Mamici de mai-iunie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Aceasta ecografie de 14 saptamani, atat de importanta din cate am citit eu pe aici este transvaginala? Si nu poate fifacuta la un eco normal 2d? Sunt cam in pana finaciara si avem si noi de acum 13 saptamani de la UM. O SPUNEM CU MARE MANDRIE!Off, vorba bunicilor noastre, noi nu am facut nici ecografii, nici o suta de consultatii si uite ce copii sanatosi avem!!!!
Pana zilele trecute consideram ca eco la ecorgaf normal, la ginecoloaga mea e suficient, acum ma dau de ceasul mortii ce sa fac....

andutzy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

uf, Laura, multumesc, in sfarsit imi raspunde cineva. Este super pretul !!! O mai fi de actualitate...intreb si eu, nu da cu paru' !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Androix, e prea devreme pentru eco 3D la 14 saptamani, eu am facut-o la 22 - morfologia fetala (intre 20 si 24 maxim este recomandata sa se faca), atunci iti poate oferi informatii complete despre bebelus. Nu zic nu, poti sa o faci si la 14 saptamani dar la fel de bine poti face o eco normala acum si una 3D peste 2 luni.

Si daca vreti, puteti merge la Medlife, si acolo au ecograf performant (3D, Doppler, tot ce trebuie), nu dureaza nici pe departe atat de mult programarea iar preturile sunt mai mici decat la Diagnosis (anul trecut pe mine morfologia fetala m-a costat 1.300.000 in timp ce faimosul dr. Pop percepea 1.700.000 pe aceasi ecografie). Ca sa nu mai zic ca tipa care mi-a facut mie ecografia a fost extrem de draguta, mi-a explicat multe, mi-a aratat tot ce se putea vede, pe cand la Pop am inteles ca nu numai ca nu-ti arata nimic, dar nici nu se sinchiseste sa-ti povesteasca ceva, dicteaza doar asistenetei in continuu si stai si asculti fara sa pricepi mare lucru.
Si inca ceva legat de preturi, difera functie de varsta sarcinii, cea mai scumpa eco 3d este cea la 20-24 de saptamani, cele la 14 sau la 35 sunt mult mai ieftine, poate si pentru ca nu's atat de complete.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai io asta nu inteleg, ca mie medicul mi-a zis asa repede cum se numeste eco asta de 14 sapt si mi-e frica sa nu gresesc. Nu el mi-a zis ca e 3D. El mi-a zis sa ma duc sa-mi fac eco "morfo-fetala" care se face la 14 saptamani... Nu de alta dar eco normala imi face el la fiecare consult, bine, nu a facut niciodata msuratori, nu l-a cantarit pe bebe, nu mi-a scris un cuvintel... Oare ma trimite sa fac doua ecografii in loc de una...? Acum oricum sunt intr-o situatie penibila pentru ca nu pot sa ma intorc peste doua saptamani fara rezultatul ecografiei, iar la programare nu stiu ce ecografie sa cer: ca eu vroiam sa zic ca vreau si eu o "ecografie care se face la 14 saptamani"
Andutzy din cate stiu eu nu este trans-vaginala ci abdominala, oricum cred ca deja nu se mai preteaza varsta sarcinii pentru trans-vaginala.

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka spune:

Androix, si eu am facut echo tot la dr Iosup, tot la 13 saptamini. Pe biletul de trimitere de la ginecolog scria numai 'ecografie' si atat, nu scria si de care. I-am dat biletul fara sa spun ce vreau, si mi-a facut morfofetala, fara sa ma intrebe nimic. La fel cred ca o sa fie si la tine.
Nu stiu cat costa, mie imi plateste firma, din fericire...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Androix, o eco 3d, indiferent de varsta la care e facuta, va fi intotdeauna mai complexa decat una normala. Totusi, m-as mira sa fi zis morfologie fetala pentru ca e parca prea devreme. Morfologia fetala studiaza bebelusul in amanunt, manute, picioare, degetele, urechi, nas, limba, toate organele interne, circuitul sangvin, etc., etc. Ori la 14 saptamani bebelusul nu are suficient de dezvoltate toate organele ca sa poata fi vazute eventualele malformatii la o ecografie. Mare parte din ele pot fi vazute si acum, dar nu toate.

In fine, poate ma insel eu, mai intreaba si alte fete care au facut ecografii morfologice de curand.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii mele

Mergi la inceput