Mamici de ianuarie-februarie 2005 (51)
Raspunsuri - Pagina 5

Viktoria spune:
Buna fetelor,
Am venit si eu acuma de la medic. E totul ok, insa sar putea sa nasc cu o saptamina mai tirziu cel putin asa mi-a spus acum medicul. Felicitari Bellamia si Rachel Owen pentru baieti. Deocamdata vad ca conduc baietii insa fetele au sanse de a fi primele, oricum nu stiu toate ce vor avea sau nu vor sa stie.
Ingerasu parca tu scriai odata ca ai RH negativ ca mine. Tie ti-au dat in saptamina a 30 vaccinul anticorpi? Caci medicul meu ginecolog mi-a dat reteta si data urmatoare imi va lua singe si imi va face vaccinul. Spunea ca e ceva nou acuma sa-ti de-a injectia indiferent de numarul de anticorpi si eu am incredere in el, deoarece si cei de la spital mi-au spus la fel.

oana cretu spune:
Coca, eu m-am indragostit de acel patut de cand m-ai trimis pe acel site sa-l vad. Vroiam sa te intreb cum e salteaua, mai e nevoie sa cumparam alta? Ca ma gandesc ca daca iau din aceea groasa, sa nu fie bebeul prea sus.
Am platit telefonul si curentul, si treningul nu, caci, abia cand am ajuns la posta am vazut ca ala de la care am cumparat mi-a dat adresa fara nume. Si ziceam ca scap sa mai fac un drum, ca si asa merg in reluare. Bine ca nu e departe.
A facut si George iar (a mai avut doua acum doi ani) piatra la rinichi, si i-am cumparat niste calmante si a zis farmacista ca, daca nu vrea sa mearga la dr sa se forteze sa bea mult ca sa o elimine. Of, nu mai scapam de probleme. Si ma enervez ca noi nu bem niciodata apa de la chiuveta, cumparam. Trebuie sa ii torn pe gat.
Rici, felicitari pentru baietel, sa fie sanatos!
oana si bebitza din burtica (30s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu

ingerasu spune:
Viktoria ai dreptate, am Rh negativ. Hai sa-ti spun istoricul meu ca sa iti dai seama cam ce trebuie facut.
Anul trecut am facut o SEU la care nu mi s-a administrat acel vaccin desi vad ca afara se practica. La noi in tara se considera ca sarcina este prea mica si nu sunt sanse de a dezvolta anticorpi si deci multi docotri nu fac vaccinul.
Acum, fiind a considerata a doua sarcina la mine, in saptamana 26 am facut analiza de depistare a anticorpilor. La mine au iesit absenti si deci nu a mai fost nevoie ca in saptamana 28 sa mi se administreze vaccinul. Mi s-a recomandat acum sa mai repet analiza odata in luna a 8a, apoi in luna a 9a si imediat dupa nastere.
Daca in luna a 7a, deci la 28 de saptamani nu apar anticorpii prezenti NU ESTE NEVOIE DE VACCIN, pt ca vaccinul contine de fapt sange care are acele "elemente" (ca nu stiu exact cum se numesc).
Vaccinul nu se face decat in caz de aparitie a anticorpilor in sarcina si imediat dupa nastere daca copilul are Rh pozitiv, altfel nu.
Deci nu prea inteleg de ce iti face acel vaccin daca nu ai anticorpi prezenti. Daca copilasul are Rh-ul tau? Sau parca la tine este vorba de a 2a sarcina?
"ingerasele" 31+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
Ingerasele pozate

Alina Maria spune:
Gata am terminat si eu cu greata , am facut saratele si ma simt mai bine, asa ca aici sunt !
Oana nu te aglomera cu asa multe lucruri ai timp destul , noi toate cred ca avem timp destul.
Ma miram ca tu platesti la posta curentul si tel. credeaM C\A nu se mai foloseste acel sistem ci cu calculatorul.
Sigur e ceva mai greu la inceput dar dupa aia e mult mai simplu si imi convine sa vad mereu care e situatia la mine in banca.
Bb. misca , in sf. dupa atata asteptare.
alina

oana cretu spune:
Alina, nu ma aglomerez, ci imi place sa platesc la timp daca am bani, sa nu raman dupa aceea cu datorii. Nu de alta, dar banii se duc....Ma bucur ca ti-a trecut greata si ca misca bebitza ta. La mine e cutremur in burta, apropos de cel de azi noapte.
Sambata mai trebuie sa primesc un colet cu pilota, lenjeria de pat, husa de pilota si husa de saltea si o pijama pentru Seb, camsa de maternitate si sutiene de alaptat pentru mine si George si-a luat adidasi.:) Merita, ca numai el munceste.
Pupicei!

Viktoria spune:
Draga Ingerasumultumesc de raspuns. Doris are si ea Rh negativ deci dupa nasterea ei nu mi sa administrat acel vaccin. In primavara am pierdut o sarcina, deci la mine e ceea de-a treia. Mi sa facut si atunci un vaccin desi fusesem in luna 2. Aiceea iti fac in saptamina a 28 sau a 30 ca profilaxe acest vaccin, daca ai sau nu anticorpi. Nu ii face nici un rau copilului si de aceea eu mai bine il las sa-mi faca acest vaccin decit sa risc. Multumesc oricum ca mi-ai raspuns asa rapid.

Alina Maria spune:
Oana , toate aceste lucruri le-ai cumparat de pe ebay ?
Mie mi se pare destul de greu cacio trebuie sa astepti pana vine timpul de expirare sau sa cumperi direct dar mai scump. Plus ca trebuie sa platesti si nu toate sistemele imi sunt cunoscute.
Aveam multe de cumparat , cel putin sunt ,mai linistita ca mia veniot pachetul de la asigurare pt. nasterea acasa , el contine mai mult lucruri precum , un plastic de protejat salteaua , alte plastice cu vata tot de protejat, alcol , pansamente, tampoane externe f. mari pt. perioada de lauzie, sapun ,etc.
Am terminat de facut lista cu ce imi mai trebuie si e uriasa sper sa pot sa ajung sa cumpar tot.
alina

oana cretu spune:
Nu, Alina, astea le-am luat prin comanda din catalogul Quelle (nu stiu daca e si la tine, e catalog din acela gros cu de toate). Iau si de pe eBay ce imi convine (si sa fie nou), licitez si daca nu imi mai convine pretul renunt. Eu platesc mereu prin posta si la eBay. Si patutul din alt catalog, poate ati auzit de marca de bebi si copii Vertbaudet. Si a mai ramas carutul, sa vad de unde il iau si pe ala.
Pupici!

bellamia spune:
Multumesc mult de tot pentru urari si pentru ca v-ati gandit la mine. Nostim a fost nu pe timp de zi ci pe timp de noapte cand totul era terminat si am adormit amandoi rupti....in noaptea nuntii, cica.
Inca o data multumiri, va pupic si cat de curand...poze.

Alina Maria spune:
Da Oana si eu am Quelle dar daca nu vad eu ce cumpar mie greu, asa sunt eu mai dificila si in ritmul asta nu reusesc sa cumpar mai nimic.
Caruciorul l-am luat nou de pe ebay cu 60 euro si cred eu ca merita chiar si mai mult, l-am luat la licitatie.
Bellamia asa s-a intamplat si in noaptea nuntii mele , nu e ceva iesit din comun , dupa atatea lucruri petrecute in timpul zilei de unde alta energie.
alina