ginecologie endocrinologica
Raspunsuri - Pagina 2
at andreea spune:
AlinitzaLa mine s-a prins sarcina cu clostilbegynt si dupa aceea duphaston, in cadrul aceluiasi ciclu (sper sa tin bine minte : din ziua 5-10 closilbegynt si din 14-22 duphaston). Un singur ciclu a fost de ajuns la mine. Valoarea de progesteron a fost 0.87 in faza luteala.
Poate ca ar trebui sa discuti cu un ginecolog despre aceste aspecte.
ariadna33 spune:
Problema cu clostilbegytul este ca inhiband estrogenii (in scopul cresterii FSH), este responsabil si cu diminuarea mucusului, precum si dezvoltarea defecuoasa a endometrului in perioada proliferativa. La mine a avut un efect negativ clostilbegytul (mi-a spus-o alt medic decat cel care mi-a dat stimulare), pentru ca mi l-a dat a 2-a luna de la chiuretaj.
Concluzie: daca ai estrogeni din belsug si FSH mic, atunci clostilbegyt (si ovamid) este bun, daca nu, atunci este mai bine sa incerci cu PUREGON, acesta este mai scump dar nu are efectele secundare pe care le-am mentionat.
alinitza spune:
uite-asa, incetul cu incetul, devenim autodidacte :)
m-ati pus pe ganduri, fetelor, m-am dus pe net sa caut mai multe detalii despre progesteronul asta.
In orice caz, cred ca e o idee buna sa consult cel putin o a doua opinie, nu ?
multzam fain !
alinitza spune:
si, Fanta, sa stii ca ti-am urmat sfatul - it worked ! Nu tu dureri, nu tu ametzeli, alta viatza !
Ar trebui sa facem un memoriu catre firmaroducatoare a Clostilbegyt-ului, sa treaca si pe prospect orele de administrare.
shylili spune:
de obocei progesteronul scade ca urmare a cresterii prolactinei-hormon secretat de hipofiza-ti-ai facut investigatii in acest sens, respectiv o radiografie de sa turceasca sau o tomografie-de obicei se suspecteaza microadenoame hipofizare; daca elimini cauza asta atunci cauza pot fi ovarele...dar e bine sa elimini intai cauzele fizice, pt ca tratamentele hormonale sunt cu dus intors
multa bafta si sa auzim numai de bine :)
lili
Sorina7 spune:
hop si eu...alinitza, prolactina ti-a iesit buna, e ca la mine si limita superioara e pe la 20, deci nu ai probleme cu ea.
iar cu progesteronul, doftorul meu a zis ca daca in ziua 21 este mic, atunci nu a fost ovulatie. A zis ca asa pot singura sa ma dumiresc daca e rost de bb sau nu in luna respectiva.