Mamici de ianuarie-februarie 2005 (52)
Raspunsuri - Pagina 2

adita spune:
Am fost azi la control. colul e inca bine, dar risca sa se deschida daca continua contractiile. asa ca mi-a dat sa iau no-spa si gynipral. daca pana luni nu imi trece, o sa ma interneze sa-mi faca nu stiu ce perfuzii. asta mi-ar lipsi, cum sa ma duc la spital, ce fac cu copiii?

Alina Maria spune:
Rachel, stiu ca nu sunt Crinuta insa imi pare rau ca saracuta de tine face injectii, macar ti le face sotul, cum de are vreun studiu in aceasta privinta ? eu credeam ca trebuie sa sti bine ce faci , altfel vin probleme.
crinuta si Victoria , buricul nu a iesit complect in afara ci asa pe jumate iar culoarea e maro inchis.
Am reusit sa fac putine cumparaturi pt. bb. insa nu stiu inca cate badyuri trebuie cumparate de marimea cea mai mica sau cate perechi de pantalonasi , etc.
Am cumparat si un pieptanas, trusa de manichiura , pompita de nas si un cearsaf.
Imi este foarte greu cu cumparaturile fiindac sincera nu avem asa multi bani sa ne permitem asa multe lucruri in plus , as astepta pana as primi cadourile de la venirea bb. pe lume si dupa aia as lua ce nu as avea.
Suna tampit rau insa prietena mea si cumnata mea au nascut de curand si cand nasc eu bb. lor e deja maricel si poate hainutele mici mi le-ar da mie.
Suna ciudat sau e normal sa cred ca voi si primi ?
alina

Alina Maria spune:
Adita stai linistita pana luni si nu te stresa ca nu o sa te ajute cunimic, iar copii or sa fie bine intr-un fel sau altul, doar ai si tu oamenii in jurul tau nu esti singura pe lume , nu ?
Iti doresc numai bine tie si lui bb !
alina

Shobo spune:
Witchie,multumesc tare mult pt MP.
azi am fost si noi la depozitul babaycomfort si ne-au facut o impresie ff buna. calitate/pret. tipii sint ff draguti. ei sint de fapt exportatori de patuturi lemn masiv + lenjerii facute la noi pt. Austria (dar s-au gindit ei de curind sa desfaca aceleasi produse si pe piata romaneasca) si importatori de carucioare, jucarii, cadite baie s.a. din Austria pt. Romania.
am vazut asa - o iau pe rind:
1. patuturi lemn masiv-fag Roxi, Paula Super si Natural fara sertare.
Natural, desi are acekleasi dimensiuni cu Roxi, este mai scump (2 mil in plus) deoarece este dintr-un lemn mai special si un pic mai groasa placa de lemn de la capete. atita tot. si nu mi s-a parut ca merita chestia asta 2 mil. laterala aceea mobila a lui Paula Super mi se pare total inutila (parerea mea) din moment ce are 3 pozitii diferite pt. saltea... si e si mai mic (120x60). Alegerea noastra a fost deci Roxi (cu/fara sertar, inca nu ne-am hotarit), pt. ca e mare 140x70, e si are 3 pozitii saltea si se poate transforma in pat prescolar. am inteles ca lateralele demontabile se pot folosi apoi ca un loc de joaca pt copil, luind de la ei in plus niste accesorii cu care faci un mini cort de joaca pt copil, deci iata cum le poti folosi si dupa demontare de la pat. acest pat costa 3.900(e si pe site). lenjeria la el cu absolut tot ce ai nevoi (aparatori pat, cearceaf, pilota, pernuta, huse pilota si pernuta) costa vreo 2 mil. deci cu tot cu pat duce undeva la ~ 6 mil.
am mai vazut carusel muzical pt patut 700mii, e cu jucarii plus importate Austria-ei zic plus ecologic. arata ok si aia. apoi salteaua: le-am vazut pe amindoua, noi ne-am hotarit la cea plina cu cocos ca era mai tare, a zis ca asta este recomandata baieteilor de catre pediatrii, iar cea sandvis fetitelor... diferenta ar fi de cit de zbenguiti sint. ei zic ca-si pastreaza forma, nu se taseaza si sa faca gropi... momentan nu au pe stoc din cea plina cu cocos si poti face comanda si in max. o luna o vor avea. costa si asta 2 mil, deci pina acum 8 mil pt. a avea tot ce insemna patut COMPLET!
aa, mai ziceau ei ca intre saltea si cearceaf trebuie pus o paturica formata din molton pe o parte si un material impermeabil pe cealalta, insa n-am retinut daca ei au asa ceva, tre sa sun sa intreb si deci asta nu stiu cit ar mai costa.
jucariile din plus pt primele luni erau mai toate ba cu muzica ba cu fosnaieli... in jur de 1-2-3 sute mii, depinde marime... carusel muzical pt patut 700mii, jucarii plus atasate-aratau dragut. aa, chiar ei zic ca absolut tot ce vind ei este produs ecolgic, si plusul si restul.
caditele baie aveau si suport anti alunecare in ele, dragutze.
carucioarele ne-au impresionat iarasi prin soliditatea rotilor si faptul ca erau roti cu camera. era exact ca cel de la ABC doar ca rotile au camera si sint mai mari si detasabile total, pt cind stringi carutul si-l transporti cu masina. parea de foarte buna calitate tot ce era pe el, foarte usor, cu husa ploaie, rabatare miner in fata/spate, 3 pozitii asezare bebe, portbebe si landou, husa picioare, era super ok. import Austria, pret cu totul 6.300, deci mai ieftin cu fix 1 mil decit cel de la ABC. ramine sa ne hotarim si la asta daca-l luam desi pare o oferta mai buna decit la ABC pe care l-am vazut la tirg.
am mai vazut o betadina (sper sa fi scris corect), caci noi nu stiam ce insemna asta... e pt cind bebe are colici sa-i pui pe burtica: e ca un sac de cauciuc in care se pune apa calda si totul e intr-un ursulet dragut pt ca bebe sa-l tina pe burtica sa-i aline durerile. probabil mamicile mai experimentate stiu, noi azi am aflat -pret 100mii doar. iar plus ecologic.
cam asta e fetele, daca mai intereseaza pe cineva poate pune intrebari. aia erau ff draguti si vroiau ei sa ne arate multe (pt mai tirziu cind bebe creste) insa deocamdata ne-am limitat la ce ne tb. mai repede.
Concluzia noastra patutul lemn masiv MERITA si chiar si caruciorul descris!
as mai avea o intrebare la voi: cearceaful propus de ei pt pat era pe elastic si se baga pe saltea; aveau 2 materiale, bumbac 100% si frotir... frotirul asta parea cam ciudat la atingere, parca era un prosop mai sintetic... stie cineva daca e bun asa ceva, ei ziceau ca austriecii asta cer mai mult si nu inteleg de ce. in rest lenjeria era toata 100% bumbac, insa de culori diferite ca imprimeuri (desi predomina albul)si astea colorate ziceau ei ca se spala doar la 40gr sa nu strici culorile... voua vi se pare ok sa spal lenjeria la doar 40 gr ca eu credeam ca tb neaparat la 90. sau exagerez eu?
va pup si astept si parerea voastra!
Eu si bibisor sapt. 26
Dr. Tutunaru - ELIAS

adita spune:
Alina, tu cumpara-ti doar strictul necesar, poate totusi mai primesti cate ceva. si eu ma bazez destul de mult pe treaba asta. de bady nu stiu ce sa zic,cate ar fi strictul necesar. gandeste-te si tu la cate zile esti dispusa sa speli, daca o sa folosesti cel putin 2 pe zi

radu_mirela spune:
sant bune pentru ca oricum pana la 3 4 luni nu poti sa-l asezi pe bebe direct pe lenjerie. trebuie sa folosesti niste scutecele din bumbac pe care le fierbi si le calci , penca bebe mai regurgiteaza ce nu-i convine si tre sa schimbi cateodata si de 2 ori pe zi lenjeria.
asa ca trebuie sa te inarmezi cu un teanc de scutecele din bumbacel pe care le poti fierbe si calca si binenteles schimba de cate ori este nevoie(si de 2 sau 3 ori pe zi daca bebe este lacom si mananca repede)mirela (si mamica si burtica)

crinuta spune:
Rici, de ce ai stat atat de putin pe messenger? Oricum, am vazut pozele, sunt foarte dragute.
Shobo, daca stiam ca mergi la depozit veneam si eu, ca tot de la ei vreau patutul, insa eu vreau Virginia. Eu m-am luat cu ce am vazut pe site, si as prefera marimea mai mica de pat. Inca nu stiu daca vreau cu baldachin sau nu, dar musai vreau aparatori de pat.
Saltea zici tu ca e mai buna din nuca de cocos pt baieti? Ca eu habar nu am de care sa iau.
Cadita vreau sa iau de la Carrefour, e super.
Fetelor, vreau sa va intreb daca voua vi se intampla sa va gasitit chilotii umezi? Eu nu stiu daca este normal dar mi se intampla des, uneori foarte putin, alteori mai mult, si ma intreb daca nu o fi lichid amniotic.
Cornelia mama, ai terminata de mancat? Eu mananc struguri, si ma gandeam ca poate te tenteaza...
pupici
Crinuta si bb din burtica 31+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2

Viktoria spune:
Draga Alina,
Nu iti cumpara prea multe lucrusoare pentru , mai ales daca prietena ta naste in curind. Cumpara doar lucrurile necesare: patut, carucior, scaunul pt. masina si doua trei bodyuri , plus niste garnituri cu care il vei schimba acasa. Vei primi si hainute de la prieteni sau vecini iar copii cresc foarte repede in primele luni. ce te faci daca acum cumperi totul in 50 si bebelina e mai mare? Magazinele le ai in apropiere si nu stiu cum e la voi , insa in Austria dupa Craciun au reduceri de pret la hainute si alte lucrusoare. Eu am cumparat, patutul, caruciorul, baby-phonul, 4 bodyuri, 4 hainute si un costumas de iarna cu care il scoatem din spital. In rest ma mai uit pe parcurs. Biberoane , sticlute nu cumpar deoarece vreau sa-l alaptez si nu sint adepta ceaiului intre mese. Cintar iar nu am nevoie deoarece merg regulat la pediatra si ti-l cintareste.