Daca da si mai ales cand

Daca da si mai ales cand | Autor: putzuruca

Link direct la acest mesaj

UNELE DINTRE VOI VOR SPUNE CA NU ESTE MARE LUCRU SA TE HOTARASTI SA AI UN COPIL, DAR EU CRED CA ESTE O DECIZIE FOARTE IMPOTANTA.CINEVA DE PE ACEST FORUM MI-A DAT IDEEA ACESTEI TEME DUPA CE AM PUS INTREBAREA CUM TE HOTARASTI SA FACI UN COPIL. DACA AVETI ACEIASI PROBLEMA CA A MEA VA ROG SA-MI RASPUNDETZI.

roxpanait

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

buna - te rog sa citesti regula 10: http://www.desprecopii.com/forum/rules.asp#rulesid23

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

draga administrator, imi cer scuze dar nu mi-am dat seama

roxpanait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maki spune:

Draga Roxpanait! Noi ne-am hotarat dupa trei ani de casnicie si ne-am hotarat greu.Au fost trei ani in care ne-am facut carieara, ne-am cumparat apartament, ne-am distrat si am fost in concedii fara griji.Cand mergeam la prieteni sau rude , care au avut deja copii mici si vedeam cate griji au ( erau la varsta la care plangeau mult, nu stiai ce au, erau isterici etc.)si ajungeam acasa in casuta noastra linistita ne uitam unul la altul si ne ziceam INCA NU.Dar vremea trecea si imi doream din ce in ce mai mult un bb, mai ales ca am numai un ovar si imi era frica ca o sa dureze poate ani pana reusesc sa raman .Dupa trei luni eram deja insarcinata, si am acum un baietel minunat de 5 ani si 4 luni.Dupa trei ani am inceput sa planificam iar cam cand ar trebui sa avem al doilea copil. Sa fie patru ani sau cinci ani intre ele? asta era dilema noastra.Nici prin gand nu ne trecea ca o sa avem probleme si eram sigura ca o sa raman la fel de repede.Iata au trecut 19 luni de cand m-am lasat de anticonceptionale si minunea nu ne-a venit , iar problema este la cine nici nu inchipuiam : sotul are criptospermie , adica abia mai are .Deci cam atat despre planificare!Acum imi pun foarte multe intrebari:daca faceam bb mai devreme, daca...., daca..., si imi vine sa urlu sa masi sa ma.
Sfatul meu este : lasati planificarea pentru ca nu iese intotdeauna asa cum vrem noi, totul trebuie lasat in voia celui Sus.Daca citesti forumul atent poti observa ca sunt foarte multe fete si baieti cu probleme iar tratamentele sunt indelungate si nu intotdeauna cu succese, iar esecul este ff dureros.Sa ai un bb este cel mai frumos lucru din lume, efectiv n-am cuvinte sa le descriu aceste sentimente profunde pe care le simt fata de copilul meu.( acum )Fiecare femeie ar trebui sa devina mama , este nedrept sa nu fie asa.Este o MINUNE si TREBUIE sa le aveti si sa le simtiti.

Va doresc sa ne intalnim cat mai curand cu totii la .

Maki.

Mergi la inceput

Draga mea Maki, eu m-am casatorit anul acesta si suntem impreuna de 4 ani.Ne plac copii la amandoi dar mi se intampla acelasi lucru: cand mergem la prietenii nostrii care au copii, parca am vrea sa mai asteptam.Mi-e frica sa nu astept prea mult si sa nu mai pot face.Toti cunoscutii imi spun ca pana la 30 de ani nici sa nu ma gandesc sa fac un bb.Sper ca voi sti cand tb sa-l fac. Oricum sa-ti traiasca ingerasul si sa va bucurati deel.

roxpanait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maki spune:

Roxpanait, iti multumesc.Sigur vei simti cand vei fi pregatita pentru a deveni mama.Poate la 30 de ani , poate inainte,iar aceasta decizie nu trebuie sa fie influentata de nimeni.Eu l-am nascut pe baietelul meu la 28 de ani si acum la 33 de ani sunt disperata dupa al doilea.Poate e deja prea tarziu, nu stiu.
Bunicii, mamele noaste au avut copii la 18-22 de ani, iar noi care vrem mai intai cariera, casa, masina si bani am prelungit aceasta varsta poate mult prea mult si nu e bine.Ei n-au avut atatea probleme ca noi fetele si baietii din ziua de azi, unii au cate 3-5 copii si au fost crescuti si educati cum se cuvine.
Poate am incurcat putin legile naturii si acum platim pentru ele.
Sa speram ca totusi va fi bine si pentru noi si ca soarele va rasare si pe strada noastra.

Va pup, Maki.

Mergi la inceput

Draga Maki cred ca majoritatea tinerilor se gandesc sa-si faca o situatie. Asa gandim si noi, dar in acelasi timp nu vrem sa ne pierdem tineretea.Trebuie sa te gandesti si la ce-i oferi copilului pe care il vei avea pt ca nu mai sunt vremurile apuse. El creste, isi doreste anumite lucruri pe care nu i le poti oferi.La noi este destul de complicat pt ca nu avem casa noastra, stam cu mama mea.Dar ma gandesc ca daca astept pana imi fac un viitor, s-ar putea sa fie prea tarziu.Asta e dilema.

roxpanait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

M-am casatorit la 21 ani, am dat la facultate la 23 ani, nu aveam chiar NIMIC. Stiu ca suna desuet, dar am luat-o de la zero (din banii de la cununie ne-am luat un amarat de frigider), locuiam cand cu parintii mei, cand la socrii, cand la bunicii sotului , apoi cu chiu cu vai am reusit sa cumparam o garsoniera (cu ajutorul parintilor mei). Cum sa cresti un in conditiile astea La 22 ani am avut de ales, am ramas insarcinata: copil sau facultate?(nimeni nu era dispus sa ma ajute).Am facut avort la cerere .
Acum, dupa 12 ani am tot ce mi-am dorit (nu cai verzi pe pereti) un apartament amenajat cu tot confortul, 2 masini, un servici bun, dar ma uit cu jind la prietenii nostri care nu s-au dat inapoi sa faca 1-2 copii la TIMPUL POTRIVIT (acum aflu si eu ca varsta optima este pana in 25 ani pentru femei, un medic mi-a spus ca aparatul genital al femeii incepe sa IMBATRANEASCA cel mai devreme, adica incepand cu 25 ani).
Cu 2 ani in urma nici nu vroiam sa aud de copil si munceam ca o nebuna, acum am lasat totul balta si ma intreb: PENTRU CE?! Daca n-am si eu un copil, ce rost au toate? Ma simt suspendata undeva, si daca cineva mi-ar fi spus ca atunci cand il voi vrea nu se va mai putea, nu as fi crezut in ruptul capului! Cum, mie sa mi se-intample asa ceva?! Eeee, si uite asa traiesc doar sperand ca se va intampla candva.
Referitor la intrebarea ta, daca as putea sa dau timpul inapoi, as gandi altfel, as face copilul, mi-ar fi mai greu, dar as fi o femeie implinita si n-as mai suferi acum...

Mergi la inceput

in februarie am ramas si eu insarcinata, dar am hotarat sa fac avort la cerere pt ca mai aveam putin pana la nunta si inafara de asta sunt in ultimul an la un colegiu.de cate ori imi aduc aminte de asta imi dau lacrimile,dar sper ca intr-o zi voi avea puterea sa spun ca il pastrez.multumesc pt raspuns,ariadna

roxpanait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

E bine se multumim Domnului cind ne ofera copii chiar de nu suntem pregatite, reusim noi sa ne planificam viata in functie de obligatiile noi aparute.
Va doresc din tot sufletul sa nu ajungeti ca mine la 36 de ani, sa privesti inapoi la greselile facute, sa regreti, sa-ti doresti copil si sa nu mai vina, sa stii ca pe zi ce trece sansele sunt tot mai mici.

Mergi la inceput

Draga mea Costi , intr-adevar 36 de ani este o varsta dificila pt a mai avea un copil, dar nu este prea tarziu.Matusa mea are tot 36 si s-a recasatorit anul acesta. Acum este insarcinata in 8 luni iar sarcina a decurs f bine.Nu este singura femeie care face copil la aceasta varsta, cat despre partea anatomica totul este ok daca nu ai cumva sechele dupa o afectiune mai veche

Mergi la inceput