Convertit la alta religie?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Emilia B.,daca doctrina SOLA SCRIPTURA este de la Dumnezeu, de ce au rezultat peste douazeci de mii de grupari care nu sunt de acord cu privire la ce spune Biblia sau chiar cu privire la ce înseamna a fi crestin? De ce (daca Biblia este suficienta separata de Sfânta Traditie) un baptist, un adventist, un harismatic sau un metodist îsi afirma fiecare credinta în Biblie fara a cadea însa de acord cu privire la întelesul ei?Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by pulstar
Judecand dupa cele spuse mai sus ajungem la concluzia ca nici ateismul nici a-religia nu exclud ideea de reincarnare.

eu nu ajung la aceasta concluzie, ba dimpotriva. nu vad cum niste definitii- care nici macar nu contrazic, ci le sustin pe cele date de mine- pot dovedi ca reincarnarea e compatibila cu ateismul?!

Nu le contrazic dar nici nu le sustin. Daca intelegi ce vreau sa spun. Definitiile date de tine se refera la cu totul altceva, si anume la agnosticism. Iar ateismul nu se confunda cu agnosticismul. Sunt doua notiuni separate. Ce-i drept nu se contrazic una pe cealalta, dar nici nu se sustin.
Agnosticism:
-Conceptie filozofică idealistă care neagă, partial sau total, posibilitatea cunoasterii obiective a lumii, a esentei fenomenelor;
-Doctrină filozofică care neagă posibilitatea cunoasterii realitătii obiective.
Acum fiecare este liber sa inteleaga cum crede problema. Eu in felul meu, tu intr-al tau, altii itr-al lor. Ar fi si plictisitor daca am crede cu totii dupa aceleasi tipare. Right?
quote:

quote:
Iar asa cum exista atei care cred in reincarnare, exista si nereligiosi care nu cred in Dumnezeu sau crestini care cred in teoria evolutionismului...

si ce e asa extraordinar in exemplul cu un nereligios care nu crede in Dumnezeu, de-l pui alaturi de cazurile speciale ale alorlalti?

A-religia nu exclude credinta in Dumnezeu. Iar cei mai multi nereligiosi cred in Dumnezeu, chiar daca prefera sa se refere la "El" in alt fel, si se raporteaza la "El" in alt mod decat cel religios.

* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Nu le contrazic dar nici nu le sustin. Daca intelegi ce vreau sa spun. Definitiile date de tine se refera la cu totul altceva, si anume la agnosticism. Iar ateismul nu se confunda cu agnosticismul. Sunt doua notiuni separate. Ce-i drept nu se contrazic una pe cealalta, dar nici nu se sustin.

sa vina Lia moderatoarea sa ma tina, altfel explodez :))
Pulstar, mama draga, tu chiar citisi raspunsurile mele? nu vezi negru pe alb definitii separate la 'ateu' si 'agnostic'? sau te incurca faptul ca io vorbesc cu ccc cuvintele mele, nu dau copy/paste de pe net? te vad fata isteata, chiar nu poti sa intelegi cand doua definitii spun acelasi lucru, chiar daca folosesc alta sintaxa?

quote:
A-religia nu exclude credinta in Dumnezeu. Iar cei mai multi nereligiosi cred in Dumnezeu, chiar daca prefera sa se refere la "El" in alt fel, si se raporteaza la "El" in alt mod decat cel religios.

aici fac apel la un profesor de gramatica sa lamureasca odata pentru totdeauna ca "ne-" e un prefix care implica negatia, iar "a-" unul care inseamna "dincolo de", "in afara de". analogie cu "amorala". cu alte cuvinte, pulstar, ca sa ne combatem in concepte si termeni, ar trebui mai intai sa le cunoastem temeinic.
in fine, capitulez, dialogul asta devine sisific pentru mine.

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

quote:
Originally posted by star33

quote:
Originally posted by alexxia

Eu m-am convertit la alta religie .Sunt sincer convinsa ca ce duce la mantuirea sufletului nu este religia ( ortodoxa, catolica, baptista,penticostala,etc), ci credinta , relatia personala pe care o ai cu Dumnezeu.

Eu sunt de acord ca toate religiile au in comun dragostea fata de Dumnezeu. Insa ceea ce are religia Ortodoxa si celelalte nu au, sunt Sfintele Taine, de exemplu Taina Spovedaniei prin care Dumnezeu iarta pacatele omului care se caieste pentru pacatele lui.

Nu este un lucru minunat ca putem, relativ usor, sa ne "curatam" de ceea ce este rau in sufletul nostru, prin spovedanie? spun relativ usor, ca nu este usor sa iti recunosti pacatele in fata preotului...dar trebuie sa ne intrebam cum ar fi daca le-am recunoaste in fata Domnului? Teribil de greu !!...si de fapt in fata Domnului le recunoastem

La fel, in celelalte religii se considera ca omul se mantuieste "din mers", doar crezand in Dumnezeu. Dar ortodoxia cere pocainta si post pentru iertarea pacatelor...adica nu e chiar atat de simplu. Si dovada sunt Sfintii Parinti, preotii asceti si credinciosi care de-a lungul timpului ne-au aratat cum trebuie sa traim ca sa ne mantuim.

Dragostea sa ne uneasca...

Draga mea,
Nu stiu pe ce te bazezi cand spui ca "in celelalte religii se considera ca omul se mantuieste "din mers", doar crezand in Dumnezeu"., dar te asigur ca te inseli ( cel putin in privinta neoprotestantilor ).
Asa cum ai spus simpla credinta ca Dumnezeu exista nu e suficienta In Biblie chiar scrie "dar si dracii cred... si se înfioară!" (Iacov 2:19) si asta nu le asigura mantuirea.
Pentru mantuire trebuie sa crezi ca: "Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să
aibă viata vecinică
." (Ioan 3:16 ); sa fi constient ca esti pacatos si despartit de Dumnezeu : "Căci toti au păcătuit, si sînt lipsiti de slava lui Dumnezeu."( Romani 3:23 ); sa accepti ca Isus Hristos este singura solutie oferita de Dumnezeu pentru pacat : "Dar Dumnezeu Îsi arată dragostea fată de noi prin faptul că, pe cînd eram noi încă păcătosi, Hristos a murit pentru noi."( Romani 5:8 );"că a fost îngropat si a înviat a treia zi, după Scripturi;si că S`a arătat lui Chifa, apoi celor doisprezece." ( 1 Corinteni 15:4-5);"Isus i-a zis: ,,Eu sînt calea, adevărul si viata. Nimeni nu vine la Tatăl decît prin Mine."( Ioan 14:6 ).
Apoi cum bine ai spus tu mantuirea cere pocainta ( adica sa-ti para rau de pacatele tale, sa-ti ceri iertare pentru ele ) si primirea Lui Isus Hristos ca Mantuitor si Domn :"Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celorce cred în Numele Lui, le -a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;"( Ioan 1:12 )
Biblia promite viata vesnica tuturor celor ce-l primesc pe Hristos : "si mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne -a dat viata vecinică, si această viată este în Fiul Său.Cine are pe Fiul, are viata; cine n`are pe Fiul lui Dumnezeu, n`are viata.V`am scris aceste lucruri ca să stiti că voi, care credeti în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vecinică." ( 1 Ioan 5:11-13 )

Cat despre Taina Spovedaniei din ortodoxie se regaseste la neoprotestanti in marturisirea pacatelor.

Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
sa vina Lia moderatoarea sa ma tina, altfel explodez :))
Pulstar, mama draga, tu chiar citisi raspunsurile mele? nu vezi negru pe alb definitii separate la 'ateu' si 'agnostic'? sau te incurca faptul ca io vorbesc cu ccc cuvintele mele, nu dau copy/paste de pe net? te vad fata isteata, chiar nu poti sa intelegi cand doua definitii spun acelasi lucru, chiar daca folosesc alta sintaxa?

Conchita, nu stiu care dintre noi are o problema in a intelege un lucru atat de evident, si anume ca ateismul si agnosticismul sunt doua lucruri complet separate.
Nu ma deranjeaza faptul ca folosesti "alta" sintaxa, ci faptul ca insisti pe ideea ca cele doua definitii ar spune "acelasi" lucru, ceea ce este eronat...
De ce? Pentru ca asa cum ateu poate fi agnostic, la fel de bine poate fi si un agnostic religios, iar un religios, agnostic.(La fel cum o baba poate fi si savanta si atee in acelasi timp, iar un savat poate fi religios, asta ca tot veni vorba de babele cu picioare murdare ale lui Tutea, pe undeva pe aici ) Mi se pare cat se poate de logic..

quote:
quote:

aici fac apel la un profesor de gramatica sa lamureasca odata pentru totdeauna ca "ne-" e un prefix care implica negatia, iar "a-" unul care inseamna "dincolo de", "in afara de". analogie cu "amorala". cu alte cuvinte, pulstar, ca sa ne combatem in concepte si termeni, ar trebui mai intai sa le cunoastem temeinic.
in fine, capitulez, dialogul asta devine sisific pentru mine.

Daca pentru cuvantul ateu echivalentul gramatical este ateism, pentru cuvantul nereligios nu exista un astfel de echivalent, deci nu puteam spune ne-religie. Corect? De aceea am ales sa folosesc un cuvat surogat care este mai apropiat ca si inteles de cuvantul de baza nereligios, adica a-religie. La fel de bine as fi putut alege cuvantul non-religie, ideea era aceeasi. Insa chiar si fara aceste explicatii, cred ca mesajul era destul de clar. Daca inca mai crezi ca este nevioe de un profesor de.. gramatica (eu stiam ca exista doar profesori de lb. romana, nu si de gramatica) care sa lamureasca problema, atunci, de ce nu, putem apela la unul.

* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Mesaj on-topic

Care era titlul??
Convertit la alta religie?

Andreea si galusca Anne-Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

quote:
Originally posted by osolita

Am si eu o intrebare: cum argumentati voi ca religia ortodoxa e cea "adevarata"? Eu am fost pusa de cateva ori in situatia de a-mi apara religia si argumente de genul ca e singura religie care se bazeaza pe sfanta traditie/invataturile sfintilor parinti/etc. n-au tinut. Eu gasesc ca un argument bun e faptul ca de Pasti, la mormantul sfant se "aprinde" lumina doar la ortodocsi.

Eu traiesc in mediu luteran, sa zic asa, adica sotul si familia lui sunt luterani. Ne-am casatorit si fiecare ramine cu religia lui. Nu ma voi chinui niciodata sa dovedesc cuiva ca ortodoxiismul e religia "adevarata". Eu cred ca e egal ce credinta are omul in cadrul crestinatatii. Avem acelasi Dumnezeu si aceleasi carti la baza. Pt mine nici una dintre religii nu e mai adevarata sau mai putin adevarata, fiecare e luminata in felul ei si fiecare se potriveste unui om sau popor. Sincer, nu prea se potriveste practica ortodoxa cu spiritul nemtesc (asa mi-i se pare mie) si nici cea protestanta cu spiritul meu.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Alexxia,Taina Sfintei Spovedanii este ceva mai mult decat o simpla marturisire a pacatelor practicata de neoprotestanti.Nu putem spune ca aceasta Taina se regaseste la ei.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

citii totul si am si eu citeva intrebari pt fetele mai religioase, care chiar cred totul:Cum puteti fii sigure 100% ca chiar totul este adevarat? Biserica crestina si-a schimbat de atitea ori "abordarea" ca sa nu zic altfel dupa secole de batut cu pumnul ca ea stie exact cum stau lucrurile. Mai e si afirmatia "crede si nu cerceta" care nu prea se potriveste cu lumea real si umana sau cel putin la mine nu tine. Biblia si toate scrierile apostolilor au fost scrise, rescrise, copiate, recopiate etc. de catre oameni care pot face mii de greseli ne mai vorbind de traducerea Bibliei dintr-o limba moarta pe care nimeni nu poate afirma ca o stapineste 100%. De unde atita inversunare in interpretarea a nu stiu ce cuvint cind ceea ce stim noi e o traducere si ca orice traducere nu poate fii 100% fidela.
O alta nedumerire e legata de teoria "pacatului original". Dupa cite stiu eu( s-ar putea sa gresesc dar asta e ce stiu sau inteles eu de cind am auzit de el)toti sintem vinovati de "pacatul original" pt ca ne nastem in urma unei relatii pacatoase sau impure dintre un barbat si o femeie. Daca e asa si e valabila si teoria creationista de ce ne-a creat D-zeu pacatosi si nu a gasit alta solutie pt inmultire doar are puteri depline?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

gorjan nu ca nu as fi de acrod cu tine, dar de dragul "adevarului istoric" e vorba de pacatul originaR nu original asta din urma fiind probabil fro' perversiune "la moda"

:)

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput