Convertit la alta religie?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by oana0204

Conchita, hai sa aprindem cate o lumanare Duminica la biserica si sa ne rugam pentru sufletul lui pulstar...

Multumesc pentru initiativa oana0204, insa..nu multumesc. Sufletul meu este ok asa cum este. Daca vreau sa ma rog pot sa o fac si singura, in felul meu propriu..

quote:
Dumnezeu in bunatatea Lui ne lasa sa alegem, nu ne impune nimic.. ea a ales.

Da, am ales si ma bucur ca am facut-o. Am ales calea prin care spiritul meu se simte liber, calea cunoasterii si a celebrarii vietii, .. si nu alte cai care-i transforma pe oameni in prizonierii propriilor lor minti..

Toate cele bune..

* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
* link foto *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by pulstar
Pai conchita, ceea ce am vrut sa spun este ca Dumnezeu in atotputernicia Lui, ar fi putut sa-l "intrupeze" pe Isus in carne si oase, ca om in toata regula cuvantului, fara a mai fi nevoie sa apeleze la o femeie care sa-l nasca. Doar pe Adam tot asa l-a creat nu? Adica l-a creat pe Adam in carne si oase doar prin puterea cuvantului. Asa ca nu vad de ce nu ar fi putut proceda la fel si in cazul lui Isus. Mai logic de atat nu pot sa ma exprim..

pulstar, incerc si eu la fel de simplu: dar pe noi, oamenii de ce nu ne-a facut din oo ca pe pasari? aici nu merge pe "ar fi putut sa, ar fi fost frumos sa", stiinta lucreaza cu ce a fost si este, fara speculatii despre ce ar fi fost mai simplu sa se intample ca sa usureze munca cercetatorilor. se poate intampla si chestia asta din urma, cand se creaza modele de functionare. in cazul de fata, modelul exista, doar ca tu il contesti. deci hai sa ramanem in termenii astia.

ti-am oferit deja argumentul meu: pentru ca asa a promis Dumnezeu, ca Mesia va fi om, va cunoaste omul ca un om ce va fi si el, va suferi omeneste, va muri omeneste. daca ar fi aparut direct la varsta de 33 de ani, ce mare sacrificiu ar fi fost ala? ar fi venit, si-ar fi facut numarul cu invierea si-ar fi putut pleca, nu? dar l-ar fi crezut cineva daca ar fi spus dupa aia, hei, uitati-va la mine, eu pot sa apar ca om si sa dispar 3 zile si iar sa ma arat ca Duh, sunt deci Dumnezeu si tocmai ce m-am sacrificat din dragoste pentru oameni, spalandu-le pacatele!...?
apoi, ce legatura vezi tu intre Adam si Iisus? Adam a fost creatie dintru inceputuri, Iisus e insusi bunul Dumnezeu coborat sa fie om pentru oameni, pe principiul: daca vrei sa intelegi cu adevarat furnica, pai naste-te furnica atunci.

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by pulstar
Da, am ales si ma bucur ca am facut-o. Am ales calea prin care spiritul meu se simte liber, calea cunoasterii si a celebrarii vietii, .. si nu alte cai care-i transforma pe oameni in prizonierii propriilor lor minti..

asta era, acum! dar nu ma mai supar ca nu esti fair in dialog, m-am obisnuit deja cu tine. cand ti se demoleaza argumentele si ramai fara replica, incepi iar sa imparti omenirea pe caprarii: tu cu spiritul liber, restul in puscarie. merci pentru chiftelele aruncate printre gratii, atunci, esti o dulce.

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Emilia B.
quote:
Nu este considerata “pacat” zamislirea unui copil decat daca el este facut in cadrul unui cuplu care nu are binecuvantarea de la Dumnezeu (cununie religioasa)

mai onutza, nu stiu daca ti-ai dat seama sau nu, dar nu ai facut nimic altceva deact sa te contrazici.
Cand am scris un pic mai in urma ca zamislirea lui david nu insemna nici pe departe pacat originar (ci natura pacatoasa, care-i total alta chestiune), si ca ALTCEVA ar fi vrut sa spuna de fapt Imparatul acolo... mi-ai zis ca aduc acuzatii la adresa mamei sale.

pai tocmai asta a facut si afirmatia ta! citez iar: "Nu este considerata “pacat” zamislirea unui copil decat daca el este facut in cadrul unui cuplu care nu are binecuvantarea de la Dumnezeu (cununie religioasa)" mai, mai...

.........................
"Veti cunoaste Adevarul, si Adevarul va va face liberi!"

puiu, io nu ma mai bag in discutii, v-am zis, dar uite ca mi-am aruncat un okisor si trebe sa rectific: cu mine te-ai razboit pentru mama Sf. Prooroc David, nu cu oana...

si inca astept sa retragi aberatiile spuse despre mama sfantului... daca ai obraz, mai ales ca sunt fondate doar pe niste presupuneri fara ABSOLUT nici o temelie, nici in Biblie nici in... nimic

nu te temi ca te vede Dumnezeu lovind in proorocii Lui?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Motto: ".. daca ai obraz, "

Imi adusai aminte de Voltaire care scarbit de preahabotnicia crestineasca a scris : In geometrie nu exista secte

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Fetelor, in caz ca nu ati inteles pana acum...pulstar nu are nevoie de expicatiile noastre...ea nu vrea sa cunoasca, si-a format deja niste idei, niste principii..ea vrea sa ne demonstreze cat de limitati, cat de naivi sunt cei care cred in Dumnezeu, in Iisus Hristos in Fecioara Maria.. Eu zic ca nu mai are nici un rost sa incercam sa o convingem...asta e tot ce am mai avut de spus.

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Motto: ".. daca ai obraz, "

Imi adusai aminte de Voltaire care scarbit de preahabotnicia crestineasca a scris : In geometrie nu exista secte

Alin

*Ex astris, Scientia*

daca-ti pica greu la stomac, ce cauti la preahabotnicia noastra??!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita
pulstar, incerc si eu la fel de simplu: dar pe noi, oamenii de ce nu ne-a facut din oo ca pe pasari? aici nu merge pe "ar fi putut sa, ar fi fost frumos sa", stiinta lucreaza cu ce a fost si este, fara speculatii despre ce ar fi fost mai simplu sa se intample ca sa usureze munca cercetatorilor. se poate intampla si chestia asta din urma, cand se creaza modele de functionare. in cazul de fata, modelul exista, doar ca tu il contesti.

Conchita, alta era ideea pe care voiam sa o subliniez..
Nu faceam nici o speculatie referitoare la ..cum ar fi fost mai bine.
Era vorba despre faptul ca din moment ce D-zeu a ales sa se raporteze la o lege umana-biologica(legi ale firii pe care tot El le-a creat) pentru a-l crea pe "fiul" sau, inseamna ca D-zeu nu-si incalca proprile sale legi, asa cum se afirma pe aici. Ca daca nu s-ar fi raportat la nici o lege, ar fi putut simplu sa-l creeze pe Isus direct sub forma de om, mai precis a unui bebelus (nu om matur de 33 de ani, asa cum ai inteles tu) , doar i-ar fi stat in putere. Iar Isus astfel creat, nu ar fi fost cu nimic mai prejos decat Isus nascut de "fecioara" Maria. Tot om ar fi fost, in consecinta tot la fel ar fi suferit adica omeneste, si tot la fel ar fi murit, omeneste.
Asta era ideea.
quote:
apoi, ce legatura vezi tu intre Adam si Iisus?

Nu incercam sa evidentiez vre-o legatura intre cei doi, ci doar sa subliniez ideea de mai sus printr-un exemplu..

* link foto *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

"Gorjan, ca te vaz fata desteapta, stii cumva cum se naste o stea, un soare mai pe inteles?" (c) Conchita

Pls ne spui tu Conchita?

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita
..cand ti se demoleaza argumentele si ramai fara replica, incepi iar sa imparti omenirea pe caprarii: tu cu spiritul liber, restul in puscarie. merci pentru chiftelele aruncate printre gratii, atunci, esti o dulce.

Unde ti se pare c-as fi ramas fara replica? Sau unde anume mi s-au "demolat" argumentele? Din cate vad, lucrurile stau tocmai invers.
Cat despre aruncatul chiftelelor peste gard si impartirea lumii in "caprarii", eu as spune ca nu eu am impartit-o astfel. Lumea este de mult timp impartita. Eu nu faceam decat sa constat o realitate si sa raspund la o afirmatie care ma viza...

* link foto *

Mergi la inceput