca si eu mi-am scris DPN-ul cam subiectiv (in functie de ecografii..).. De fapt ultimul meu DPN (aflat azi) ar fi 14 noiembrie
Eliza - 36 saptamani

dama spune:
Eliza, recunosc ca si eu sunt la fel de zapacita de DPN ca nici nu stiu ce sa mai cred. De fapt cel pe care il vezi in listuta e calculat de la UM si nu l-am mai schimbat desi mie dr mi-a spus 30 nov pt ca mi-a considerat data conceptiei (eu nestiind-o exact) ca fiind 1 martie. Astia pe aici nu-ti scriu pe eco decat in cate saptamani (+zile) esti si nu-ti dau data fixa de nastere pt ca asta e doar asa estimativa (bebe se naste tot cand vrea el, sunt rare situatiile cand bebe s-a nascut exact la termenul pus sau numai la cezariene se poate, nu stiu). Cat Am scris 38 sapt pt ca am intrat in saptamana 38 nu ca as fi implinit-o, deci ar mai fi exact 3, daca luam in calcul fix 40. Dar dupa cum am vazut cu nasterile pe aici nu prea se respecta data, nu? Asa ca la ultimul control dr mi-a spus ca incepand de la 1 nov pot sa nasc oricand (ca sunt la termen). Pai eu una ce sa mai inteleg...astept si eu cuminte la rand, ca sunt alte fete care au si depasit un pic termenul...si eu respect coada.
38 saptamani
pozitze

ionela roxana spune:
Dama multam muuuuuuuuuuult; calculul meu este facut de la UM; mie mi-a iesit pe 28nov., iar medicului pe 29nov; oricum pana acolo nu o sa ajung, mai mult ca sigur, caci in ritmul in care ma misc dupa fiimea si nu numai(treburile casei)
, sigur voi naste mai devreme, dar vreau sa ca bebe sa intre in sagetator macar o zi, sa fie ca mine
; acum sotul meu are o gripa taaaaaare naspa, si mii teama sa nu o molipsesc, eu sau fii-mea(pe care trebui sa o iau cu mine in spital cand voi naste); deaceea, iata ca dupa trei zile de libere ptr. sotiorul meu, mai mult stand in pat si band medicamente
, azi a trebuit sa mearga la munca
, si cum afara este o zi splendida, de-ti vine sa stai numai afara(azi vor fi vre-o 23grade), trebui sa dezinfectez totul pe-aici, sa spal, sa fac curat, poate, poate s-o duce virusul racelii
, iar pe Arisa trebui s-o scot neaparat la soare, caci in ultimile trei zile a stat numai in casa, din cauza vremii ploioase, si s-a plictisit de moarte numai in fata TV-lui
Eliza5 insomniile cred ca provin din cauza grijilor pe care ti le faci; ai sa vezi ca totul va fi bine; si eu am stari de-astea, de-mi vine sa ma urc pe pereti, dar trebui sa dorm caci a doua zi dau in balbaiala cu Arisa daca nu sunt odihnita
; iti doresc odihna placuta, si incearca sa nu-ti mai faci griji; arunca stresul si grijile pe fereastra
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

try spune:
Dama, te ajut eu cu info: doar 5% din copii se nasc pe DNP, asa ca e doar o data aproximativa sa stii cam cand iti e sorocul, insa e aiurea ca mamica sa spere ca Bebeul ei se va naste pe data aia. E chiar o intamplare cand se naste pe DNP.
Eliza, bebe ia in greutate cam 300g/sapt. dar numai pana i nsapt. 37-38, dupa care mai ia doar foarte putin. Eu din cate am citit, dupa sapt. 38, bebe ia in greutate doar cate 50g/sapt. deci poti sa o numesti aproape o stagnare in greutate dupa sapt. 38. Am mai explicat eu in urma ratiunea pt. care se intampla lucrul asta, altfel copiii s-ar face ca de 3 luni cand ar fi sa-i nastem in a 41-a sapt., DNP 31 oct.

try spune:
Alexutzul meu s-a agitat in burtica azi nici mai putin nici mai mult decat 7 ore. 7 ore continuu. Nu a stat o clipa, iar miscarile lui erau agitate, nu erau lingusiri si unduiri, ci framantari din tot corpul. Nu stiu cum a putut sa se miste atat de mult timp continuu fara sa oboseasca si fara sa doarma. Nu am stat nici in pozitii inconfortabile. Nu stiu ce sa zic. De o sapt. se agita asa tare, dar numai cate 2-3 ore/zi pana acum, astazi insa a depasit orice inchipuiri ale mele. Macar de mi-ar rupe membranele in timpul framantarilor astora.
Gandacel, poate Alexutzu' meu o sa fie chiar din categoria copilul atomic .
in a 41-a sapt., DNP 31 oct.

FELIS spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
Mi-am dat seama ca suntem de aceeasi varsta cand ai spus ca in cutremurul din 77 erai de 3 luni in burtica mamicai. Eu m-am nascut a doua zi dupa cutremur, pe 5 martie :-)
Felis, mie trigliceridele mi-au iesit 300 (!!!) iar doctorul mi-a spus ca e normal in sarcina (pentru ca nu stiu ce grasimi se convertesc in nu stiu ce energiepentru ca bebeul iti seaca alt fel de energie, n-am inteles eu prea bine) asa ca nu te mai gandi la asta.
Eliza - 35 saptamani
ELIZA multzumesc mult de informatie cu trigliceridele. M-ai linistit.

In legatura cu 4 martie 1977... Eu in acea zi am implinit 3 ani.

Felis, 35 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!