calauza si alte filme grele :)
Raspunsuri - Pagina 4
cristina73 spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Ehhh, incepe sa imi placa subiectul... ca din pacate la Tarkovski nu na bag ca nu am vazut nici un film de el... sa-mi fie rusine... decat Solaris ala vechi, era de el??
Da, bineinteles ca partea cu calatoria in timp e un paradox doar privind prin prisma logicii noastre. Originea ceasului insa nu se poate determina, oricum ai privi-o. Uite, eu am o explicatie, care insa este foaaarte trasa de par: poti sa privesti totul prin prisma universurilor paralele. Poti sa zici ca in universul A, el a primit de la o batrana un ceas. Bun... cand calatoreste in timp, el de fapt nu calatoreste in timp, ci trece din universul A in universul B, unde insa patrunde in alt moment de timp -- adica in trecut. Aici el (din A) ii da ceasul ei (din B), care mai departe il va da lui din universul B, care va trece in universul C... cam asa ceva. Asta asa, daca vrei sa iti storci creierii . Si atunci ceasul nu mai merge circular...
Iar la Superman, eu nu am inteles ca da timpul inapoi. Am inteles ca merge mai repede decat viteza luminii, si atunci calatoreste in trecut
Mai bine nu intrebam ca tre sa merg imediat la servici si in loc de asta acum stau sa-mi fac scheme cu universurile...Da-mi placu ideea oricum
Kehleyr spune:
Off-topic, pentru ca o sa dureze pana (re)vede toata lumea Mullholland Drive. Am tot auzit ca gastele sunt un simbol in filmele lui Kusturica (scuze daca nu se scrie asa!), ce e cu ele? Sau pru si simplu ii plac lui aceste palmipede si le baga prin filme?
Iertai va rog devierea de la subiect, daca va supara cu ceva gandacelule si lilando, sterg intrebarea ca la urma urmei ideea cu jocul asta a fost a voastra .
gandacelu spune:
kehleyr, dar nu esti offtopic deloc, mami, doar vorbim despre simboluri in filme, nu?!
nu stiu cu gastele... nici nu mai stiu pe unde apar... si doar cre ca am vazut tot kusturica... sau apoape...;) dar de caii lui tarkovski (andrei rubliov) zau daca nu mi-ar placea sa discut!
lilanda spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Iertai va rog devierea de la subiect, daca va supara cu ceva gandacelule si lilando, sterg intrebarea ca la urma urmei ideea cu jocul asta a fost a voastra .
Nu ne suparam...dimpotriva!!! Te referi la gistele din Pisica Alba, Pisica Neagra??? Ei bine, uite ca nu mai stiu pe unde, dar am citit despre filmul asta ca ar putea fi interpretat ca o alegorie politica pentru fosta Yugoslavie...si gistele ar fi cumva exponentul disciplinei (ca ele umbla in cird, nu???) esuata in isterie!!!
Dar ati auzit de noul film al lui Kusturica "Lumea e un miracol"...cica acolo animale si simboluri!!!
pozulici
Kehleyr spune:
Da, lilanda, la ele ma refeream . Interesanta explicatia data de tine. De filmul de care zici tu nu am auzit, o sa il pandesc .
Gandacelule eu n-am vazut filmul de care zici tu, asa ca...
lilanda spune:
Fetele, cucuietele!!! Io am (re)vazut Mulholland Drive si sint gata de debat Mi-e capul flenduri Va stept!!! :-)
pozulici
gandacelu spune:
mara, tu ce mai faci? ti-ai facut temele?
ai ca de saptamana trecuta pana acum am mai uitat din el... era mai proaspat, deh!
io zic ca ar fi misto tare daca am povesti si ce figuri am avut cand s-a rupt firu filmului
trebuie sa va spun ca eu ma simteam extreeeeeeeeeeeeeeem de desteapta si atotintelegatoare, deja ma relaxasem dupa 1hjumate (cam ase) si ziceam: domne, io am inteles! hehehe
cand s-au incurcat borcanele am trecut imediat la o stare de nervi de era sa-l strang de gat pe dementu de rezigor... dar oricum nu puteam, ca le "zicea" bine... asa ca am stat cumnite ca un copil mic si m-am uitat la "poze"...
cu putin timp inainte (cam in aceeasi luna) vazusem si lost highway de acelasi lynch si, in afara de faptul ca m-am batzait in scaun incontinuu pe muzica aia bestiala, am patit aceeasi faza... asa ca la mullholland eram "pregatita", cu garda sus da' tot m-am ofticat cu ce eleganta isi bate omu joc de spactatori
btw, la lost highway am inteles (asta n-am mai citit pe net, dar l-am crezut pe cuvant pe un tip care era "fan") ca abrambureala aia dintre personaje se datoreaza faptului ca... personajele sunt, de fapt, patimile pers. pp.: frica, mania, etc (ca nu mai retin) si ca noi la acest spectacol asistam
"beton", ce mai!
mara03 spune:
fetele, daca butoiul cu mullholand drive sta sa explodeze in voi, dati-i drumul, ca io n-am reusit sa fac rost de film!!!
stiu cine-l are, da nu s-a deranjat sa mi-l aduca INCA!!!
da' va prind io din urma...
Andreea & Tudor (9 dec. 2003)
daca doriti sa ne (re)vedeti :)
mara03 spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Hai sa mai asteptam pina luni cu puricatul, ca parca asa a fost termenul!!!
pozulici
mi s-a promis ca in seara asta-l voi avea. daca reusesc, "puricam" de maine! OK???
Andreea & Tudor (9 dec. 2003)
daca doriti sa ne (re)vedeti :)