Dimensiune foliculi
In urma unei ecografii ovariene facute in ziua a 5-a a ciclului, am aflat ca nu am foliculi mai mari de 4 mm. Din pacate nu mi s-a spus daca as avea mai mici.
Intrebarea mea este: aceasta lipsa poate conduce la concluzia de sterilitate?
Raspunsuri
Gianni spune:
Nu cred, pentru ziua 5 este OK.
Dupa cite stiu, el va creste pina-n ziua 14(ziua probabila a ovulatiei)si va ajunge la aprox 18-22 mm, in acelasi timp va creste si endometrul ca sa fie apt sa-l primeasca ...pe ousor...intelegi?
Ca sa te convingi , poti sa-ti faci la fiecare 2 zile un echo si asa poti observa evolutia lui.
Catalina
nique15 spune:
Buna fetelor!
Am si eu o intrebare pentru cunoscatoare: azi in ziua a 10 am facut o ecografie pentru monitorizare. rezultatul: endometru 7mm, ovar stang 1 folicul 7,1mm , iar ovar drept folicul de 8,1 mm. Cum vi se par aceste dimensiuni? Nu sunt cam mici? mentionez ca ultimele cicluri au fost exagerat de lungi 40 si 43 zile...

Ioana
dandana spune:
ioana, probabil medicul tau a spus ca sunt mici, nu-i asa?
eu am inteles ca foliculii cresc cam cu 1-2 mm pe zi si la ovulatie trebuie sa aiba 20 mm. de aia ai avut un ciclu asa lung, intotdeauna a fost asa?
annaa spune:
A facut cineva monitorizare la eco normal?
Eu am facut acum vre-o 4 ani doua eco. normale in ziua 14-a in aceeasi zi si rezultatele au fost total diferite 
1-aveam 3-4foliculi imensi,
2-ciclu anovulatoriu, deci nici un folicul.
Pot sa fie corecte rezultatele date sau interpretate la un eco normal?

Ana
nique15 spune:
Da,
a zis ca sunt mici, dar ca pentru un ciclu asa de lung este normal, fiindca ovulatia va avea loc dupa ziua 20... m-a chemat din 5 in 5 zile sa vedem cum mai evolueaza.
N-am avut ciclul asa de lung niciodata... in iulie am pierdut insa o sarcina si dupa primul ciclu de 28 de zile au urmat acestea care sunt foarte lungi...
nu stiu ce sa mai cred
Ioana
Anca Wish spune:
Fetele, cum se poate sa ai 3,4 foliculi pe ciclu fara stimulare?
Eu nu intzeleg. Eu stiu ca normal e sa ai un folicul la fiecare menstruatie. De aceea se face stimulare, pentru obtinerea mai multor foliculi.
annaa, sincer, eu nu am auzit pana acum de monitorizare prin eco pe burtica. Mi se pare totusi ambiguu. Ei se pot pacali si la eco vaginal referitor la marimea foliculilor.
nique, stai linistita. Cresc sigur!
Zambeste
...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
MadalinaM spune:
Eu am facut echo vaginal in ziua 8,12 si 17
dimensiunile: ~11mm, 20mm si 22mm.
Daca primele doua valori se inscriu in parametri normali, in ziua 17 e ceva ce eu nu imi explic, la un ciclu de max 28 zile de cind ma stiu(poate au fost si citeva exceptii raaare la 29-30 zile).
Nici nu cred ca dr-ul a procedat bine dandu-mi Pregnyl...mi-a mai dat o sansa pt luna asta dar acel folicul nu era "imbatranit"?
Voi ce parere aveti?
Tia spune:
ce inseamna "imbatranit"? eu cred ca ai doi foliculi grasi, poate iese cu mai multi okisori ![]()
MadalinaM spune:
Tia, chiar doream ca tu sa imi raspunzi...
Nu stiu exact ce inseamna "imbatranit"...am cautat, nu am gasit dar ma gindesc(,)ca e ceva care a stagnata atita timp si si-a pierdut calitatile initiale...rid si eu de ce a iesit, exprimarea in cuvinte a temerilor mele. Este totusi ziua 17 si din ziua 12 pina in ziua 17 de ce a crescut doar 2mm?
Tu crezi ca sint 2 foliculi "lipiti" si dr-ul nu a putut sa distinga la echo?
E drept ca in z. 8 mi-a zis de 2 foliculi dar in z. 12 nu mi-a mai zis decit de unul...e o ceata...
Mai ai vreo idee?