Cum "cunosti" omul?
Raspunsuri - Pagina 2
Otilia spune:
Gio, wow, ce faza!!! adevarul este ca mitomanii mint asa de bine incit tare greu e sa-i depistezi din prima...
Eu cred ca oamenii ii poti cunoaste cel mai bine in timp.
Si mie mi se par puerile tacticile de "detectare instantanee a personalitatii", sunt absolut de acord cu ce zici aici:
quote:Din pacate in ziua de astazi cu astfel de teste sunt facute angajarile si... nu ma mira ca deseori intilnesc persoane nepotrivite si incapabile in tot felul de posturi (dar cu mari abilitati de a trece cu bine testele de personalitate sau cu talente de scriitori pentru scrisoarea de intentie)
Ma ia si rasul cand ma duc la un interviu si tipa de acolo foloseste to felul de tactici ca sa vada cu cine are de a face. Daca te pricepi, o duci de nas bine de tot
Karmen, multam de raspuns!
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei
Donia spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Si mai e ceva ce am citit pe undeva: „butoaiele goale fac cel mai mult zgmot”...
Asta e mortala! Imi aduc aminte acum de toate butoaiele goale pe care le-am cunoscut!
Darael, fa un efort: cine a spus chestia asta?
lulu75 spune:
Eu ma bazez pe intuitie. Uneori ma mai insel, dar in general am incredere in oameni.
Luminita
http://photos.yahoo.com/lumylorv
vilma spune:
Atunci cand persoana testata stie ca e supusa unui test, nu e posibil sa se comporte artificial? Pana la urma trebuie sa imi asum in permanenta riscul ca o persoana nu e chiar asa de binevoitoare cum afirma, si mai ales ca nu-si declara scopurile din prima.
Dar ce parere aveti de cele (persoane de sex feminin) care incep fraze de genul:
-Sincer sa va spun.....
?
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
danac spune:
Eu am citit candva o carte care ii zicea "limbajul corpului"de acolo imi aduc aminte de ex ca am aflat ce inseamna cand cineva ,mai ales femeile,tin bratele incrucisate sau mainile (palmele)una in alta..si anume ca ar cauta protectie,sau sprijin...mai multe nu imi aduc aminte dar chiar cunosc pe cineva apropiat mie care avea des atitudinea asta si mi-am dat seama ca explicatia psihologica era chiar reala.
In rest la mine e feeling..imi place sau nu imi place persoana respectiva,simt cumva asta.
Sa auzim numai de bine!
lorelei_19 spune:
hmm, interesanta tema... citeam undeva ca noi, romanii, avem tendinta de a acorda strainului credibilitate 100%, ca pe parcurs sa piarda punctele. Iar popoarele germanice (de exemplu) acorda unui strain credibilitate 0%, ca apoi sa adune punctele.
la mine remarc uneori un semnal de alarma cand cunosc anumite persoane, semnal pe care de multe ori l-am ignorat, insa in marea majoritate, presentimentul s-a adeverit. de fapt, cum poti categorisi o persoana: rau sau bun? individul se comporta in situatii diferite in mod diferit. sau chiar uneori in aceleashi contexte, in mod diferit. dificila treaba...
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
vilma spune:
Alina, .
Desc , m-as multumi si eu cu privitul, dar sunt in situatia de a avea nevoie de intuitii de fin psiholog. Inca mai cred in inuitia mea, desi m-a inselat in sensul ca m-am lasat dusa de val, probabil ca am dorit foarte mult, mai mult decat era necesar chiar, sa am incredere, sa fiu deschisa. Mi se parea ca asa as avea mai mult de castigat in ceea ce priveste cunoasterea unei persoane, ca la "deschidere" se raspunde cu "deschidere".
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
Ana3500 spune:
Hai sa va spun ce gafa a facut matusa mea, crezand ca la 65 de ani, are experienta si cunoaste bine oamenii. Sotul ei, unchiul meu a facut un accident vascular si a fost internat la neurologie,la spitalul 9. Matusa mea sta cu el ca insotitor. In salon mai era internat un barbat cu acelasi diagnostic. Avea partea sanga a corpului paralizata. Acest om, batut de soarta, nu avea casa. Am aflat asta cand m-a rugat sa dau un telefon de pe mobilul meu sa-i anunt o sora ca este internat si m-a rugat sa caut eu nr. de tel intr-o borseta a lui. Acolo am vazut ca statea la "Casa Ioana".Ma rog, ieri primesc telefon de la matusa mea care plangea disperata ca i-a fost furat portmoneul cu 3 mil lei si actele in timp ce era la baie cu unchiul meu. Si ca sa vin repede ca stie cine-i hotul. Pe cine credeti ca acuza...pe batranul fara locuinta. Si-l acuza cu o violenta verbala si o convingere greu de descris. L-a spus la toate asistentele, la medici, a chemat politia, a rusit sa-i convinga si pe politisti ca " el este talharul". Politia s-a deplasat la "Casa Ioana" a verificat si pe-acolo, ce mai l-a facut de ras pe bietul om peste tot. Dupa ce a plecat politia de la spital, i-au dat voie si lui sa plece ( ca avea externarea facuta de dimineata). Seara cand vine matusa mea acasa ii suna cineva la usa s ce credeti ii inmaneaza portmoneul cu bani cu tot. Il pierduse in piata dimineata, cand in drum spre spital a oprit sa i-a paine.
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by Ana3500
Hai sa va spun ce gafa a facut matusa mea, crezand ca la 65 de ani, are experienta si cunoaste bine oamenii. Sotul ei, unchiul meu a facut un accident vascular si a fost internat la neurologie,la spitalul 9. Matusa mea sta cu el ca insotitor. In salon mai era internat un barbat cu acelasi diagnostic. Avea partea sanga a corpului paralizata. Acest om, batut de soarta, nu avea casa. Am aflat asta cand m-a rugat sa dau un telefon de pe mobilul meu sa-i anunt o sora ca este internat si m-a rugat sa caut eu nr. de tel intr-o borseta a lui. Acolo am vazut ca statea la "Casa Ioana".Ma rog, ieri primesc telefon de la matusa mea care plangea disperata ca i-a fost furat portmoneul cu 3 mil lei si actele in timp ce era la baie cu unchiul meu. Si ca sa vin repede ca stie cine-i hotul. Pe cine credeti ca acuza...pe batranul fara locuinta. Si-l acuza cu o violenta verbala si o convingere greu de descris. L-a spus la toate asistentele, la medici, a chemat politia, a rusit sa-i convinga si pe politisti ca " el este talharul". Politia s-a deplasat la "Casa Ioana" a verificat si pe-acolo, ce mai l-a facut de ras pe bietul om peste tot. Dupa ce a plecat politia de la spital, i-au dat voie si lui sa plece ( ca avea externarea facuta de dimineata). Seara cand vine matusa mea acasa ii suna cineva la usa s ce credeti ii inmaneaza portmoneul cu bani cu tot. Il pierduse in piata dimineata, cand in drum spre spital a oprit sa i-a paine.
serena
Si daca nu primea inapoi portofelul, ar fi crezut intotdeauna ca batrinul l-a luat. E groaznic sa fi acuzat fara sa fi vinovat, am trecut si eu prin asta Sper ca s-a dus la batrin si si-a cerut scuze!
iar la Polul Nord
Ana3500 spune:
Ei bine, nu s-a dus deloc sa-si ceara scuze de la batran si nici nu are de gand sa faca asta. Mi-e rusine, este matusa mea, dar mi-a impus sa nu spun nimanui ca a gasit portmoneul. O intereseaza mai mult sa nu se faca de ras, decat ca l-a ponegrit pe nedrept pe bietul om. Nu stiu ce sa fac, ea este singura mea ruda si este oricum destul de suparata de ce s-a intamplat cu unchiului meu, n-as vrea sa o mai supar si eu. Azi a avut tensiunea 19 cu 8, a alergat prin famacii pt. niste medicamente care nu se gasesc in spital. Pe de alta parte sunt foarte afectata de ce-a patit batranul acela. Nici n-am dormit azinoapte; m-am gandit ca si el era bolnav ( avea pareza pe dreapta) si poate de suparare ca a fost acuzat pe nedrept a mai patit cine stie ce. Iti dai seama de parca nu avea si asa destule probleme. Vai de el.